torstai 9. toukokuuta 2013

No johan välähti! GRB 130427A

GRB 130427A Kuva NASA APODKaikille Jumalan luomille ihmisille on tieto saatavilla, että taivaan avaruudessa välähti 27.4. 2013.

Taivaan avaruuksia seuraava harrastelija Patrick Wiggins sen ensimmäisenä huomasi ja tieto levisi minuuteissa kautta maapallon, ja maailman suurimmat ja kalleimmat avaruudessa ja maanpäällä toimivat teleskoopit kääntyivät sitä kohti.

Välähdyson saanuti nimekseen GRB 130427A ja se on massiivisin meitä lähellä olevassa maailmankaikkeudessa havaittu räjähdys, josta tulee hurjasti gamma-säteilyä.

Etäisyyttä tuhansia aurinkoja kirkkaampaan räjähdykseen on vain viisi miljardia valovuotta. Näin se on "lähi-maailmankaikkeudessa" ja valo lähti sieltä matkaan samoihin aikoihin, kuin aurinkokuntamme luotiin.


Maailmankaikkeuden ikä ja Raamattu
Raamatun sukuluettelojen 6000 vuoden kaverit joutuvat vääntämään Jumalan todellisuutta ja heitä ahdistaa maailmankaikkeuden suuruus ja ikä.

Mutta meille, jotka uskomme Raamatun sanoman, että Jumala on tämän kaiken tehnyt, on suuri haaste ja ilo saada tutustua uusimman tähtitieteen havaintoihin ja häkellyttävään välähdykseen, jonka valo näkyy kautta koko universumin.

kuvan välähdyksestä kosmisella yötaivaalla näet tässä linkissä

tietoa GRB 130427A aiheesta saat esimerkiksi tästä linkistä (engl)
Kuinka suuret ovat sinun tekosi, Herra! Sinun ajatuksesi ovat ylen syvät.
 Ps 92:6.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti