lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tunnetko Jeesuksen Kristuksen?

Kalevi vastaa "Minä tiedän ja uskon saamani opetuksen ja saarnan perusteella, että Jeesus Kristus on minun edestäni kuollut ristillä ja sovittanut minut Jumalan kanssa."

Sanon "kiitos Jumalalle siitä, että olet päässyt käsittämään ja uskomaan, mitä Herra on sinun edestäsi tehnyt. Mutta tunnetko sinä Hänet?"

Martta sanoo "Minä uskon, että vain Jeesus riittää, kun kaiken peittää yö. Vain Hänen voimallaan ja avullaan pääsen tämän elämän halki iankaikkiseen elämään ja vain Hän lohduttaa ja auttaa, kun synti särkee omaa ja lähimmäisteni elämää"

Sanon "todellakin, vain Jeesus riittää, kun kaiken peittää yö ja Hän on uskomme alkaja ja täydelliseksi tekijä. Mutta tunnetko sinä Hänet?"

Terho sanoo "Eikös Luther sanonut, että Jeesuksen tunteminen on Hänen työnsä tuntemista? Tässä olen kilvoitellut, että vain Jeesus yksin pelastaa eivätkä omat yritykseni tulla Jumalalle kelvolliseksi yhtään auta, pahentavat vain tilannetta kun omavanhurskaus alkaa nousta"

Sanon "niin taisi Luther sanoa, ja sinä olet saanut ymmärrystä siitä, mitä Jeesus on puolestasi tehnyt ja mitä se merkitsee. Kiitämme kaikki siitä Herraa. Mutta tunnetko sinä Hänet?"

Pertti sanoo "Mitä sinä jankutat? Tarkoitatko, että Raamatun tunteminen on Jeesuksen tuntemista ja että meidän pitäisi tietää enemmän Raamatusta ja sen ajasta ja sisällöstä? Että se olisi Jeesuksen tuntemista? Etkö itse muista, että kirjanoppineet ja fariseukset ne olivat Jeesuksen vihollisia eivätkä uskoneet Häneen?"

Sanon "oikein sanot, että paljo tieto Raamatusta, joka kirjanoppeilla oli sillion ja on tänään, ei auttanut heitä tunnistamaan Messiasta. Päinvastoin, Raamatun perusteella he torjuivat Hänet ... voiko Nasaretista tulla mitään hyvää, ei siitä ole mitään kirjoitettu"

Seija tähän lisäsi "Minä itse tunnen ja monet uskon sisaret ja veljet tuntevat lapsesta asti pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä meidät autuaiksi. Jumalan Sana on meille tuttu ja rakas ja paljon sen äärellä viihdymme."

Sanon "Se on valtava Jumalan lahja, että on annettu seurakunta ja on annettu tämä kristillisyys, jossa pienestä lapsesta asti ihminen saa oppia tuntemaan Raamattua ja viihtyy sen parissa, ahmii sen väärentämätöntä sanaa kuin vastasyntynyt lapsi äidin maitoa. Mutta tunnetko sinä Jeesuksen?"

Tuomas sanoo "On siinä taas yksi kyselijä ja toisten uskon arvostelija. Mitä sinä oikein tarkoitat Jeesuksen tuntemisella. Eikö se kelpaa, että tiedämme ja uskomme, mitä Jeesus on meidän edestämme tehnyt, että Häntä rukoilemme ja avuksi huudamme kaikessa hädässämme, että turvaamme yksin Jeesukseen ja Hänen ristinkuolemaansa, emmekä itse omilla teoillamme koeta kelvata Jumalalle? Että lapsesta asti tunnemme pyhät kirjoitukset, emmekä tiedoillamme viisaastele."

Anneli tähän jatkoi "Ja sen lisäksi olemme saaneet syntyä uudesti vedestä ja Hengestä kun meille on synnit julistettu anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä ja olemme uskossa saaneet käsittää Jumalan armon."

Rebekka vielä vahvisti "Meillä on Pyhä Henki, joka johdattaa meidät kaikkeen totuuteen ja ilmoittaa meille Jumalan salaisuudet, ja kyllä Hän myös Jeesuksen on tehnyt meille tutuksi. Mitään muuta tietä Jeesuksen tuntemiseen ei ole kuin saada Pyhä Henki"

Seppä Högman
Minä iloitsen kaikesta kuulemastani, nämä ihmiset täällä todella ovat vakavissaan ja tahtovat tuntea Jeesuksen Kristuksen.

Mutta jokin kaivertaa sydäntäni, kun katselen ja kuuntelen heidän menoaan ja tuloaan, puheitaan, suhtautumistaan Raamattuun, toisiin kristittyihin. Onko Kristus saanut muotoa meissä? Olemmeko tulleet Hänen kaltaisiksiin, Jumalan Pojan kaltaisiksi ihmisiksi?

Miten se Paavo Ruotsalainen saikaan apua sielunsa hätään, kun seppä Högmannin tapasi. Ei seppä pahoin hänelle sanonut, mutta sanoi totuuden, joka muutti hänen ja kymmenien tuhansien Savon ja Pohjanmaan heränneiden elämän sitten

"yksi sinulta puuttuu, Jeesuksen sisäinen tunteminen"

Hankalasti seppä sanoi, miten tuo pitäisi ymmärtää - jotain sisäistä spiritualismia vai tunteita vai mitä?
Onko sinulla Jeesuksen sisäinen tunteminen?

Mitä mahtaa koko kysymys tarkoittaa.

Etsimme apua Raamatusta, tutkimme Raamattua, ja tämän sieltä löydämme ketjun aiheesta


Todellinen Jeesuksen Kristuksen tunteminen
Siitä me tiedämme tuntevamme hänet, että pidämme hänen käskynsä.
Joka sanoo tuntevansa hänet mutta ei pidä hänen käskyjään, on valehtelija, eikä totuus ole hänessä.
Mutta joka noudattaa hänen sanaansa, hänessä Jumalan rakkaus on todella saavuttanut päämääränsä. Tästä me tiedämme olevamme hänen yhteydessään.
Sen, joka sanoo pysyvänsä hänessä, tulee myös elää samalla tavoin kuin hän eli.
1 Joh 2:3-6

No johan on vehveli!

Koko porukka nousee yleiseen hälinään ja lain varjo nousee uhkaavana huoneen nurkasta.

Ei hyvänen aika, eihän näin, miten niin Jumalan rakkaus on saavuttanut päämääränsä?

Yleinen mielipiteiden myrsky johtaa siihen, että kohta tuolit alkavat kaatuilla, nyrkit heilua, tukkaa kiskotaan, lettiä väännetään, hampaat irvessä, polvet koukussa, karvalakit korvilla...

Näin juuri opimme tuntemaan Jeesusta!

Kuulemalla ja oppimalla tuntemaan Jumalan Sanaa, joka on pyhän Raamatun 66 kirjassa.

Oppimalla "noudattamaan hänen sanaansa" että Jumalan rakkaus saavuttaisi meissä päämääränsä.

Johanneksen kirjeen kirjoittajan Raamattu oli Vanha testamentti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti