tiistai 19. maaliskuuta 2013

Dance messu ja Rock-klubiyouTube clip antaa hieman kuvaa musiikista, tunnelmista, valotehosteista ja äänistä Agricolan kirkossa 14.3. 2013

---------
"Sellanen messu olisi kiva jossa olisi Lordi esiintymässsä. Sitten sinne laskettaisiin Pirkko jalovaara ranstakka kourassa ajamaan niitä ulos. Se ois kivaa katsella, sais jännittää pystyykö ajamaan niitä vai tuleeko itelle lähtö ensin.Sellaseen messuun tulisi varmaan porukkaa."
nimimerkki diabolo
s24 Kirkko kuulolla

(joillakin on sana hallussaan... :-)

---------
Hei.
Luon ketjun Tanssi-messusta, josta joku tykkäsi (olen siis jutellut paikalla olleiden kanssa), toiset eivät. Tällaista elämä on. Myös jumalanpalveluselämä; tavallisesta sunnuntain jumalanpalveluksesta joku tykkää, toiset eivät. Jotkut käyvät mielellään Tuomas-messussa, toiset Taize-messussa. Hyvä, kun on erilaisia. Itse en ollut tanssi-messussa, en osaa sanoa mielipidettäni siitä. Kirkossa tapahtuva messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on kuitenkin ennenkaikkea jumalanpalvelus, jossa keskeisenä asiana on Kristus.
nimimerkki Pirkko-pappi
s24 Kirkko kuulolla

Tällä viikolla Helsingin Agricolan kirkossa järjestettävässä Dance-messussa tanssivat trancen tahtiin sekä pappi että seurakunta. Viime keväänä Turussa ensi kertaa järjestetty messu on herättänyt kristillisissä piireissä keskustelua teknomusiikin soveltuvuudesta kirkon tiloihin. Raamattu on ennenkin käännetty uudelle kielelle, vastaavat Dance-messun järjestäjät.

Agricolan kirkko täyttyy jytkyttävästä house- ja trancemusiikista, seinille heijastuvat strobovalot ja pappikin tanssii itselleen hien pintaan. Tällainen on nyt kolmatta kertaa järjestettävä Dance+Pray -jumalanpalvelus. Vaikka DJ soittaa kaiuttimista uuteen muotoon sovitettuja virsiä, ja seurakunta voi tulla alttarille tanssimaan, kyseessä on silti kirkon perinteistä messukaavaa noudattava jumalanpalvelus ehtoollisineen ja saarnoineen.

– Me olemme halunneet tarjota messun, jossa on uusi kieli. Tässä tapauksessa se on musiikin kieli. Vaikka puitteet ovat perinteisestä jumalanpalveluksesta poikkeavat, niin sisältö on silti sama, kertoo Dance-messua vetävä pastori Kari Kanala.

Teknojumalanpalvelukset ovat keränneet suuren suosion Turussa. Viime keväänä Mikaelinkirkossa ensimmäistä kertaa järjestettyyn messuun osallistui yli 600 nuorta. Dance-messu herätti valtavasti keskustelua puolesta ja vastaan.
metropoli.net

Rock-klubilla gospelia


"Hyväntuulista rockia soittava
Good Weather Forecast
innosti yleisön tanssimaan.
Tunnelma Nosturissa oli viihtyisä."
Kuva UusiTie
Yhdellä Suomen legendaarisimmista rock-klubeista, Nosturissa jylisi lauantaina gospel. Tunnelmallisen ja tiiviin salin täyttivät monipuoliset gospelbändit ja lyhyet puheet. Evankeliset musiikkimessut järjestettiin jo 41. kertaa. Lauantai-illan pääkonsertti oli valjastettu usealla tunnetulla gospel-yhtyeellä. Lavalla nähtiin Saraste, Serafiel, GodFM ja saksalainen hyväntuulista rockia soittava Good Weather Forecast.
Mikael Tammilehto
Uusi Tie via seurakuntalainen.fi

Power Gospel with a message
Eräät Yhdysvaltalaiset radioasemat soittavat gospel musiikkia konserteista, joista todella on oksat pois.

Kuuntelin niitä aikoinaan ensin hymyillen ja iloiten vahvasta ylistyksestä, praise the Lord, God is great, He is everythings

Mutta musiikin ystävänä hiljalleen intoni alkoi hiljetä, jytä on kyllä melkoista, mutta soinnutus alkeellista, meteli vahvaa, mutta sanat yksitoikkoisia ja jankkaavia kertoja

Lopulta sain tarpeekseni, tulin suorastaan allergiseksi näille heavy rock musan asemille...

tämä on henkilökohtainen kokemukseni.

Kyllä basso saa lattian tärisemään, rummut jalat väkisinkin tanssimaan, solisti sydämen värisemään ja kitaristi nostaa hurmion kattoon. Tehokasta ilman valoefektejäkin!

olemme erilaisia, kuten Pirkko-pappi kommentissaan totesi.

Southern Gospel esimerkiksi tai One Nation

3 kommenttia:

 1. Transsi kuuluu Baalin palvojille. Jumala on järjestyksen Jumala.

  http://www.koivuniemi.com/raamattu?tila=pikahaku&kirjat=kr&hakuehto=ep%E4jum

  Ps. 96:5 Sillä kaikki kansojen jumalat ovat epäjumalia, mutta Herra on tehnyt taivaat.

  1.Kun:
  18:21 Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään.
  18:22 Niin Elia sanoi kansalle: "Minä olen ainoa jäljelle jäänyt Herran profeetta, mutta Baalin profeettoja on neljäsataa viisikymmentä.
  18:23 Antakaa meille kaksi mullikkaa, ja valitkoot he itselleen toisen mullikan, paloitelkoot sen ja pankoot kappaleet puiden päälle, mutta älkööt panko tulta; ja minä valmistan toisen mullikan ja asetan sen puiden päälle, mutta en pane tulta.
  18:24 Sitten huutakaa te jumalanne nimeä, ja minä huudan Herran nimeä. Se jumala, joka vastaa tulella, on Jumala." Kaikki kansa vastasi ja sanoi: "Niin on hyvä."
  18:25 Ja Elia sanoi Baalin profeetoille: "Valitkaa itsellenne toinen mullikka ja valmistakaa se ensin, sillä teitä on enemmän. Huutakaa sitten jumalanne nimeä, mutta älkää panko tulta."
  18:26 Niin he ottivat sen mullikan, jonka hän antoi heille, ja valmistivat sen. Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty.
  18:27 Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää."
  18:28 Niin he huusivat vielä kovemmin ja viileksivät itseään tapansa mukaan miekoilla ja keihäillä, niin että heistä vuoti verta.
  18:29 Kun puolipäivä oli kulunut, joutuivat he hurmoksiin, aina siihen hetkeen asti, jolloin ruokauhri uhrataan. Mutta ei ääntä, ei vastausta, ei vaarinottoa!
  18:30 Niin Elia sanoi kaikelle kansalle: "Astukaa minun luokseni." Ja kaikki kansa astui hänen luoksensa. Niin hän korjasi Herran alttarin, joka oli hajotettu.
  18:31 Ja Elia otti kaksitoista kiveä, yhtä monta kuin oli Jaakobin poikien sukukuntia, hänen, jolle oli tullut tämä Herran sana: "Israel on oleva sinun nimesi."
  18:32 Ja hän rakensi kivistä alttarin Herran nimeen ja teki alttarin ympärille ojan, johon olisi mahtunut kaksi sea-mittaa jyviä.
  18:33 Sitten hän latoi puut, paloitteli mullikan ja pani kappaleet puiden päälle.
  18:34 Ja hän sanoi: "Täyttäkää neljä ruukkua vedellä ja vuodattakaa se polttouhrin ja puiden päälle." Ja hän sanoi: "Tehkää se toinen kerta." Ja he tekivät niin toisen kerran. Vielä hän sanoi: "Tehkää se kolmas kerta." Ja he tekivät niin kolmannen kerran.
  18:35 Niin vesi juoksi ympäri alttarin; ojankin hän täytti vedellä.
  18:36 Ja kun oli tullut hetki, jolloin ruokauhri uhrataan, astui profeetta Elia esille ja sanoi: "Herra, Aabrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala, tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että minä olen sinun käskystäsi tehnyt kaiken tämän.
  18:37 Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, että tämä kansa tulisi näkemään, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin."
  18:38 Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin, puut, kivet ja mullan sekä nuoli veden, joka oli ojassa.
  18:39 Kun kaikki kansa näki tämän, lankesivat he kasvoillensa ja sanoivat: "Herra on Jumala! Herra on Jumala!"

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei evotuhat!
   Pitäisi sinun toki Israelin ystävänä ja Raamatun lukijana tietää, että ei tässä ole asian koko kuva..
   Simhat Tora juhlassa, häissä ja monissa muissa Israelin rabbitkin osallistuvat iloiseen hora tanssiin Jumalaa ylistäen, hyvää viiniä juoden jotkut aivan kunnolla
   Kuningas Daavid oli niin riemuissaan liitonarkun palaamisesta Filistean maasta, että oikein reippahasti tanssi. Jumala löi häntä siitä nuhtelevaa sairaudella.
   eikö niin...

   no toki Baalin papit tanssivat myös, mutta älä ole yksisilmäinen Raamatun äärellä

   Poista
  2. sen tähden juutalaiset rukoillessaan nyökyttelevät itseään, että luutkin ovat mukana rukouksessa

   tanssissa koko ruumis on sielun ja hengen mukana ylistämässä Jumalaa

   näin siis Israelissa

   Poista