perjantai 9. lokakuuta 2015

Goog ja Magog (5) Magogin sijainti

Magogin maan hallitsija Gogin alamaisiin kuuluvat Hesekielin mukaan Mesek ja Tubal: "Gog, Mesekin ja Tubalin ylin ruhtinas" Hes 38:1

Seuraavat tiedot näistä nimistä ovat aika painokkaasti Mustan meren ja Kaspian meren tuntumassa etenkin nykyisen Georgian valtion alueilla.


Magog
Magog on Noan pojan Jafetin poika Kansojen taulussa Gen 10:2.

Historioitisja Josefus Flaviuksen (37-100 AD) mukaan kreikkalaiset kutsuivat skyyttalaisia Scythia Magogia (Antiquities., kirja. I, 6). Nämä pelottavat sotaisat heimot uhkasivat Rooman rajoja koilisessa. Heidän alkukotinaan pidettiin alueita Mustasta merestä pohjoiseen. Kinneretin eteläpuolella Jordanin laaksossa sijaitsi Skytopolis kaupunki, joka sai heistä hellenistisen nimensä (kanaanilainen nimi on säilynyt hepreassa Beit Shean).

Suomalainen kuvio: Johannes Magnus
Ruotsin viimeinen katolinen arkkipiispa Johannes Magnus (1488–1544) arveli, että Magog on skandinaavien kantaisä. Hänen mukaansa Magog saapui Pohjolaan Suomen kautta 88 vuotta vedenpaisumuksen jälkeen. Hänellä oli viisi poikaa, Suenno, josta tuli ruotsalaisten kantaisä, Gethar, goottien kantaisä, Ubbo, joka hallitsi Ruotsia ja perusti Uppsalan kaupungin, sekä Thor ja German. Arkkipiispan näkemys tuli viralliseksi, niin että Ruotsin kuninkaat laskivat sijansa hänestä alkaen - kuningatar Kristina (1626 - 16666) oli tämän mukaan maan 239. hallitsija.Magogin jälkeen.

Suuri suomalaisuuden ihailija, Mynämäellä syntynyt piispa ja historioitsija Daniel Juslenius (1676-1752) katsoi, että suomalaisten kantaisä on Noan pojanpoika Magog.

Kilpailija kunniasta olivat irlantilaiset, jotka ja varhais-Keskiajalla muistiin kirjoitettujen runoelmien mukaan olivat skyyttalaisen Magogin jälkeläisiä. Hänellä oli Irlannissa kolme poikaa, Baath mac Magog (Boath), Jobhath, ja Fathochta. Saman tradition mukaan Magokin jälkeläinen Heber on Välimeren seudulla elävien kansojen kantaisä.


Mesek 
Samoin kuin Magog, Mesek on Noan pojan Jafetin poika Kansojen taulussa Gen 10:2.

Assyrian lähteissä esiintyy tuhatluvun taitteessa eKr. mushki niminen kansa, jota ei mainita vanhemmissa hittiläisissä lähteissä. Heidän arvellaan tulleen seudulle pohjoisesta, Useat tutkijat yhdistävät heidät kreikkalaisten mainitsemiin moskhoi (Μόσχοι), Georgian alueella asuneisiin meskhi heimoon. Alkuperäinen asuinalue on saattanut olla Mustan meren ja Kaspian meren välisellä seudulla nykyisen Georgian alueella.

Myös Josefus Flavius yhdisti Raamatun mainitseman Mesekin moskhoi heimoon.


Tubal
Samoin kuin Magog ja Mesek myös Tubal on Noan pojan Jafetin poika Kansojen taulussa Gen 10:2.

Josefus Flavius yhdisti Tubalin Kaukaasian Iberiaan hieman Mustan meren itärannasta etelään nykyisen Georgian alueella.

Monet georgialaiset pitävät yhä tänään kansaansa raamatullisten Tubalin, Gomerin pojan Togarman ja Mesekin jälkeläisinä. (Gen 10:2-3)

Vaski
Tubal sekä sama nimi muodossa Tabal saattavat viitata Georgian alueella eläneeseen Tiberiani heimoon. Nimet ovat toki erilaiset. Mutta on mielenkiintoista, että tibaraanit on saman alueen Khalibes ja Messinoeki heimojen kanssa yhdistetty varhaiseen metallin käyttöön.
Tubal-Kain mainitaan näet Kainin jälkeläisenä ja metallin käytön keksijänä:

17 Kain yhtyi vaimoonsa, ja tämä tuli raskaaksi ja synnytti Henokin. Kain oli ensimmäinen, joka perusti kaupungin, ja hän antoi sille nimen poikansa Henokin mukaan.
18 Henokille syntyi Irad, Iradille syntyi Mehujael, Mehujaelille syntyi Metusael, ja Metusaelille syntyi Lemek.
19 Lemek otti itselleen kaksi vaimoa; toisen nimi oli Ada ja toisen Silla.
20 Ada synnytti Jabalin, josta tuli teltoissa asuvien paimentolaisten kantaisä.
21 Jabalin veli oli nimeltään Jubal, ja hänestä tuli ensimmäinen harpun- ja huilunsoittaja.
22 Myös Silla synnytti pojan, Tubal-Kainin, sepän, joka aloitti pronssin ja raudan takomisen. Tubal- Kainilla oli sisar, jonka nimi oli Naama.
Gen 4:17-22

Espanjalainen yhteys:
Kaukasuksen Iberia tietenkin on herättänyt huomiota Iberian niemimaalla, jossa ovat nykyään Espanja ja Portugal. Siellä etenkin baskit kutsuvat itseään Tubalin jälkeläisiksi.

6 kommenttia:

 1. Heipä hei Mikko!

  Löysin blogisi jo kerran aikaisemmin ja muistaakseni jotain olin kommentoinutkin johonkin - tai sitten muistan väärin. Mutta aion liittyä sinun blogiisi lukijaksi, jos kelpuutat tällaisen Jehovan todistajan ryökäleen sellaiseksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   tämä blogi on alusta asti ollut kaikille kommentoijille täysin avoin, myös anonyymeille viesteille. Palautteet, korjaukset ja kannanotot ovat toisinaan terävää kritiikkiä kirjoituksiani kohtaan. Pidän vapaata arvostelua ja erilaisten näkökulmien esittämistä välttämättömänä kaikessa keskustelussa pyrittäessä totuudellisuuteen.

   Poista
 2. Luther arveli Raamatussaan, että Magog ja Gog merkitsee moskoviitteja ja heidän takanaan olevia kansoja.
  Moskova sijaitsee suomensukuisten merjalaisten mailla, siellä oli näiden pyhä uhrilehto. Muromalaiset ovat toinen kansa.
  Olettaisin, että kysymys on Venäjästä ja (myös) sen valtaan alistetusta Suomesta.
  Erään ennustuksen mukaan Venäjä valtaa Suomen ja sotii Ruotsin kanssa.
  ------------
  Älykkäänä ja pätevänä informaatikkona Mikko voisi löytää vastauksen seuraavaan Nostradamuksen ennustukseen


  När monarken med den blå turbanen kommit in i Foix
  regerar han mindre än ett Saturnus-varv. (29 år)
  Kungen med den vita turbanen och bysantisk mod skall komma då solen, Mars och Merkurius stå tillsammans i Vattumannen. (18.2.1981)

  Tämä liittyy Reza Pahlavin Ranskanmatkaan 1952 (?) kukistumisensa (vallankaappauksen) jälkeen Persiassa ja sitten uuteen valtakauteen hallitsijana.
  Se taas päättyi Khomeinin tuloon, ensin väliaikaishallitukseen ja lopulta suoraan ja avoimeen pappisvaltaan. Sehän (vita turbanen) ei alkanut heti, vaan välissä oli mm.
  Banisadr pääministerinä.
  Täsmäävätkö vuodet ja oliko hän Etelä-Ranskassa Foixissa? Tuliko Reza Pahlavi sinne Marseillen kautta?
  Tiedot on poimittu v..1942 painetusta kirjasta.
  Minusta nuo shaahin kohtalovuodet täsmäävät aika hyvin, mutta Foix on jäänyt arvoitukseksi. Jos se oli jotenkin shaahin matkareitillä, on ennustus napakymppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentissasi on kaksi osaa, joista jälkimmäinen koskee Nostradamusta.

   Ensimmäisessä osassa et anna mitään lähdetietoja, mihin perustat väitteesi Lutherista ja Moskovan alueen yhteyksistä suomensukuisiin heimoihin. Auttaisi paljon, jos kertoisit mihin julkaisuun perustat nämä väitteet.

   Tutkielmassaan "John Calvin on the Visions of Ezekiel: Historical and Hermeneutical studies" (2004) E.A. deBoer kirjoittaa

   "Vuonna 1529 Luther oli jo yhdistänyt Gogin Turkkiin. Gog ja Magog tulevat tataarien maasta". Hänen työtoverinsa Melanchton arveli, että anti-Kristuksen turkkilaiset joukot valtaavat Euroopan 1600-luvun alussa.

   Täytyy muistaa, että Ottomaanien nouseva ja aggressiivinen suurvalta oli Lutherin aikana kristittyyn Länteen kohdistuva suurin sotilaallinen uhka, jota aiheellisesti pelätiin. 1600-luvulla taistelut Unkarissa, Itävallassakin asti olivat erittäin vaarallisia.

   Löysin tiedot haulla
   https://books.google.co.il/books?id=RR0_7RuCXhgC&pg=PA65&lpg=PA65&dq=Luther+gog+ja+magog&source=bl&ots=IsA1T2wpjb&sig=NhhvZD6OQxktvjf7PSxI_ZZcP-g&hl=en&sa=X&ved=0CBsQ6AEwAGoVChMInJD217W_yAIVQ49yCh3g-wpM#v=onepage&q=Luther%20gog%20ja%20magog&f=false
   jonka voit kopsata URL. Teos on englanninkielinen.

   Poista
  2. Nostradamus aiheena on varsin iso, enkä tahtoisi tässä yhteydessä lähteä siihen keskusteluun mukaan. Sininen ja valkoinen turbaani... hän kiehtoo yhä satojen vuosien jälkeen ja ennustuksiaan tutkitaan eri puolilla maailmaa.

   Poista
  3. Kiitos vastauksestanne, herra Louhivuori. Minä olen antanut lähdeviitteen, se on Lutherin Raamattu, jossa sanottiin Magogin ja Gogin olevan moskoviitteja jne.
   Käännän suoraan saksasta
   Ovat myös tataareja ja taempana olevia kansoja, joita skyyteiksi nimitetään. Niin ikään Mesek kuulostaa kuin tulisivat heistä moskoviitit, se on venäläiset (Russen)

   Poista