maanantai 6. syyskuuta 2010

Joel Osteen menestyy

Lakewood Church areenan avajaiset 2005

Texasissa kaikki on niin suurta.

Pastori Joel Osteen (s. 1963) on Houstonissa Lakewood Church seurakunnan johtaja. Kyseessä todellakin on megakirkko - sinne kokoontuu viikottain keskimäärin 45.300 ihmistä.

koska väkeä tulvi, seurakunnan kokoukset siirrettiin vuonna 2005 Compaq areenalle, joka hankittiin vuonna 2005 Houstonin kaupungilta alennettuun 7.5 miljoonan dollarin hintaan (oikea hinta oli 11.800.000$)

Joel Osteenin johtamat kokoukset televisioidaan Trinity Broadcast Network välityksellä ja niillä on 100 miljoonaa katsojaa ympäri maailmaa. Meillekin TNB näkyy tänne satelliitin kautta ja olen saanut siten seurata Joelin saarnaa.

Vertailun vuoksi totean että Helsingin Hartwall areenalle sopii 10-15.000 ihmistä, joten hieman sitä suurempi tuo Hustonin Compaq areena on. Olishan se mukava, jos Hartwall areena täyttyisi kerran viikossa jumalanpalvelukseen tuleasta porukasta!

Vertailun vuoksi totean myös, että nuo 43.500 viikottaista osallistujaa on enemmän kuin esikoislestadiolaisten määrä koko maailmassa (arvioidaan kaiketi noin 30.000)


pastori Joel Osteen

Joel Osteen on siististi pukuun, valkoiseen paitaan ja kravattiin pukeutuva komea amerikkalainen mies, jolla on aivan erinomaiset puhujanlahjat. Hänellä on kasvoillaan iloinen hymynpuolikas, kertomus etenee jouheasti, yleisö kuuntelee häntä henkeään pidätellen puhjeten välillä taputuksiin.

Viikon päätapahtuma on "Night of Hope", "Toivon yö", jossa on musiikkia, hänen vaimonsa Victorian evankelioiva puhe ja Joelin puhe. Näitä pidetään eri puolilla Yhdysvaltoja suurilla areenoilla ja myös Kanadassa, Englannissa, pohjois-Irlannissa ja Israelissa.

Puhetta todella jaksaa kuunnella, se on amerikkalaisittain yksinkertaista, käytännöllistä, ja kohdistuu kuulijoihin puhutellen heitä asioista, jotka ovat heille tärkeitä.Joelin ensimmäinen kirja vuodelta 2004 Your Best Life Now: 7 Steps to Living at Your Full Potential (Ellämäsi paras aika nyt: 7 askelta elämään täysillä mahdollisuuksillasi) kiipesi listojen kärkeen,

Vuonna 2006 tunnettu amerikkalainen TV journalisti Barbara Walters otti Joel Osteenin mukaan listaan "vuoden mielenkiintoisimmat henkilöt"

John McCain, Arizonasta kotoisin oleva senaattori ja republikaanien presidenttiehdokas vuonna 2008 demokraattien Obanan kanssa, kutsuu Joelia "inspiroivaksi ihmiseksi".

Osteenin toinen kirja vuodelta 2007, Become a Better You: 7 Keys to Improving Your Life Every Day (Tule paremmaksi sinäksi: 7 avainta jokapäiväisen elämäsi kohentamiseksi) nousi myös New York Timesin best-seller listojen ykköseksi neljällä miljoonalla kopiolla.


Kaikki alkoi vaatimattomasti. Joelin isä John Osteen (1922-1999) oli eteläinen baptisti, joka alkoi saarnata jo 17 vuotiaana ja teki työtä kirkolleen.

Vuonna 1958 jotain tapahtui - Pyhä Henki kosketti Johnia. Karismaatikoksi tullut John jätti baptistikirkon työnsä ja perusti äitienpäivänä 1959 Lakewood Church seurakunnan vanhassa pölyisessä ruokavarastossa Houstonissa afro-amerikkalaisten asuinalueella.

Työ alkoi kasvaa, hänen saarnojaan televisioitiin, porukkaa tuli yhä lisää niin että tarvittiin kasvulle suuremmat tilat, kirjoja ja äänitteitä meni kaupaksi pitkin Yhdysvaltoja. "Rakkauden keidas keskellä ahdistuksen maailmaa", Lakewood Church.

Isän kuoltua sydänkohtaukseen 1999 hänen nuorin poikansa Joel tuli seurakunnan johtajaksi.

Työ menestyi, kokouksiin osallistujien lukumäärä viisinkertaistui, työn budjetti nousi miljooniin dollareihin ja kyseessä on tänään eräs Yhdysvaltain suurimmista viikottaisista kokoontumisista, joka televisioidaan sataan eri maahan ympäri maailmaa.


Joel Osteenin saarnat keskittyvät Jumalan hyvyyteen eivätkä ihmisen syntisyyteen. Hänen julistuksensa ei vilise kohtia Raamatusta, vaan puheen aikana hän käyttää vain muutamaa jaetta - mutta niitä varsin tehokkaasti, saaden viestinsä perille. Kansa kuuntelee opetusta herkeämättömällä tarkkaavaisuudella ja ammentavat sitä nyökytellen iloisesti päitään.

Joel ei ole varsinaisesti evankelista, sitä on enemmän hänen vaimonsa Victoria, vaan kutsuu itseään "neuvonantajaksi" Life coach. Hän opettaa Jumalan suuruutta ja hyvyyttä elämässä ja kehottaa kuulijoita uskomaan, heittäytymään Jumalan johtoon ja antamaan näin Jumalalle mahdollisuuden toteuttaa heidän elämässään suuria, ihmeellisiä asioita.

Vähän urheiluohjaajan (sports coach) tavoin Joel antaa siis kannustavaa opetusta ja käytännöllistä neuvoa ja tuo esiin monia esimerkkejä siitä, mitä Jumala voi.

Ja aika vastaansanomatonta tietysti on viestinsä Jumalan ajallisista, sielullisista ja hengellisistä siunauksista, kun taas on 16.500 hengen sali täynnä väkeä.

Kokoukset päättyvät alttarikutsuun, jossa kuulijoita kehotetaan antamaan elämänsä Jeesukselle.kun viimeksi kuuntelin Joel Oostenin saarnaa Houstonista joku päivä sitten, hänellä oli teemana "Jumalan räjähtävät siunaukset" (explosive blessings) sinun elämässäsi.

Joel kertoi, että käynnissä on suuri omaisuuden siirto. Kuten Raamattu sanoo, omaisuutta siirretään jumalattomilta Jumalan lapsille, jotka käyttävät sitä oikein ja antavat runsaasti tarvitseville.

Hän kertoi kristitystä pariskunnasta, joka oli muuttanut johonkin Texasin pieneen kaupunkiin ja etsi asuntoa. Jokin esti heitä kerta toisensa jälkeen lyömästä kauppoja kiinni.

Sitten eräänä päivänä he menivät kaupungin rajojen ulkopuolella olevalle tilalle, joka oli hieman hankalan matkan etäisyydellä. Siellä he kokivat Jumalan tahdoksi, että tämä ostetaan. Rakennukset eivät olleet parhaassa kunnossa, ja hinta oli edullinen.

Olisiko ollut joku vuosi myöhemmin kun heidän uuteen kotiinsa saapui joukko virkailijoita ja insinöörejä. He pyysivät että kaupungin öljynjakeluverkoston keskus saataisiin rakentaa heidän alueelleen, koska se olisi sijoituspaikkana paras. Korvaukseksi he saivat jokaisen 1200 talouden öljystä jonkin summan per kuukausi.Näin Jumala siirsi maallisten, jumalattomien ihmisten omaisuutta omillensa siunaukseksi, ja he käyttävät suuria tulojaan hurskaasti.

Joel kertoi toisen esimerkin pastorista, joka asedttui perheineen asumaan pieneen kaupunkiin jossain päin Texasia. Naapurissa oli iso farmi, jossa oli lypsykarjaa ja jonka omistaja oli kova jumalaton mies.

Eräänä aamuna kymmenen lehmää tuli pastorin puolelle. No, ne vietiin takaisin mutta pian sama toistui, lehmät tulivat taas pastorin alueelle. Tätä kun toistui aikansa, tilan omistaja sanoi lopulta "osta sinä nuo lehmät itsellesi"

ja niin pastori osti ne ja alkoi myydä maitoa halvemmalla kuin tuo tilan omistaja auttaen näin kaupungin köyhiä. Jumala siunasi työn, maitokauppa laajeni ja lopulta naapuri myi koko farminsa pastorille, joka menestyi Jumalan hyvän suunnitelman mukaan.

Joel kertoi, että tällainen omaisuuden siirto jumalattomilta jumalisille on tulossa, ja on aika odottaa "räjähtäviä siunauksia" elämässä.

ei tarvitse tyytyä siihen mitä on, vaan antaa Jumalan toteuttaa ihmeellisiä suunnitelmiaan, pistää kaikki Hänen käyttöönsä.


Lakewood Churchin etuosaa hallitseva kultainen maapallo

Pastori Joel Osteen on ns. menestysteologian johtavia edustajia maailmassa. Jumalan siunaukset ovat sekä ajallisia että taivaallisia.

Hän ei puhu kovin paljon - jos lainkaan - synnistä ja sovituksesta, Lakewood Churchin puhujanpöntön luona ei ole risti vaan kultainen maapallo. Joel puhuu Jumalan hyvyydestä ja viisaudesta, ja kansa ahmii, uneksii, varmaan monet saavat sitä kokeakin.Miksi tuon tämän esiin nettiruukun raamattupiirissä - ilman yhtään viittausta Raamattuun?

sorry!

tässä ovat menestysteologian avain jakeet Raamatusta:

Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon,
jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla, sanoo Herra Sebaot.
Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen.
Malakia 3:19 KR 1992

Muistakaa Herraa, Jumalaanne. Hän yksin antaa teille voimaa hankkia vaurautta. Herra täyttää nyt lupauksensa, jonka hän valalla vahvistaen antoi esi- isillenne.
5 Ms 8:18

"Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän." (Jeesus)
Joh 10:10

"Rakas ystävä, toivon, että sinulle kuuluu joka suhteessa hyvää ja että olet terve; sisäisestihän sinulle kuuluu hyvää."
3 Joh 2Ruotsissa menestysteologiaa on edustanut esimerkiksi Livets Ord liike.

Esikoisten vanhimmat ovat ymmärtääkseni myös todistaneet, että nöyrä usko ja luottamus Jumalaan tuo sekä ajallisia että iankaikkisia siunauksia elämään.

Tästä kertovat seuratupien pihaan pysäköidyt autot, kauniisti sääntöjen mukaan viimeisen päälle pukeutuneet rouvat rukoushuoneen penkeillä, menestyvät yritykset, maatilat ja terveys ja ajallinen avio-onni.

Paljon hyvä Jumala omilleen tahtoo lahjaksi antaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti