tiistai 20. tammikuuta 2015

Koistisen Pahat pojat


"Pahat pojat on vuonna 2003 ilmestynyt, Aleksi Mäkelän ohjaama löyhästi Koistisen veljesten ("Euran Daltonien") elämään perustuva komediallinen rikosdraama. Se on tällä hetkellä neljänneksitoista katsotuin kotimainen elokuva. Elokuva voitti kaksi Jussi-palkintoa: Pini Hellstedt parhaasta kuvauksesta, ja Jyrki Rahkonen parhaasta äänisuunnittelusta.

Veljeksiä esittävät Peter Franzén, Niko Saarela, Lauri Nurkse ja Jasper Pääkkönen sekä heidän isäänsä Joukoa Vesa-Matti Loiri. Outi Mäenpää näyttelee elokuvan alussa poikien äitiä Sirkkaa.
...
Elokuva kertoo neljästä veljeksestä, Otto, Matti, Ilkka ja Eero Takkusesta, joilta skitsofreniaa sairastava, Raamattua omin päin tulkitseva isä Jouko on vienyt kaiken muun paitsi rakastamisen kyvyn. Pojat ovat kasvaneet kurinpitäjänään nyrkki ja sirppi. Pojat ovat siveellisyyden perikuvia, lukuun ottamatta erästä seikkaa: he ovat ryöstäneet useita rahapeliautomaatteja, bensiiniasemia, posteja ja pankkeja. Lisäksi mielisairaalasta karannut Jouko-isä yrittää saada itselleen poikien ryöväämät rahat, sillä hänen käsityksensä mukaan valtio on hänelle ne velkaa.
...
Pahat pojat -elokuvan näki elokuvateattereissa 614 628 katsojaa."
wikipedia


Huomaa, että esittelyssä ei mainita lestadiolaisuutta laisinkaan eikä saamieni tietojen mukaan myöskään itse elokuvasta käy ilmi näiden poikien uskonnollinen koti. Sanotaan, että sadistista isää Vesa-Matti Loiri esitti todella hienosti ja että musiikki on tasokasta - Suomen myydyimpiä elokuvamusiikin äänityksiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti