perjantai 14. marraskuuta 2014

"Uutinen" Jeesuksen avioliitto

"Except it's NOT lost, and it's NOT a gospel"
Kirja-arvio R.R. Cargill

Jopa Washington Post meni halpaan. Aiemmin Simcha Jacobovici on hurauttanut Discovery Channel ja National Geographic, mutta nämä ovat ehkä ottaneet opikseen.... Nyt on törkeässä ja rahan ahneessa huiputuksessa mukana kanadalainen professori Barrie Wilson.

Riitta Bonnylla on lahja kirjoittaa läpitunkevan valaisevasti:
Mutta mitä ajattelisimme tästä uutisesta, jos siinä olisi mainittu, että Jacobovici on aikaisemmin paljastanut muutakin kohua aiheuttanutta, kuten Jeesuksen veljen luiden, Jeesuksen perhehaudan paikan ja ristiinnaulitsemiseen käytettyjen naulojen löytymisen, ja kaikki ovat asiantuntijoiden mukaan epäilyttäviä väitteitä?

Tai entä jos uutisessa olisi kerrottu, että museosta ”löydetty” teksti ei ole mitenkään ollut unohduksissa, vaan että siitä on kirjoitettu jo yli 300 kirjaa ja artikkelia? Entä jos olisi mainittu, että teksti ei puhu mitään Jeesuksesta, vaan että se kertoo juutalaisen Joosefin ja egyptiläisen Asenethin rakkaustarinan, josta on säilynyt yli kaksikymmentä kopiota? Harva uutinen on maininnut sitäkään, että tarinasta löytyy myös jo vuonna 1999 tehty moderni käännös, tai että tutkijat ovat jo vuosikymmeniä pitäneet tarinan tarkoituksena olla inspiroiva esimerkki juutalaisten elämästä vieraan uskonnon keskellä.
Riitta Bonney Kotimaa24 13.11.2014

...
Lainaus soppaan arvon professori Wilsonin ajattelusta ja asiantuntemuksesta:
"Christianity is an Ascetic religion in which goodness is achieved by repressing sexuality even between life partners. There is not a single healthy endorsement of marriage in the new testament"

27. min.  The Naked Archeologist dokumentissa "Babes, brothels and Baths" - an inside look at prostitution.

...
A NEW NEW TESTAMENT?
The current New Testament is bloated, biased and unrepresentative. Is it time to fix it? And what would a new New Testament look like? PDF

THE JESUS FEUD
Paul vs. James: the battle that determined the fate of Christianity
an historical reconstruction.  PDF

PAUL VS. JESUS
Was Paul a faithful follower of Jesus? Or a radical innovator who developed a new world religion? Explore the differences between the religion of Paul and that of Jesus. PDF


Muita kirjoituksiaan:
2008 How Jesus Became Christian. Toronto: Random House; New York: St. Martin’s Press; London: Orion
2006 "Paul: A Radical Reassessment," American Academy of Religion Conference Proceedings, Quebec City
1991 Hermeneutical Studies. New York: Mellon. Papers on Plato, Sophocles, Bar-Daisan, Rudolf Bultman, Hirsch
1989 About Interpretation: Anthology of Readings in Hermeneutics from Plato to Dilthey. New York and Munich: Peter Lang.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti