maanantai 22. kesäkuuta 2009

2 Tuom 3:11-12

Ja tapahtui, että kolme Israelin miestä jättivät vaatteensa Punaisen meren rannalle ja uivat kolmentoista kyynärän matkan, kun sille rannalle saapui kaksi vaimoa.

Toinen miehistä huusi "Hei, hei, jättäkää tekin vaatteenne ja tulkaa uiden luoksemme. Heti iski häneen Herran enkeli, ja mies hapuili sokeana vedessä aaltojen keskellä."

2 Tuom 3:11-12 Biblia 1767Saimme tänään sunnuntaina 21.6. 2009 kuulla päiväsaarnassa vanhin Håkan Gustavssonin viittaavan ilmeisesti tähän Vanhan testamentin kohtaan (hän ei saarnassa antanut tarkempaa viitettä).

Koolla oleva seuraväki sai tästä neuvoja ja ohjeita elävän kristillisyyden tielle.

Gustavssonin ajatuksena tässä kohtaa oli, että noiden uimaan lähteneiden miesten huuto "Hei, hei" (ruotsiksi "Hej, Hej") on selvästi vastoin Jumalan tahtoa, ja tämän kristillisyyden neuvojen mukaan tulee välttää sanomasta Hei.

ymmärrän esimerkiksi, että jos kulkee kauppajonossa kassalle, ja tyttö sanoo iloisesti "Hei" ja alkaa sitten pistää laskutusta käyntiin, elävän kristillisyyden neuvojen mukaan hänelle voisi vastata "päivää" tai "moi" tamperelaisittain tai "moro" ruotsalaisittain.

on tarkoin varottava tätä maailman lasten suussa niin yleistä "Hei" tai "Hej" sanaa. Näemmehän jo Raamatun kirjoituksista, että se on kaikenlaisen paheellisen, maailmallisen ja kiusauksen syviä juuria, joilla sielunvihollinen Jumalan lapsia tahtoo kampittaa uskon tieltä.


Saarnaajalta, Herran enkeliltä Malakian kirjan mukaan, olemme saaneet nämä kalliit neuvot

"Me kaikki haluamme ottaa neuvot vastaan taivaallisina neuvoina.

Emmehän pane niitä oman järjen puntariin.

Emme epäile ja arvostele niitä."


Näin todella tahdomme tehdä ja niin luottavaisesti turvata Lapin vanhinten pettämättömään muistiin Raamatun kohtien kanssa sekä heidän henkiseen ja hengelliseen erehtymättömään vaistoonsa ja terveyteensä.

Näin säilyy seurakunnissa Jumalan rauha ja vältytään pahennuksilta ja riidoilta.

Sokea luottamus hengelliseen hallitukseen riittänee viemään meidät aina kotiin asti.nimimerkki Haamul lisäsi

Tähdet muiden taivaan valojen ohella on pantu merkeiksi osoittamaan aikoja, päiviä ja vuosia, hallitsemaan päivää ja yötä sekä erottamaan valon pimeästä. Betlehemin tähti oli erityisen suuri ja niinpä sen sanomakin on valtava. Muut tähdet sen rinnalla julistavat samaa asiaa, mutta eivät niin huomiota herättävästi. Taidollisista opettajista, jotka monta vanhurskauteen saattavat, Raamattu sanoo, että he loistavat niin kuin tähdet. Vieläpä aina ja iankaikkisesti.

Håkanin loisteesta en henkilökohtaisesti osaa sanoa mitään. En ole tainnut kuunnella hänen saarnojaan.

Mutta ei taivaan tähtiä sovi ryhtyä palvomaan. Ei suurim-piakaan tähtiä. Jotkut ihmiset tosin Herra saattaa hylätä siihen tilaan, että he jäävät tähtienpalvojiksi, kun ovat siihen ryhtyneet. Jumalan asemassa pidetään silloin jotain, joka ei siinä ole, sillä siinä asemassa ei ole kukaan muu kuin Jumala. Ap. t. 7:42: "Mutta Jumala käänsi heille selkänsä ja hylkäsi heidät, antoi heidän palvoa taivaan tähtiä."

5. Moos. 4:15-19 varoittaa kumartamasta tähtiä, taivaan jouk-koa. Taivaan joukko tähtinä ja palvonnan kohteena voi tarkoit-taa kristikansan parissa arvostettuja opettajia. Heistä itsestään tulee joskus palvonnan kohteita, jos heissä itsenään nähdään jumalallisia ominaisuuksia. Kun palvonnan kohteena ei enää olekaan vain se Sana, joka heidän välittämänään on julkituotu maailmaan, voi olla jo kyse tähtien kumartelusta. Sellaista tulee kavahtaa.

nimimerkki mama lisäsi


Tarkkaan ottaen taisi muuten Håkan sanoa raamatunpaikaksi, että "Vanhassa Testamentissa".

Håkan tosiaan saarnasi eilen päiväseuroissa ja aloitti saarnansa tuolla tyrmistyttävällä PH:n ilmoituksella.

1 kommentti:

  1. http://koti.phnet.fi/petripaavola/betlehemintahti.html

    Jännä kirjoitus joka ravisuttaa perinteisiä käsityksiä ja opetuksia!

    VastaaPoista