perjantai 24. toukokuuta 2013

Raamattu ja Sari Roman-Lagerspetz

Image Tulkaa kaikki - liike 2013

Tutkijatohtori Sari Roman-Lagerspetz kommentoi Kotimaa24 keskusteluissa Espoon yhteisen kirkkovaltuuston päätöstä lähetystyön määrärahojen jakamisesta:
"... päätös oli hyvä. Se antaa viestin siitä, että Espoon seurakunnat eivät halua tukea eivätkä edistää sellaista lähetystyötä, jossa ei toteudu sukupuolten välinen tasa-arvo eikä ihmisten välinen yhdenvertaisuus. Kansanlähetys ja Kylväjä torjuvat naispappeuden eli miesten ja naisten välisen tasavertaisen hengellisen johtajuuden ja vastuunkannon toistensa rinnalla. Naiset ovat näissä järjestöissä hengellisesti alamaisia miehille. Vain miehet voivat toimia hengellisinä paimenina ja kaitsijoina.
Molemmat järjestöt tuomitsevat homoseksuaaliset suhteet syntinä.

On hyvä että kirkon linjan vastaisen seksuaalikasvatuksen levittämistä (kirkon nimissä) ei tueta. Tosi Rakkaus Odottaa-seksuaalikasvatus on myös perusterveydenhuollon (ja myös peruskouluissa nuorille annetun) seksuaaliterveyskasvatuksen vastaista."
Lue koko teksti Kotimaa24

On omalla tavallaan mielekiintoista tutustua kirkon piirissä vaikuttavan ihmisen argumentointiin, jossa Jumalan Sanalle ei anneta käsiteltyjen aiheiden kohdalla yhtään mitään merkitystä.

Mielenkiintoista - ja surullista.

Minkähän nimen tällainen Ruotsin ja Suomen protestantismin taustalta kehittynyt uususkonto aikanaan tulee saamaan kirkkohistorian tutkijoilta?

P.S.
Huomaan, että Arto Antturin blogissa Totaliarinismi vaanii aivan nurkan takana etsittiin tälle uudelle skandinaavien uskonnolle nimeä jo 2010.

3 kommenttia:

 1. Shalom!

  Mikko - hyvä kun raotat verhoa tulevaan!

  Olis ilo tavata siellä Jerusalemissa... kun vielä Shalhevetjah on suomalaisten kristittyjen käsissä!

  Tuu taas mukaan tonne "Eurooppa herää"-sivuille. Postaan sinne pian ratkaisevan jakson.

  Päiviö

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Shalom
   joo, uskontojen maailma on dynaaminen ja uusia syntyy, vanhoja kuihtuu, eräänlaista muoti-ilmiötäkin.

   kiitos kutsusta, voisitko laittaa yst. yhteystiedot tuohon hienoon keskusteluryhmään spostissa minulle?

   Poista
 2. Näinhän se on kuten Mikko kirjoitat. Minulle tuli tänään su aamuna voimakas tunne kun Seurakuntalaisen sivuja kurkkasin, että Sarin puolesta täytyy rukoilla. Rukoilla jotta Isä vetää Saria Jeesuksen puoleen ja Sari suostuu turvautumaan Jeesuksen tarjoamaan armahdukseen ja ottaa vastaan ilmaiseksi tarjolla olevan uskon armolahjan.

  Sarin kunniaksi täytyy mainita, että hän selkeästi näyttää sen kuinka vauvakasteen saanut ihminen ei ole pelastavassa uskossa Jeesukseen. Sarilta on kysytty Seurakuntalaisen sivulla onko hänellä sydämen tasolla oleva usko Jeesuksen syntyneen neitseestä, sovittaneen myös Sarin synnit Golgatan ristillä, nousseen ylös kuolleista ja tulevan tuomitsemaan eläviä ja kuolleita. Sari ei ole vastannut tähän mitenkään. Käytännössä on siis vastannut että hänellä ei ole tätä uskoa joka on lahjasusko jonka Jeesus antaa Pyhän Hengen muodossa uskovalle. Sanoohan Raamattu Room. 8.
  14. Sillä kaikki, joita Jumalan Henki kuljettaa, ovat Jumalan lapsia.
  15. Sillä te ette ole saaneet orjuuden henkeä ollaksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden hengen, jossa me huudamme: "Abba! Isä!"
  16. Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia.

  Kun Sari ei ole saanut Pyhää Henkeä niin kuinka hänellä voisi olla sydämen uskoa Jeesukseen. Täytyy nostaa hattua Sarille ja Pyhälle Hengelle, että Sari ei lähde valehtelemaan uskovansa sydämen uskolla Jeesukseen.

  VastaaPoista