maanantai 13. syyskuuta 2010

Ramadan Helsingissä

sen jälkeen kun Suomen perustuslakia muutettiin ja islamista tuli maamme ainoa virallinen uskonto, monta ongelmaa kansamme elämässä on saatu ratkaistua.

Imaami Alin moskeija Senaatintorilla seisoo komeana graniittiportaikon johtaessa sen oviin. Poissa ovat ihmisiä kuvaavat patsaat entisen Tuomiokirkon päältä, ja puolikuu on moskeijan huipulla.

Imaami Ali - tai Allu, kuten kansa häntä hauskasti kutsuu - eli Matti Meikäläinen, johti suomalaiset siihen yhteen totuuteen entisen sekavuuden ja moniarvoisuuden sijasta. Hänen kirjoituksiaan luetaan edelleen ahkerasti vaikka kuolemastaan on jo aikaa kulunut.

Hallituksen uskontoministerinä on tällä hetkellä Abu Joona, ja hänen tukenaan on vanhimmisto ja useita islamin säädösten ja Koraanin tuntijoita ratkomassa suomalaisten arkisen elämän neuvoja ja ohjeita.

Pääkaupungissa Helsingissä suurimpia muutoksia ulkomaalaisten silmissä on naisten pukeutumisen säädyllisyys, monet perheenäidit ovat valinneet burkhan, jonka takaa vain silmät näkyvät. Näin naiset ovat monin tavoin vapauttaneet miehet himokkaista katseista ja ajatuksista, jota säädytön pukeutuminen - nykyään sakolla rangaistava - aiheuttaisi.

Avioerojen määrä on nopeasti laskenut ja monet varakkaat suomalaiset ovat esimerkiksi lapsettommuuden kohdatessa ottaneet toisen tai jopa kolmannen vaimon, joista kukin elää omassa täysin varustetussa asunnossaan lastensa kanssa.

Toinen huomattava muutos on alkoholin katoaminen suomalaisten miesten, naisten, vanhusten ja lasten elämästä.

Ei enää ole Alko nimistä monopolia, olutbaarit ja terassit on kansa jo ammoin unohtanut ja alkoholin maahantuonti on nykyään jyrkästi kielletty. Tulli pitää erityisesti silmällä yrityksiä tuoda tätä pirunlientä maahamme.

Useimmat alkoholistit kristillisiltä ajoilta ovat joko kuolleet pois tai vanhuksia, enää ei kuulu kodeista humalaisten isien ärjyntää ja lasten pelokkaita huutoja. Jos äitiä kuritetaan, syy on joku aivan muu asia kuin perheenisän humalatila.

Poliisin lisäksi Helsingin kaduilla kulkevat erityisen virkapuvun saaneet siveyspoliisit, jotka ovat osoittautuneet varsin tehokkaiksi valkoisine virka-autoineen.


Islamin myötä Suomen kansa on rauhottunut, saanut hengellisesti ravitsevan ja kaikkeen arjen elämäänkin järkevästi vaikuttavan puhtaan yksinkertaisen uskon Jumalaan.

Poissa ovat oudot opit ja opetukset, nyt entisissä kirkoissa, moskeijoiksi muutetuissa rakennuksissa, annetaan tervettä elämänohjetta, muistutetaan uskontoministeriön uusimmista määräyksistä ja neuvoista ja iloitaan siitä, kuinka Jumalan tahdon mukainen elämä on levinnyt kansaamme uskon kautta.

kouluihin on palautettu tietenkin pakollinen uskonnonopetus ja ylioppilaskirjoitusten tärkein osa on Koraanin osaaminen ulkoa. Monet lahjakkaat oppilaat ovatkin valinneet klassisen arabian opinnot ja suorittavat ylioppilaskokeen arabiankielisestä Koraanista perheelleen suureksi ylpeydeksi ja iloksi.

muiden uskontojen edustajia Suomessa toki vielä on, joitain kristittyjäkin entisiltä ajoilta, jotka saavat Kirjan uskontoaan harjoittaa ja Helsingin juutalainen synagooga on yhä käytössä. Nämähän ovat sallittuja Kirjan uskontoja, vaikka ovatkin alkukperäisen puhtaan Abrahamin uskon opeillaan hämärtäneet.Pakkokäännytystä ei laisinkaan ole, tosin perheissä pyritään lapsia kasvattamaan totuuteen.

Varsin tehokkaaksi osoittautui totuuden uskontoon siirtymisen jälkeen, kuten islamin maailmanvaltauksen alkuaikoina, valtion verotus.

Kristillisenä aikana monet pahoittelivat kirkollisveroja ja jättivät kirkon sentähden. Nyt nämä ihmiset ja monet muut ymmärsivät, että kääntymällä islamiin ei ainoastaan kirkollisvero lakkaa vaan myös valtionverotus huomattavasti kevenee.

Uskovat antavat nyt almuja, kuten on opetettu, mutta mitä se on siihen verrattuna että joskus yli 50% tuloista noussut verotus on pudotettu niin alas.


Kävelemme puolenpäivän maissa Helsingin keskustassa. Kaikkialta kuuluu moskeijoiden minareteista kaiuttimin kutsu rukoukseen arabian kielellä - "kaikki uskovaiset, tulkaa..."

koska on Ramadan, kaikki ravintolat ja baarit ovat sulkeneet ovensa auringon noususta sen laskuun. Uskontoministeriö on joutunut miettimään mitä tehdään muutaman vuoden kuluttua, kun Ramadan kuukausi on kesä- heinäkuussa, yöttömän yön aikaan, ja miten paasto määrätään Lapissa kun aurinko ei lainkaan nouse kaamosaikaan.

Tupakointi on absoluuttisesti kielletty Ramadanin aikana ja saatamme joskus nähdä viranomaisten huomauttavan tästä jollekin - islamilaisessa Helsingissä ei Ramadan kuussa päivänvalossa tupakoida.

Illalla alkaa sitten iloinen ääni kodeista, ravintolat ja ruokakaupat avaavat ovensa ja ilta-ateria maistuu todella hyvältä. Nyt ei kaipaa olutta eikä viiniä, jotka on kielletty, sillä koko päivänä ei ole saanut vettä juoda ja Vantaan-joen puhdistettu vesi maistuu niin hyvältä!

Monissa kodeissa on herätyskellot laitettu aamuyöhön, kun ensimmäinen rukouskutsu kuuluu ja perhe syö varhaisen aamiaisen ennen auringon nousua.
Ramadan karim! on niin merkittävä koko kansalle, sillä se tuo jokaiselle niin henkilökohtaisesti ja ihan vatsan murinan ja janon ja tupakan kaipuun hinnalla todellisuudeksi, että on uskovainen ja kuuluu tähän maailman toiseksi suurimpaan uskontoon.

toisin kuin lepsu kristinusko, jossa ihmiset eivät piittaa enää mistään ohjeista ja neuvoista, islam antaa selkärangan, moraalin, terveellisen elämän ohjeet ja vahvan luottamuksen Jumalaan, joka on armahtava ja armollinen.

Suomalainen kansa on luonteeltaan lakihenkistä, tykkää määräyksistä ja ohjeista joka paikassa ja nipottaa viimeistenkin EU direktiivien tottelemiseksi kuuliaisesti. Normit viehättävät ja antavat turvaa, ja islam sopii suomalaiselle luonteelle sen vuoksi erinomaisesti.


jäi vielä kertomatta, että ilmapiiri on Suomessa muuttunut tyystin.

kun aikaisemmin oman uskonnon pilkka ja nauru oli sekä kansan huvia että lehdistön virneen aihe, Jumalan pilkan kieltävä lainsäädäntö purettiin ja muutenkin uskonto tallatiin jalkoihin...

nyt on tämä asia korjattu!

ei löydy Hesarin toimittajaa, ei vapaa-ajattelijaa, joka julkisesti tahtoisi pyhää kansamme uskontoa pilkata tai uskovia saattaa naurunalaiseksi.

tämä on tyystin lakannut.

tänään, suomalainen mies ja nainen osaa antaa uskonnolleen sen ansaitseman kunnian ja arvostuksen ja julkinen uskon tunnustaminen ja yhteiset rukoukset moskeijoissa ovat kansalaiskunnon tärkeä mittari ja syvä ilon aihe kaikille yhdessä.

(jos havaitset kuvitellussa tulevaisuudessamme yhteyksiä esikoislestadiolaiseen elämään tänään, kirjoitus on kuitenkin laadittu antamaan hieman kuvaa siitä, millaista elämä voisi olla islamiin kääntyneessä Suomessa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti