perjantai 11. toukokuuta 2012

Matti Leisola - fataali haastattelu

Maaliskuun 20 2012 on Creation Ministries sivuilla julkaistu professori Matti Leisolan haastattelu otsikolla

Enzyme expert exposes evolution’s error
Jonathan Sarfati interviews Finnish biochemist Dr Matti Leisola

Leisola on ollut mukana Creation Ministries ohjelmassa kyllä aiemminkin Charles Darwinin matkasta kertovassa ohjelmassa (DVD). 

Haastattelu on asiallinen ja siinä Leisola kertoo tutkimustyöstään ja erityisesti xylanase-entsyymistä. Hän korostaa, kuinka sen sisältämä koodi ei mitenkään voi olla sattumanvaraisen kehityksen tulos.

Miksi siis mielestäni juuri tämä tuore haastattelu on fataali ja kenen kannalta?

Haastattelussa tapahtuu virallinen kytkentä Christian Ministries ja Matti Leisolan välillä, jossa ei ole varjon varjoa.

Näin Leisola, joka ei Jumalan luomistöitä pohtiessaan välttämättä tarvitse eikä ehkä itse edes ajattele 6000 vuoden maailman ikää allekirjoittaa Young Earth Creationism (YEC) toiminnan.

Juuri Creation Ministries on se kanava, jota myöten tämä aikamme "Jehovan Todistajien" kreationistinen todistelu tunkeutuu Suomeen Luominen.fi sivujen markkinoinnin kautta.


Matti Leisola ja hänen edustamaansa kristillistä tieteenkäsitystä määrittelevä Tapio Puolimatka eivät siis itse välttämättä ole YEC ihmisiä Pekka Reinikaisen tapaan.

Suomalaisen kristikansan mielissä nämä asiat kuitenkin ovat autuaasti sekaisin, toisaalta Leisolan niin kauniisti kuvaamat luomakunnan ihmeet ja evoluutioteorian ongelmat ja toisaalta Raamattu-fundamentalistinen näkemys siitä, että koko maaimlankaikkeuden ikä on määriteltävissä heprealaisista sukuluetteloista Jeesuksesta Aatamiin.

Nyt tämä fataali haastattelu tekee tästä linkistä virallisen - Jumalan luomistekojen ihmettely ja Jumalan luomistekojen vääristely lyövät kättä Leisolan ja Sarfatin tavatessa.

vestiga terrent

8 kommenttia:

 1. Leisolan näkemyksistä voi lukea myös nuotta lehden sivuilta seuraavan linkin takaa?
  http://www.nuotta.com/matti-leisola/evoluutio-vs-luominen-bilsan-maikalle-kampeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä linkistä! Professori Leisolan oma autenttinen ääni kuuluu siinä Nuotta-lehden 2006 haastattelussa. Hän vastaa siinä esitettyihin kysymyksiin selkeästi ja riittävän yksinkertaisesti nuorisoa ajatellen.

   Ratkaisevan tärkeä - ja minun näkökulmastani täysin fataali - ryhmittyminen Puolimatkan ja Reinikaisen kanssa on haastattelussa suoraan todettu

   "Ystäväni professori Tapio Puolimatka ja lääkäri Pekka Reinikainen ovat julkaisseet erinomaisia aihetta käsitteleviä kirjoja. Suosittelen nettisivuja www.datakirjatkustannus.fi, www.intelligentdesign.fi, www.taustaa.fi ja www.luominen.fi, http://www.tapiopuolimatka.net/"

   On murheellista, että Leisolan valtavat tiedot Jumalan suuruudesta luonnossa ja kehitysopin ymmärtäminen niin pahasti kompastuvat lohikäärmeisiin.

   Poista
  2. Vielä murheellisempaa on se yltiöpäisyys, jota naturalistisen tieteen edustajat esittävät väistäessään tai jättäen huomiotta sen vakavan tosiasian, että tiede satoine erilaisine näkökulmineen ja käsityksineen seisoo ja makaa vieläkin suuremman uskon varassa joutuessaan hyväksymään aineen syntymisen tyhjästä, päämäärättömän ja suuntaamattoman alkuräjähdyksen tuottaman systemaattisen ja hienosäädetyn universumin sekä monipuolisen elämän synnyn kuolleesta aineesta puhumattakaan informaation synnystä, sen merkityksestä sekä keskeisestä roolista niin metatasoilla kuin ohjaavan tekijänä sekä aineessa että solussa. Martin

   Poista
  3. "se yltiöpäisyys, jota naturalistisen tieteen edustajat esittävät"

   olen vakuuttunut siitä, että professori Leisolalla on painavaa sanottavaa orgaanisen elämän syvistä salaisuuksista.

   juuri siksi on niin onnetonta, että hän ei sanoudu irti Creation Ministries tapaisesta yhteydestä, jossa ei ole rakkautta totuuteen.

   monenkin kanssa olen käynyt Grand Canyonin reunalla ja ihmetellyt, etteivät he lainkaan hätkähdä niistä järkyttävistä valheista, jota kreationismin nimissä tästä Jumalan suuresta luomistyöstä esitetään.

   totuutta ja valetta ei saa sotkea, erityisesti kun on kyse tieteellisestä maailmankuvasta.

   Poista
  4. Mitä ihmettä olet siellä Grand Canyonin reunalla muka ihmetellyt? Mikä sinä olet tuomitsemaan Creation Ministriesin totuuden rakkauden puutteesta? Oletko koskaan edes lukenut heidän kirjoituksia? Tuossa tavassa, jolla hyökkäänt heitä vastaan ei itsessään ole rakkautta totuuteen, lähimmäisestä puhumattakaan!

   Poista
  5. Näissä keskusteluissa olen pyytänyt joitain tulemaan kanssani Grand Canyonin reunalle, koska se on hyvin keskeinen amerikkalaiselle 6000 vuoden kreationismille (YEC).
   Olen ihmetellyt sitä, etteivät nämä keskustelijat ole häkeltyneet lainkaan siellä etenkin nuoria ajatellen järjestettävistä kanoottiretkistä ja opetuksesta, miten tämä valtaisa kanjoni on syntynyt vedenpaisumuksessa.
   Eräs keskuselijoista viittasi amerikkalaiseen kristittyyn, joka on kirjoittanut lapsille tarkoitetun kirjan, jossa kuvataan millaista ihmisten elämä oli jääkaudella. Ihmettelin, ettei tämä henkilö pyyhkinyt kanssani kyyneltä silmäkulmasta miten voidaan Jumalan luomistekoja näin rumasti ja valheellisesti vääristellä.
   Koetelkaa kaikki, pitäkää se mikä hyvä on.

   Poista
 2. Jared Diamondin kirjassa Tykit, taudit ja Teräs on käsitelty ihmiskunnan syntiinlankeemuksen ja maanviljelyksen vallankumouksen liittymistä toisiinsa. Raamatun sukuluetteloiden ongelma on niiden ikähaarukassa, joka sisältää satoja vuosia yli metsästäjien ja keräilijöiden odotettavissa olevan eliniän. Nuoren maan kreationistit eivät taida uskoa laattatektoniikkaan evoluutioteorian lisäksi, kun mantereet tällä hetkellä liikkuvat todella hitaasti. Laattatektoniikan mukaan kaikki mantereet muodostivat suuren supermantereen, joka sitten hajosi. H. F. Ullmannin kustantama ja pätevän toimituskunnan toimittama Geologica, Elävä ja muuttuva maapallo käsittelee maapallon geologisia ajanjaksoja, joiden aikana mannertenliikunta ja ilmastonmuutokset ovat muokanneet maapalloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkeistä ja hyvää Uutta Vuotta 2015.

   Löysin tällaisen kuvauksen viittaamastasi ja minulle aiemmin tuntemattomasta mielenkiintoisesta tyypistä:

   Jared Mason Diamond (born September 10, 1937) is an American scientist and author best known for his popular science books The Third Chimpanzee (1991), Guns, Germs, and Steel (1997, awarded a Pulitzer Prize), Collapse (2005) and The World Until Yesterday (2012).

   Originally trained in physiology, Diamond's work is known for drawing from a variety of fields, including anthropology, ecology, geography, and evolutionary biology. As of 2013, he is Professor of Geography at the University of California, Los Angeles. He has been described as "America’s best-known geographer"

   Geologica näyttää myös hyvin mielenkiintoiselta tietoteokselta, joka auttaa ymmärtämään hankalasti hahmotettavaa maapallon pintakuoren historiaa.

   Poista