torstai 8. lokakuuta 2009

Viesti RamilleHei Rami

muistan kuinka sinä ja eräät muut nettiruukkulaiset olitte pahoillanne näistä kirjoituksistani maailman iästä ja kehitysopistakin.

ajattelin sen tähden ottaa - totuuden nimessä - tähän esille tuon israelilaisen naisen, professori Ada Yothanin, oman kirjoituksen solutason proteiineja tekevästä koneesta.

ehkä huomasit että Ada sai tänään Nobelin palkinnon yhdessä intialaisen ja amerikkalaisen tutkijan kanssa juuri tästä aiheesta.

näiden kolmen tutkimukset ovat auttaneet kehittämään parempia antibiootteja sairausten hoitoon ja avanneet tietä lääketieteen kehitykselle.

mielenkiintoista ja huolestuttavaa on, että tämä kirjoitus on NATO:n sarjassa Rauha ja turvallisuus.

toisin sanoen armeijat ovat jo huomanneet ämän tutkimuksen mahdollisen merkityksen ihmisten tehokkaaseen tappamiseen.

tietenkin. ja silloin myös liikenee rahoitusta tutkijoille.


Kirjan nimi on
NATO Science for Peace and Security Series B: Physics and Biophysics
Biophysics and the Challenges of Emerging Threats
Joseph D. Puglisi (ed.)
Springer Netherlands, 2009


ja artikkelin nimi on
Ada Yonath

The Weizmann Institute Of Science, Department Of Structural Biology, Helen and Milton A. Kimmelman Building, Rehovot, 76100, Israel

Ribosome: an Ancient Cellular Nano-Machine for Genetic Code Translation
pp. 121-155

ja tässä sen kuvaus lyhyesti


The ribosome is a ribozyme whose active site, the peptidyl trans-ferase center (PTC), is situated within a highly conserved universal symmetrical region that connects all ribosomal functional centers involved in amino-acid polymerization. The linkage between this elaborate architecture and A-site tRNA position revealed that the A- > P-site passage of the tRNA terminus in the peptidyl-transferase center is performed by a rotatory motion, synchronized with the overall tRNA/mRNA sideways movement. Guided by the PTC the rotatory motion leads to stereochemistry suitable for peptide bond formation as well as for substrate mediated catalysis, consistent with quantum mechanical calculations illuminating the transition state mechanism for peptide bond formation and indicating that the peptide bond is being formed during the rotatory motion.

Analysis of substrate binding modes to inactive and active ribosomes illuminated the significant of PTC mobility and supported the hypothesis that the ancient ribosome produced single peptides bonds and non-coded chains, utilizing nucleotide conjugated amino acids. Genetic control of the reaction evolved after polypeptides capable of enzymatic function were created, and an ancient stable RNA fold was converted into tRNA molecules. As the symmetry relates only the backbone fold and nucleotides orientations, but not nucleotide sequence, it emphasizes the superiority of functional requirement over sequence conservation, and indicates that the PTC has evolved by gene fusion, presumably by taking advantage of similar RNA fold structures.


The increase in antibiotic resistance among pathogenic bacterial strains poses a significant health threat. Therefore, improvement of existing antibiotics and the design of advance drugs are urgently needed. Ribosomes provide binding sited for many antibiotic families, utilizing their inherent functional flexibility, which triggers induced fit mechanism by remote interactions, and facilitates antibiotics synergism as well as reshaping less suitable binding pockets, leading to clinical usefulness even for antibiotics that bind to conserved functional regions. Exploitation of the diverse properties of antibiotics binding and benefiting from the detailed structural information that keeps emerging, should result in significant antibiotics improvement.

Adan teksti on tuttua professori Matti Leisolalle, jonka alaa se on - biokemiaa.

Kreationistina hän saattaisi laatia tästä kirjan teemasta kansantajuisen lyhennelmän, ehkä oikein kuvan kanssa.

nimi olisi vaikka solun nano-moottori

sitten hän ehkä sanoisi "näettekö, miten mahdotonta on, että tämä nerokas DNA koodin lukulaite olisi sattuman tuote."

tähän asti voimme kaikki sanoa huoleti Aamen!

mutta sitten professori Leisola jatkaisi

"on se murheellista, että kansainväliset alan julkaisut kuten Nature ja Science eivät anna uskovien luonnontieteilijöiden kertoa, kuinka vankka todiste tämä on Jumalan olemassaolosta."


professori Puolimatka Jyväskylästä jatkaisi "ateistinen naturalistinen luonnontiede ei voi tunnustaa, että solu-moottori on Jumalan teko. tieteen tulee muuttaa perusteitaan ja avautua supra-naturalistiselle todellisuudelle"

ja ehkä tohtori Reinikainen sitten lisäisi omana näkemyksenään, että professori Adan ja hänen kollegoidensa työ on taas yksi osoitus Älykkäästä Suunnittelusta (ID eli intelligent design), joka kertoo että Raamattu on kirjaimellisesti totta.

MikkoL: Matti Sipi Antero Leisola (s. 24. marraskuuta 1947, Lahti) on Teknillisen korkeakoulun kemian tekniikan osaston johtaja ja bioprosessitekniikan professori.


Timo Tapio Puolimatka (s. 18. huhtikuuta 1953 Alastaro) on suomalainen kasvatustieteen professori. Hän toimii kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistossa.

Lääketieteen tohtori Pekka Reinikainen, kirjailija, kansanedustaja.


kuten näet, Rami, en ryhtynyt edes kääntämään tuota Adan kirjan esittelyä vaan annoin sinulle mahdollisuuden itse sitä tavata, jos kiinnostaa. niin että saat suoraan käsityksen, mistä on kyse ilman minun väliintuloani.

teksti on kenelle tahansa hankalaa luettavaa, joka ei ole alaan erikoistunut - Nobel palkinto jaetaan huipputason tutkijoille, jotka eivät yleensä ennätä kirjoittamaan kansantajuisia selityksiä tutkimuksistaan.

mutta meidän Herrallemme Jeesukselle Kristukselle asia on aivan tuttua - onhan näet Jumala tehnyt soluihin proteiinia tuottavat nano-koneet Kristuksen kautta.


älykkään suunnittelun ID edustajat ja kreationistit eivät ole huolellisesti lukeneet ja sisäistäneet apostoli Paavalin kautta annettua ilmoituksen Sanaa.


Jumalan viha ilmestyy taivaasta ja kohdistuu kaikkeen jumalattomuuteen ja vääryyteen, jota ihmiset tekevät pitäessään totuutta vääryyden vallassa.

Sen, mitä Jumalasta voidaan tietää, he kyllä voivat nähdä. Onhan Jumala ilmaissut sen heille.

Hänen näkymättömät ominaisuutensa, hänen ikuinen voimansa ja jumaluutensa, ovat maailman luomisesta asti olleet nähtävissä ja havaittavissa hänen teoissaan. Sen vuoksi he eivät voi puolustautua.

Vaikka he ovat tunteneet Jumalan, he eivät ole kunnioittaneet ja kiittäneet häntä Jumalana, vaan heidän ajatuksensa ovat käyneet turhanpäiväisiksi ja heidän ymmärtämätön sydämensä on pimentynyt.


Room 1:18-21 KR 1992Apostoli kirjoittaa sivistyneille roomalaisille Italiaan, että Jumalan viisaus ja majesteettisuus on ilmiselvästi nähtävissä kaikessa luomakunnassa.

mutta ihmiset eivät sitä tunnusta eivätkä kunnioita Jumalaa, Luojaa, vaan kääntyvät kaikenlaiseen epäjumalanpalvelukseen.

meidän aikanamme on erityisen suosittua palvoa ihmistä jumalana.toinen asia, Rami, josta haluaisin sinulle kristittynä mainita on tieteen oma kurinalaisuus.

biokemia ja biologisten prosessien tutkija toimii omalla alueellaan omien sääntöjensä ja rajoitustensa mukaan.

metodeita kehitetään tieteellisten kysymysten ratkaisemiseksi, ja Ada tuossa pohtii erityisesti tämän solu-moottorin evoluutiota.

Moottorin muuttuminen on tärkeä asia, sillä näin bakteerit tulevat vastustukykyisiksi antibiooteille ja flunssalääke lakkaa vaikuttamasta.

asiaa tutkimalla saadaan siis mm hyödyllistä tietoa lääkkeiden valmistukseen.

koska kyseessä on NATO ja puolustusalan julkaisu, ymmärrämme että samaa teknologiaa voidaan myös käyttää biologiseen sodankäyntiin ihmisten surmaamiseksi.


koska näin on, uskonto - usko Jumalaan - ei lisää yhtikäs mitään tähän tutkimukseen.

Jumala on sen tehnyt. Okay, mitä sitten?

tästä on havainnollinen esimerkki tämä 2009 kemian Nobel palkinnon saaajien joukko

Ada on uskonnoltaan juutalainen nainen, ja hän jakaa palkinnon hindulaisen miehen ja kristityn amerikkalaisen kanssa.

kolme eri uskontoa, mutta samat tutkimuksen pelisäännöt, tavoitteet ja tulokset.

tutkijan henkilökohtaisella uskonnolla ei tässä sen tähden ole merkitystä.

tässä tuo kreationismia Suomeen tuova kolmikko Leisola-Puolimatka-Reinikainen ajaa niin pahasti karille.


maailma ei ota kuuleviin korviinsa heidän sinänsä mukavia näytteitä tuosta apostoli Paavalin kertomasta luonnon ihmeiden todistuksesta.

näinhän Paavali kirjoitti, eivät uskos eivätkä kunnioita Jumalaa.

pilkkaavat pikemmin!

yksi näistä lahjakkaista miehistä sai vuoden Huuhaa palkinnon

Hikipedia kertoo tohtori ReinikaisestaPekka Reinikainen on Suomen fiksuin ja filmaattisin "kansantiedemies", pseudotieteiden boddhisattva, tusinalääkäri ja lukuisten fundamentalistikristittyjen esikuva.

Pekka Reinikainen oli alkujaan ateisti, mutta eräänä päivänä hän alkoi lukea Raamattua, jolloin hänellä napsahti kuin vanhalla juopolla viina päähän ja kuin salama kirkkaalta taivaalta hänelle valkeni, että suuri intergalaktinen spaghettimonsteri on luonut maailmankaikkeuden ja kaiken elollisen ja että Richard Dawkins ja Charles Darwin ovat kummatkin saatanallisia antikristuksia, jotka koettavat käännyttää jumalan luomia ihmisiä Jumalan luota ja tehdä heistä ateisteja, liberaaleja, tiedemiehiä, homoseksuaaleja, Paavo Pesusienen ja Teletappien katsojia, rockmuusikkoja, abortinkannattajia tai joitain muita "saatananpalvojia".

Jumala taas tekee ihmisistä edellä mainittuja ihmisryhmiä vihaavia nöyriä Jumalan sanansaattajia eli toisin sanoen uudestisyntyneitä kristittyjä, joihin muun muassa George W. Bush ja Sarah Palin kuuluvat. Nämä uudestisyntyneet kristityt ovat viime aikoina tuoneet vapautuksen mm. irakilaisille ja uhanalaisille villieläimille.

Näille uudestisyntyneille kristinuskon sotureille on luvassa taivas taivaskanavineen sisältäen mm. TV7:n ja lukuisia muita tosikristittyjen kanavia, joista olisi itse Goebbelsin Jooseppikin ollut ylpeä.

Pekka Reinikainen on vastaanottanut viime aikoina useita arvostettuja alansa palkintoja, kuten Skepsiksen Huuhaa-palkinnon, vuoden mielipuolen tittelin ja kuukauden hihhulipalkinnon lahjoittanaan Veli Saarikallen johtama Sana ja alistus -seurakunta.joidenkin essujen näkökulmasta tällainen henkilökohtainen ja uskoviin kohdistuva pilkkalaulu on varmaan vain todistus, että Pekka on oikealla asialla.

mutta näin ei ole.

sensijaan että väen väkisin koetamme ängetä pyhää Jumalaa nopeasti muuttuvaan ja kehittyvään ihmiskunann tieteelliseen apparaattiin, meidän tulee kuunnella apostolin kautta annettua ilmoitusta.

tämä ei ole se tie, jota kristityn tulee kulkea.

vaan totuuden tie.

mitä se merkitsee?

ota selvää, mistä Ada puhuu.

voit sitten henkilökohtaisesti oman uskosi näkökulmasta keskustella epäilijän tai jumalankieltäjän kanssa tästä solumoottorista.

he joutuvat ilman muuta myöntämään, jos ovat rehellisiä, että sokealle sattumalle ei jää piiruakaan tilaa tuohon.

sen sijaan että yrittäisit lyödä "Made by God" leiman solumoottoriin voisit nostaa keskustelussa esiin tämän vuoden kemain Nobelin saaneiden tutkijoiden työn suuren merkityksen.

ja huolesi siitä, että israelilaisen huippututkijan julkaisu on NATO:n kirjasarjassa, ja viittaa proteiinin tuotannon sotilaalliseen hyödyntämiseen.

en usko että yksikään keskustelijoista nauraisi sinulel tai sinun Jumalallesi tuon oivallettuaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti