torstai 22. lokakuuta 2009

Rukoushuoneet Herran käyttöön!

nimimerkki mama kirjoitti keskustelujen puolella rauhallisella ja käytännöllisellä tavalla rukoushuoneiden käyttömahdollisuuksista.

kopioin tekstin omin lupineni tänne raamattupiirin puolella, koska nämä ehdotukset kestävät ymmärtääkseni tarkastelun Raamatun kirkkaassa valokeilassa:Mietiskelin tuossa, mistä syntyy tämä tarve rakentaa omia rukoushuoneita ja noin huimia paikkoja, mitä ne on. Kilpailee joka paikkakunnalla paikallisten kirkkojen kanssa.

Käyttöaste on aikamoisen pieni suurimmalla osalla paikkakuntia.

Jos noiden käyttö olisi enemmän sellainen kansaa kokoava, essuja ja muita ympäristön asukkaita. Esimerkiksi kerhojen, keskustelutilaisuuksien, hyväntekeväisyysmyyjäisten, erilaisten talkoiden, perhejuhlien yms, voisi ymmärtää, että tarkoituksena olisi jollain tavoin evankeliumin eteenpäin vieminen.

Vaan jotenkin on tuo viesti, mikä syntyy, aika päinvastainen. Kovin on tarkassa ja tiukassa luvat niiden käytölle muuhun kuin seuratoimintaan. Häitä ja hautajaisia toki.

Tuntuu, että, halutaan rakentaa bunkkereita pahaa maailmaa vastaan. Sinne voi tulla hetkeksi "omiensa seuraan" ja kokea kuuluvansa siihen valittuun joukkoon. Lepopaikka kaiken niin ristiriitaisen keskellä.

Jos bunkkerista lähtee tekemään lähetystyötä, tarvitaan siihen panssarivaunu.

Oh. Toi kielikuva taitaa toimia turhankin hyvin...

Kun miettii niitä rahasummia, mitkä kuukausittain menee rukoushuoneiden ylläpitoon, voisi tulla mieleen semmoinenkin, mitä muuta sillä rahalla voisikaan tehdä...

-Voisi kustantaa aika monen lähetin kulut vaikkapa Intiassa...

-Voisi perustaa sen Enon alkoholistikodin

-Voisi järjestää toimintaa kaupunkien keskustoissa perjantai- ja lauantai-iltaisin nuorisolle, joilla ei ole suuntaa elämässään tai se on väärään suuntaan.

-Monin tavoin voisi tukea muutoinkin sisälähetystä Suomessa

-Voisi järjestää keidashetkiä niille, joita elämä on kaltoin kohdellut, Raamattuseminaareja, sielunhoitoseminaareja, saarnaajakoulutusta

Toki kaikkea näistä monet essut tekevätkin, siis sinakin ne, jotka uskaltavat liikkua ilman sitä panssarivaunua ja osallistuvat kirkon ja muiden hengellisten järjestöjen evankeliointi- ja avustustoimintaan.Kirjoittanut: MikkoL

suomalaiset osaavat kansana hoitaa hyvin asioitaan ja itseään. kotimaassani käydessäni en voi kuin verrata niitä valtavia mahdollisuuksia, mitä siellä on tarjolla ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi siihen niukkuuteen, jonka keskellä porukat täällä elävät.

tällä hetkellä esikoisten rukoushuoneet ovat ymmärtääkseni tällaisia ihmisten hoitopaikkoja.

seuroihin lähdetään sekä Sanan kuuloon että tapaamaan tuttuja että hoitamaan omaa hengellistä elämää ja uskoa. vähän samaan tapaan kuin Suomessa on mahdollista mennä vaikkapa ilmaiseen terveydenhoitoon tai taitavan hierojan käsiteltäväksi lihaskipujen poistamiseksi.

maman kirjoituksen tähtäyspiste on, että tämän oman itsen hoitamisen lisäksi rukoushuoneet annettaisiin Herran käyttöön.

ehkä ylläpitokustannuksistakin voitaisiin hieman tinkiä ja taloudellisia uhrauksia tehdä puutteessa olevien hyväksi.

ajatus on sekä käytännöllinen että raamatullinen!


kuka tämä Herra oikein on, jota kiinnostaisi saada käyttöönsä nuo kauniit ja hyvin hoidetut rakennukset?

Hän on sinun henkilökohtainen Jumalasi.

ei taskujumala, jonka voimme psitää viikolla kaappiin ja ottaa sitten pyhänä mukaamme seuroihin tekemään, mitä käsketään.

vaan henkilökohtainen Jumalamme.

jota meidän tulee rakastaa yli kaiken.

jonka nimeä meidän ei tule turhaan lausua.

ja lähimmäistä niinkuin itseämme.


Kirjoittanut: YHA

Pelkäämpä, että rajaamme toisinaan lähimmäisemme vähän samoin perustein kuin Jeesuksen ajan kirjanoppineet.
Silloin lähetystyöksi riittää seurojen pito omalla paikkakunnalla ja vain omalle väelle. Mitä noista epäuskoisista...

Karmea ajatus, mutta... tuollaista voi joskus rivien välistä lukea.Kirjoittanut MikkoL

ajatus on varmaankin pitkälle juuri noin. mukavasti torjutaan Jeesuksen selvä käsky vetoamalla isien perintöön.

käsky, jonka Hän antoi aivan niinä päivinä, kun Jumala oli herättänyt Hänet kuolleista.

huh, mitä hengellistä sokeutta ja kevytmielisyyttä meiltä sivuuttaa se tekosyihin ja väärään oppiin Kristuksen ruumiista, seurakunnasta, nojaten...


jos vain essut ovat Herran omia, niin voi helvetti, sitä enempi olis oltava kiirus koko maailmaa evankelioimaan - kaikki vastuu kun on teillä!

vaan kun ei...

katsos, Jeesus hävisi ja Saatana voitti ja koko maailma kuuluu viholliselle, Pietarin kalliolle rakennettu kirkko on romahtanut.

vain Kiirunassa pikkusen vielä valoa pilkottaa - jospa sekään ei sammuisi tässä pahassa maailmassa.

pääasia että meillä on hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti