perjantai 16. tammikuuta 2015

He lähtivät, hei hei

Matti ja Maija lähtivät Sionin muurien turvasta todettuaan. Että Jeesus Kristus on siellä työnnetty syrjään ja Tämä Kristillisyys on todellinen peladtuksen laiva, joka vain vie perille.
Matti ja Maija lopettivat maksamasta Esikoislestadiolaiset ry:n jäsenmaksun, sanoivat irti Rauhan Siteen tilauksen, luopuivat kuuntelutunnuksista ja jättäytyivät pois kahvinkeittolistasta. He eivät enää koskaan astu rukoushuoneen ovesta seuratupaan, jossa Jeesusta halveksitaan ja ihmisiä ja ihmistekoja ylistetään.

Matti ja Maija lähtivät lapsuudenkodistaan.

The Beatles levytti aikoinaan laulun teini-ikäisestä tytöstä, joka karkasi varhain aamulla kotoaan. Laulu on kaunis ja haikea, ja vanhempansa siinä koettavat ymmärtää, kuinka näin tapahtui vaikka he ovat tehneet kaikkensa lapsensa hyväksi. Mikä meni vikaan?

Näin tämän maailman rallatuksessa. Mutta tässä kristillisyydessä sydämet ovat kovat kuin ukonkivet "he ovat itsensä erottaneet, menkööt ja viekööt muut korahilaiset mukanaan." Eikö niin? Ei säälin hiventäkään, ei Isän ja äidin rakkaudesta hiventäkään.

Ja niin monet Matit, Liisat, Pekat ja Tertut lähtevät ulkopuolelle leirin eivätkä koskaan enää palaa leiritulien lämpöön, jotka ovat todenneet petollisiksi virvatuliksi. He ovat pettyneet pohjattoman syvästi paimeniin, jotka kehuvat itseään vanhimmiksi, laumaansa rakkaudella hoitaviksi Herran enkeleiksi.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti