torstai 20. marraskuuta 2014

Vanha lapanen

Toiset, eivät kaikki, kirjoittavat Pyhästä Hengestä kuin Hän olisi vanha lapanen taskussa, tuttu, itsestäänselvä, ei kovin kiinnostava, mutta pakkasella hyvä olemassa kättä lämmittämässä.

Omaa ja toisten pH arvoa mitataan ja vertaillaan ja riidellään kenen lapanen on villaa ja kenen jotain keinokuitua. Lapasesta riittää arkista juttua, vaikka kahviin pantaisiin sokerisi Raamatun sanaakin.

Havaitsin, että joku käytti sanaa "se" ikäänkuin jostain persoonattomasta voimasta, joka vaikuttaa pyörittäen tuulimyllyn siipiä.

Älkää saattako murheelliseksi teissä olevaa tai asuvaa Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi.
Näin varottaa Efeson uskovia aito-apostolinen lähetyskirje heille.

Ef. 4 on muutenkin Pyhän Henhen luku. Siellä on tuo "säilyttäkää keskinäinen yhteys rauhan siteen avulla" josta Esikoiset ry virallinen julkaisu ottaa nimensä.


Seurakunta versus herätysliike

Erityisen tärkeä on Efeson lähetyskirje seurakunnasta.

Ihmiset ovat rakentaneet waltarakennelmia, tässä kristillisyydessä nokkimisjärjestyksen Lapin vanhimmat, lähetysmiehet, rivisaarnaajat.

Pyhä Henki sen sijaan antaa seurakunnalle paljon laajemman porukan, piispan, papin, presbyteerin eli vanhimman lisäksi diakonin.

Eikä tässä kaikki.

Jotta Jumalan lapset olisivat kaikessa valmiita todistamaan Kristuksesta kirkkaana valona pimeässä maailmassa ja valmiita vastaamaan kysyville ja alttiina kaikenlaiselle palvelutyölle ja hyville teoille Jumalan kunniaksi

Pyhä Henki on antanut niitä, joilla on evankelistan lahjat, niitä, jotka osaavat opettaa, niitä joilla on tieto hallussaan, niitä jotka osaavat hoitaa talousasioita, niitä, joille on annettu soittamisen ja laulamisen taito, niitä, joiden sydämellä ovat vangit, orvot, lesket, eksyneet nuoret, niitä, jotka osaavat auttaa huumenuoria tai alkoholin orjia, palvella perheen sisäisissä asioissa ja tuoda lapset vanhempien luo, vanhemmat lasten luo, niitä jotka...

Lista on pitkä

Vanha lapanen tosiaan, ei näin sihtaudu yksikään kristitty, jota Henki on koskettanut, virvoittanut taivaan sateella, pukenut armolahjoilla, kutsunut ja kouluttanut elämäntehtävään, ...

Lista on pitkä

Lue efesolaiskirjeen 4 luku ja iloitse!


Kosketa minua Henki

Rukoillaan kaikki kukin kohdallaan "Kosketa minua Henki"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti