lauantai 19. toukokuuta 2012

Tapio Tiihosen sodanjulistus Jumalan valtiolle!

Kirjasarjan sisällöstä ja ilmapiiristä antaa kuvaa oheinen teksti Espoon kirjailijat ry.sivuilta

Fil. tri Tapio Tiihosella on Kannaksen 1944 torjuntataistelua kuvatessaan vahva henkilökohtainen näkemys Neuvostoliiton päättäjien ja yhteiskunnan ideologisista ja käytännöllisistä tavoitteista pientä Suomea kohtaan. Nämä näkemykset nivoutuvat hänen yksityiskohtaiseen alkulähteiden analyysiinsä. Muut Suomen sotahistorian ammattilaiset sitten arvioivat, missä määrin lähteet ja kirjoittajan niistä esittämät tulkinnat ja historian tapahtumien kuvaukset stemmaavat keskenään.

Rooman tuhoa koskeva kirjasarja sisältää myös vahvan henkilökohtaisen näkemyksen, joka tulee esiin kuvassa olevassa ensimmäisen osan kuvauksessa. Teksti on sen verran rankkaa, että sitä voitaneen pitää suorastaan Tiihosen sodanjulistuksena Jumalan valtakuntaa vastaan!

"Ensimmäisessä osassa 300-luvun klassinen Rooma on saamassa rinnalleen vaihtoehtoisen Jumalan valtion... ... hän kuvaa kahden keksin mitalla syöviä jumalansotureita, kirkkoisien hurmoksellisia näkyjä ja uskonnollisen haaveilun väittelyitä. Teologisen linnoituksen rakentaja Augustinuksen ja Kristuksen soturi Cassianuksen kaltaisten kirkonmiesten mahtipontiset julistukset, väärät ajanmääritykset ja pilkka eivät pysty peittämään heidän jännityksellä odottamaansa, väistämättömästi edessä olevaa ilmestyskirjamaista tragediaa. He nauravat arkkitehti Vitruviuksen ja ensyklopedisti Martianuksen kaltaisten ikuisen kaupungin rakentajien jumalarvolle. Uskonsoturien maailma palaa ja kun nämä ihmiset näkevät sen niin maailma heidän ympärillään todellakin palaa."
op cit


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti