maanantai 24. syyskuuta 2012

Kimmo Pälikkö - Taustaa

KIMMO PÄLIKKÖ
Taidegraafikko, tietokirjailija
Kimmo Pälikkö (1938) on syntynyt Helsingissä. Opiskellut mm. Työväenopistossa, Vapaassa Taidekoulussa ja Taideteollisessa Korkeakoulussa.

Maalannut Helsinki-aiheita vuodesta 1965.
Katoavaa kaupunkia -taidenäyttelyitä Päliköllä on ollut vuodesta 1970.
Muotokuvanäyttely v.1977.

Tauluista tehty 2011 mennessä yli 1400 erilaista korttia, joista on painettu postikortteja yli 86 miljoonaa kappaletta.

Katso taidemaalari Kimmo Pälikön koko esittely KP-ART linkissä
Kyllä, luit oikein - 86 miljoonaa kappaletta!


Puukkoseppämestari J.T. Pälikön esittely on samoilla sivuilla ja sukunimestä ja ulkonäöstä päätellen kyseessä ovat lahjakkaat veljekset. Pälikön tekemät veitset, miekat, keihäänkärjet ovat kerrassaan huikeita aitoja toimivia puukkoja ja teräaseita sekä samalla ihailtavia taideteoksia. (Mieleni tosin tekisi kysyä mestarilta, miksi upeat historialliset aseet on tehty teräksestä eikä ruostuvasta raudasta.)

Päivitys 28.10. JT ei sano tekevänsä historiallisia aseita teräksestä,  vaan Damaskon teräksestä. Tämä on aivan eri asia! Damaskon terästä on tehty 300 eKr alkaen ja Keskiaikaan asti. Jostain syystä valmistusmenetelmä on sitten päässyt unohtumaan. Oman aikamme mestarit takovat kukin omalla tavallaan teriä niin, että ne näyttävät Damaskon teräkseltä. Täytyy minun taas sanoa, että oppia ikä kaikki .


Kimmo Pälikön Taustaa- kirjasarja
Taustaa-kirjat kritisoivat kehitysoppia ja sen pohjana olevia epäselviä faktoja. Taustaa-sarjassa on tällä hetkellä kaksi kirjaa (sic! p.o. kolme), joiden digitaalisia versioita pääset lukemaan näillä verkkosivuilla. Lisäksi sarjaa täydentävät liitteet ja e-kortit, joita voi ladata ilmaiseksi. Näitä kaikkia pääset lukemaan ylälaidan linkkejä painamalla.
KP-ART

Taustaa1 - Tekijänoikeudesta maailmaan
Artikkelit on julkaistu myös Luterilainen-lehdessä (10 numeroa / v.)
Kirjan ensimmäinen osa; Taustaa, kertoo artikkeleissaan kehitysoppia verhoavista uskomuksista, tieteen nimissä tehdyistä huijauksista ja yleiseen tietoon toimitetuista puolitotuuksista. Merkittävintä "tavallisen lukijan" kannalta on se, mitä kaikkea jätetään kertomatta, jotta usko kehitysoppiin säilyisi.

Kirjan artikkelit valottavat myös sitä, kuinka nuoret Suomen kouluissa pakotetaan omaksumaan kehitysopin virheelliset uskomukset tieteellisinä totuuksina.

Kirjan toinen osa, Raamattu ja luominen, käsittelee sitä, miten Raamatun ilmoitus ottaa kantaa maailman ja elollisen luonnon syntyyn ja ylläpitoon.
KP-ART
Samalla tavoin sivuilta löytyvät sarjan muiden osien napakat esittelyt sekä linkit, joista kirjat voi lukea verkosta PDF muodossa.

Kirjoissa on mukana artikkeleita, joita on julkaistu Suomen Tunnustuksellisen Luterilaisen Kirkon web sivuilla.


Leisolan esipuheen yhteenveto
Alfred Wegenerin kerrotaan Raamatun perusteella ryhtyneen kehittämään mannerlaattojen liikkeitä käsittelevää teoriaansa. Ajatusta pidettiin aluksi täysin naurettavana, mutta mannerlaattojen liikettä ja alkumannerta pidetään nykyisin selviönä. Raamattu kertoo Maata kohdanneesta vedenpaisumuksesta ja väittää myös ihmisten tietävän tästä tuhotulvasta: Sillä tietensä he eivät ole tietävinään, että… silloinen maailma hukkui vedenpaisumukseen (II Piet. 3:5,6). Ajatusta koko Maata peittäneestä vedenpaisumuksesta pidetään nykyisin taruna, mutta jos se on totta, on Maan ja ihmisen historia tulkittava kokonaan uudesta näkökulmasta. Jos vedenpaisumus on totta, pitäisi siitä olla historia- ja perimätietoa ja ennen kaikkea merkkejä maapallolla. Tämä on Pälikön kirjan välittämä mielenkiintoinen ja hyvin perusteltu näkökulma.

Espoossa 20.7.2012
Matti Leisola
Professori
Aalto-yliopisto
KP-ART

Kommenttejani
Taidemaalari Kimmo Pälikkö on ansioitunut taiteilijan urallaan, kuten myös suomalainen wikipedia hänestä kauniisti ja asiallisesti kertoo. 2000-luvulla hän on kirjoittanut oman alansa ohella kehitysoppia arvostelevia teoksia kreationismin linjoilla. (Evoluution arvostelu-teema on hänen elämästään kertovassa artikkelissa ehkä hieman sivulauseen tapaisesti?)

1. Pidän suuressa arvossa, että kirjat ovat luettavissa verkossa ilmaiseksi - se antaa hyvän todistuksen, ettei tässä olla maallisen mammonan takia liikkeellä.

2. Pälikkö näyttää edustavan kreationismia muodossa, johon sisältyy myös luja usko siihen, että maailmankaikkeus on luotu noin vuonna 4000 eKr. kuten pyhän Raamatun sukutauluista on laskettu.

3. Professori Matti Leisola on kirjoittanut Kimmo Pälikön Taustaa-sarjan kolmanteen kirjaan "Alusta viimeiseen aikaan" esipuheen antaen sen ajatuksille näin arvovaltaisen ja varauksettoman tukensa..

4. On merkittävää, että näitä artikkeleita on julkaistu STLK sivuilla, joka näin antaa niille hyväksymisensä ja siunauksensa. Markku Särelä onkin itse kirjoittanut sarjan ensimmäiseen osaan luvut Raamattu ja luominen sekä Raamatun alkulukujen merkitys kristilliselle opille. Pälikön esiintuomat ajatukset evoluutiosta ja maailman iästä ym saavat näin tien puhtainta luterilaisuutta puolustavaan kirkkokuntaan kuuluvien kristittyjen sydämiin antaen niille oikean opin ja hengellisen luotettavuuden sinetin.

5. Käsitykseni mukaan Pälikön Taustaa-kirjasarja nojaa samantapaiseen aineistoon, jota amerikkalaiseen Raamattu-fundamentalismiin sitoutuneet Creation Ministries International ja Answers from Genesis tuottavat ja jollaista www.luominen.fi sivut markkoinoivat suomennettuna suoraan Oulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti