maanantai 23. tammikuuta 2012

Jeesuksen äiti ja Sakari Häkkinen

"Sen sijaan Häkkinen tunnustaa uskovansa, että Jeesus on sataprosenttisesti Jumala ja sataprosenttisesti ihminen. Jumala tuli ihmiseksi Jeesuksessa, mutta millä tavalla, se on hänen mukaansa sivuseikka, eikä siitä pidä tehdä uskontotuutta."
(seurakuntalainen.fi)

Ymmärrämme, että Sakari Häkkisen ja hänen tapaansa ajattelevien aikamme kristittyjen mielestä Jeesuksen äiti ei ollut neitsyt, joka tuli Pyhän Hengen varjoamaksi ja raskaaksi ilman miehen siitintä.

Hän uskoo paljon ihmeellisemmän asian, bysanttilaisen ajan vanhan opetuksen Khalkedonin ekumenisesta kirkolliskokouksesta tulevan "100% Jumala ja 100% ihminen". Vaikka tätä ei ole Raamatussa laisinkaan näin mainittu. Aivan häkellyttävä tämä opetus Jeesus Nasaretilaisesta, Jumalasta ja miehestä.

Sen sijaan hän pitää sivuasiana sitä, miten inkarnaatio tapahtui.

"Siitä ei pidä tehdä uskontotuutta" on hieman erikoinen lause, kun muistamme että "uskontotuus" on nimenomaan ilmaistu Nikean uskontunnustuksessa. Ei sitä ole viime aikoina joku valistunut teologi tehnyt eivätkä fundamentaaliset kristityt tai "klassiset" kristityt keksineet.

Hauska on myös tuo ajatuksen torjuminen, että voisimme jotenkin ajatella miten tämä tapahtui - ja samalla kuitenkin niin vahvasti sanoudutaan irti kristillisen kirkon perinteisestä ajatuksesta, joka nojaa Raamattuun.

Vaikka järki ikäänkuin pannaan sivuun, niin tosiasiassa järkeilyähän tämä pohjimmiltaan on ... ei Jeesuksen äiti ollut koskematon neitsyt

Ei Jumala pysty luomaansa naista saamaan raskaaksi ilman miestä.

Ei Jumala pysty tekemään mitään asettamiaan luonnonlakeja vastaan tai niistä poiketen.

Miksi sitten tarvitsee mitään edes uskoa.

Koetetaan elää ihmisiksi tämä meille annettu elinaika, sillä huomenna kuolemme eikä meitä enää ole.

Mahdotonhan on ajatus, että ihminen olisi jotain muuta kuin tämmöinen hetken hurahdus!.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti