lauantai 19. toukokuuta 2012

Tapio Tiihonen - Rooman kaaos ja tuho

Tohtori Tapio Tiihosen teossarja tarttuu maailmanhistoriallisesti olennaiseen teemaan, jolla on myös mitä syvällisin merkitys Kristuksen kirkolle.

Voimmekin katsoa, että Tiihonen käy kirjasarjassaan kamppailuun Taivasten valtakunnan kanssa tulkiten kristinuskon leviämisen ja vaikutuksen omasta näkökulmastaan. Eräänä keskeisenä henkilönä tutkijan polttopisteessä onkin kirkkoisä Augustinus, jonka teos De civitate deo on massiivinen historian tulkinta Rooman kohtalon vaiheissa.

adlibris.com sivuilla esitellään näin teosta Rooman kaaos ja tuho. Osa 1. Kaksi kaupunkia

Kaksi kaupunkia on Rooman valtakunnan tuhosta kertovan kolmiosaisen trilogian ensimmäinen osa. Siinä 300-luvun klassinen Rooma on saamassa rinnalleen vaihtoehtoisen Jumalan valtion. Teoksessa kuvataan näyttävästi Rooman kukoistusta: sen mosaiikein koristeltuja kylpylöitä, äänentoistoltaan loistavia teattereita, huvielämän keskeisiä amfiteattereita ja sirkuksia sekä filosofien ja arkkitehtien optimistisia näkemyksiä.

Omaa elintilaansa raivaavat kirkkoisä Augustinus ja Kristuksen soturi Cassianus mahtipontisine julistuksineen edessä olevasta ilmestyskirjan tuhosta. Rooman häviöön johtanut kaaos oli käynnistymässä, vaikka useimmat eivät sitä vielä havainneetkaan.

Fil. tri Tapio Tiihosen kirjoittama trilogia on perusteellisin esitys Rooman valtakunnan rappeutumisesta ja tuhosta, mitä koskaan on suomeksi kirjoitettu. Se analysoi syvät yhteiskunnalliset muutokset laajasti ja kattavasti sekä asettaa tapahtumat aikansa todelliseen ympäristöön, kristinuskon levittäytymiseen ja suurten kansainvaellusten pyörteisiin.
 adlibris.comRooman kaaos ja tuho. Osa 1 : kaksi kaupunkia
Kirjailija:
Tapio Tiihonen
Kustantaja:
Fenix-Kustannus
Sidosasu: Nidottu
Kieli: suomi
Julkaistu: 2007
Sivumäärä: 402
ISBN10: 9518621802

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti