maanantai 16. maaliskuuta 2009

mummo-voimaa

yxi taattu keino saada meikäpojan niskakarvat pystyyn on sanoa jotain halventavaa mummoista.

"Noniin jeesushan se potkii mummoja vissiin."

Neuvostoliiton Sosialistisen Tasavallan ateistisen propagandan eräs kärki oli "kirkkoon menevät vain mummot"

asian varmistamiseksi laillisten jumalanpalvelushuoneiden lähettyvillä liikkui kommunistista nuorisoa, jotka nyrkein ja ivasanoin pitivät huolen, ettei nuorempi väki kirkkoon mennytkään.

taistelevat ateistit yhä tänään Suomessakin lankeavat samaan Jeesuksen hämäykseen: aliarvioimaan mummo-voimaa.myös Kristuksen kirkon työntekijät, papit, papittaret ja saarnaajat, saattavat erehtyä samalla tavoin.

huokaisevat että eihän täällä piirissä ole "kuin näitä mummoja"

huokaisevat, että kirkkoon on taas sunnuntaina tullut niin vähän väkeä ja enimmäkseen vanhustentalon mummoja ja joku ukko

tai saarnaaja vilkaisee rukoushuoneen demografiaa joka on naisvaltainen ja enempi siellä vanhemmalla puolella

jotkut näin pistävät "mummo-vaihteen" päälle puheessaan, luullen että nämä vanhemmat kristityt tahtovat kuulla kuin heikoilla jäillä kulkevan hengellistä lässytystä ja hössöttelyä ja kauniita sanoja jotka tuovat lempeän hymyn yksinkertaisille monien viivojen piirtämille kasvoillepotku takamuksilleen!

moni voi todistaa, että äärimmäisten sosiaalisten ja poliittisten ja lainsäädännöllisten pakotteiden ja vainojen keskellä Jeesus piti kirkkonsa yllä Inkerin maalla, Eestissä, Valko-Venäjällä, Moskovassa Kremlin varjossa mummo-voimalla.

nämä rohkeat, sitkeät, taipumattomat ja uskolliset kristityt naiset tulevat vainojen jälkeen sinua vastaan, missä liikutkin entisen Neuvostoliiton alueella.

ja totta puhuen uskon, että heidän hiljaiset ja nöyrät rukouksensa ovat olleet kääntämässä Venäjä-äidin lasten kohtaloa ja yhä ovat sitä kääntämässä.miten monen seurakunan lähetystyön vapaaehtoisen osan (veroista en nyt puhu) takana onkaan kristillistä mummo-voimaa, ahkerat kädet jotka kääntävät lampaanvillaa sukiksi tai mitä torttuja myyjäisiin tänään leivotaankaan?

miten moni alkoholisti renttu poika onkaan saanut tuhlaajapojan armon rakkaan vanhentuneen harmaahapsisen äidin uskollisten rukousten kantamana, vielä haudan takaa.

Ristinpuulla Jeesus katsoi äitiään Mariaa, jonka ei tarvinnut mitään sanoa. Terävä rautainen kylmä miekka oli hänen sydämensä lävistänyt.

Hän katsoi uskollista ystäväänsä Johannesta "Johannes, katso äitisi"

Hän katsoi äitiään, emme voi mitata tuota katsetta. "Äiti, katso poikasi"

näin Hän ristillä hoiti äitinsä vanhuuden kuntoon. Johannes olisi antanut leikata oikean kätensä pois ennenkuin luopuisi vanhenevasta Mariasta.

siellä Efesossa ilmeisesti Maria ja Joosef sitten saivat elää pitkään, ja siellä näytetään Neitsyt Marian hautaa.Raamatussa mainitaan joitain vanhempia naishenkilöitä, aina suurella kunnioituksella, profeetallisina hahmoina, rukouksen jättiläisinä.

ja sydämeltään hiljaisina ja nöyrinä.En tahdo idealisoida vanhempia naishenkilöitä, tottakai tiedämme kovista sanoista, juoruamisesta, pahoista ajatuksista ja teoista.

sen tähden, kun sinä pappi tai papitar tai saarnaaja tai muuten hengellistä puhetta pitävä olet keskellä vanhempaa naisjoukkoa

vedä lippu salkoon, annan lain ja evankeliumin saarnan kaikua kaikessa terässään, kehu Jeesusta

ei mitään söpöttelyä

ja nämä terävästi ajattelevat, ihmisiä hyvin tuntevat ja paljon elämänkokemusta omaavat ihmiset aukovat luettuja Raamattujaan ja tutkivat, onko asia niin

älä ystäväni myöskään unohda tuota vanhusta, mummoa tai ukkoa, joka jo vuosia on vanhustentalossa yksin jääkaapistaan flooraa leivälleen hakenut ja teetä keitellyt.

yksi ilta hänen luonaan voi merkitä niin paljon sekä hänelle että itsellesi.

mummo-voimaa!

1 kommentti: