sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Taivas TV 7


Suomessa käydessäni avasin television ja siellä joku mies lauloi Jeesuksesta kesäisissä maisemissa järven rannalla. Huomasin että kyseessä oli digitaalinen kanava, TV 7. Laulujen välissä evankelista opetti ...

niin, taisi olla suomalainen vapaakirkon tai helluntailainen saarnaaja, joka opetti vesikasteesta ja henkikasteesta ja muusta kristillisyydestä.

sitten taas hengellistä laulua Jeesuksesta.

jäin miettimään asiaa -

onhan nimi minulle toki tuttu ja vaimonikin on siellä ollut Patmos ohjelmassa haastateltavana. Äskettäin Laaton Antti mainitsi olleensa siellä haastateltavana tänä syksynä julkaistuista kirjoistaan, Vanhan testamentin hartauskirja ja Lopunajat.

mutta nyt eka kerta näin kanavan ohjelmaa itse, ja tietysti tuo ohjelma veti niskakarvani karhelleen - melkoista rationalismia ja omituista kasteoppia, mitä kaste ja Henki kaste ovat ja mitä ne eivät ole.

hieman asiaa tutkittuani ymmärsin, että kyseessä onkin melkoin juttu, jonka taustalla ovat Herralta Jeesukselta erityisen kutsumusnäyn saaneet Mirja ja Martti Ojares.


Näkemäni ohjelma oli siis aika olennaisesti kesäisen Suomen kauniisiin maisemiin ja hengellisten laulujen väliin sovitettua opetusta uskovien kasteesta.

ajattelin, että johan on reipasta meininkiä - tuohon olisi jokunen kommenttikin paikallaan...

ja että tavallinen suomalainen, joka ei ole erityisemmin perehtynyt kristittyjen keskinäisiin riitoihin, ei välttämättä osaisi arvioida näkemäänsä ja kuulemaansa.

eli nyt on mahdollista vaikkapa kesällä kävellä helluntaialaisten pystyttämään telttaan, ja tietää mitä sieltä kuulee.

tai astua esikoisten rukoushuoneelle ja tietää mitä sieltä kuulee.

mutta Taivas TV 7 on yhtenäinen, yksi media, jonka kautta tulee monen eri värin kristillisyyttä kuin prisman hajoittamana valona.

Martti Ojares on itse äskettäin eronnut luterilaisesta kirkosta eikä ole liittynyt mihinkään muuhunkaan ryhmään.

toimitusjohtajan kannalta kyseessä on siis aidosti yhteiskristillinen TV-kanava siinä mielessä, että kaikille tarjotaan tilaisuus tuoda esiin sanomaa Jeesuksesta ja Raamatusta.Herra valitsi tähän työhön erityisen hyvin soveltuvan henkilön - onhan Martti Ojares tehnyt työnsä suuren Sanoma Oy palveluksessa varatoimitusjohtajana. Tuntee siis läpikotaisin suomalaisen tiedokusen kentän, painetun sanan ja elektronisen median maailman ja on viestintäneuvos.

ei ollut aikansa vielä jäädä eläkkeelle taivasten valtakunnan työstä, ja TV toiminta aloitetettiin joulukuun 15. 2003 Jean Sibeliuksen Finlandialla.

Mirja ja Martti Ojares ovat kertoneet TV kanavan synnystä vuonna 2007 julkaistussa kirjassa "Jumalan seitsemäs ihme". Sen takakannessa lukee:Martti ja Mirja Ojaresta valmisteltiin pienestä pitäen nykyiseen työhönsä Jumalan palvelijoina TV7:ssä. Tasaisesti mutta peruuttamattomasti heitä ohjattiin samaan suuntaan ja viimein saman työnantajan palvelukseen ja sitä kautta pisteeseen, jossa syntyi Jumalan seitsemäs ihme - suomalainen kristillinen televisio. Ylistarossa syntyneestä Martista tuli ensin Sanoma Osakeyhtiön talouspäällikkö ja sittemmin varatoimitusjohtaja, Toivakassa elämänsä aloittaneesta Mirjasta Sanomien työntekijöiden lapsille tarkoitetun päiväkodin johtaja. Sanomissa he tutustuivat ja pian sen jälkeen solmivat avioliiton - Jerusalemissa, jossa nyt avataan TV7:lle porttia kansainväliseen näkyvyyteen. "Minua pakotti eteenpäin Jumalan harteilleni laskema taakka, murhe siitä, että tämä kansa tarvitsee Jeesusta. Suomen kansa tarvitsee pelastusta, ja näin ollen se tarvitsee myös mahdollisimman monia, jotka kaikkien mahdollisten kanavien kautta kertovat koko kansalle, että Jeesus Kristus on Herra. Jumala oli laskenut tämän asian niin vahvasti sydämelleni, että siitä tuli se perämoottori, joka työnsi minua eteenpäin. Ei kovin lujaa, mutta mentiin kuitenkin."


TV 7 tavoitteena on kertoa Jeesuksesta jokaisessa suomalaisessa kodissa - ja nyt myös Virossa vuodesta 2009 alkaen, jossa samaa ohjelmaa näytetään eestiksi tulkittuna.

Melkoisen jutun Herra tästä valmistikin eläkeläisensä kautta!

Alkuajan tunnelmista kertoo vuonna 2004 tehty haastattelu.

tuohon aikaan Suomen evankelis-luterilainen kirkko otti heti etäisyyttä moiseen hankkeeseen.

vanhoillislestadiolaiset eivät tietenkään osallistuneet, koska TV on synti.

(näin on ihminen viisaudessaan päättänyt, vaikka apostoli Paavali todennäköisesti olisi kolkuttanut jokaisen TV aseman ovelle... päästäkää minut sisään, minulla on asiaa jokaiselle ihmiselle maan päällä!)Vantaan Lauri haastatteli Mirjaa ja Marttia 2004:

"Kristillisen televisiokanavan perustaja on pettynyt kirkon asenteeseen.

Joulukuussa HTV:n verkossa aloittaneella yksityisellä kristillisellä kaapelitelevisioasemalla Taivas TV 7:llä on pieni lähetyskeskus ja toimistotiloja, mutta ei studiota. Tilat ovat ahtaat, resurssit niukat ja väkeä seitsemän henkilöä.

Maisemassa ei kuitenkaan ole valittamisen varaa. Toimistorakennuksen parvekkeelta sopii katsella naapurissa sijaitsevan Yleisradion Pasilan radio- ja televisiokeskuksen massiivisia rakennuksia.""Lähetyskeskuksessa Taivas TV:n perustaja Martti Ojares, tuottaja Mila Westerberg ja lähetystarkkailija Mika Nikunen käyvät läpi Ojareksesta tehtyä juttua. Haastattelussa Ojares vetoaa siihen, että ihmiset lähtisivät mukaan tukemaan uutta televisioasemaa joko suorin lahjoituksin tai lähtemällä osakkaaksi.

...

Ammatillista näkemystä Taivas TV varmasti tarvitsee, sillä nuoren kanavan ohjelmisto on vielä melko alkutekijöissään.

Oma tuotanto keskittyy lasten ja nuorten ohjelmiin ja ihmisten arkea ja niin sanottujen tavisten uskoa esille tuoviin haastatteluihin. Ulkomailta on hankittu yhteiskunnallisia teemoja kristinuskon näkökulmasta käsittelevä sarja, Raamattua käsitteleviä ohjelmia ja elokuvia. Lisäksi kanavalla näkyy vapaiden suuntien ja pienten karismaattisten yhteisöjen tuottamaa vahvasti julistavaa ohjelmaa ja eurooppalaisen God TV:n ohjelmavirtaa.""Kanava näkyy ilmaiseksi HTV:n kaapeliverkossa eli pääkaupunkiseudulla 275 000 kotitaloudessa. Digiboksin ja maksukortin kautta Taivas TV:tä voi katsella myös useimmissa muissa Suomen kaapeliverkoissa. Vantaalla HTV:n kaapeli on 33 000 taloudessa. Todellista katsojamäärää ei kuitenkaan kukaan tiedä.

— Emme ole tehneet asiasta kyselytutkimuksia. Palautetta on tullut, mutta varmaan on niin, että monet eivät edes tiedä kanavan olemassaolosta, harmittelee Ojares, jonka henkilökohtaisesta uskonnäystä kanava sai alkunsa.

...

—Liikkeenjohdollisten kriteerien mukaan tällä hankkeella ei ollut mitään onnistumisen edellytyksiä. Jos taas olisin lähtenyt odottelemaan luterilaista kirkkoa mukaan, hommasta ei 200-prosenttisella varmuudella olisi tullut mitään. Päätin siis ottaa uskon hypyn ja uskoa Jumalan voimaan, Ojares sanoo."

koko haastattelu on luettavissa tässä
Martti sanoo tuossa asian, josta on ollut jonkinverran puhetta myös Nettiruukun keskusteluissa


"päätin ottaa uskon hypyn..."

ei Jeesus hypännyt

ei Pyhä Henki hypännyt

ei Isä Jumala hypännyt


Martti Ojares hyppäsi

eläkkeelle jäänyt Martti Ojares hyppäsi ymmärtäen, että hankkeella ei ole mitään edellytyksiä onnistua taloudellisesti, kun mainoksia ei haluta mukaan.

viestintäneuvos hyppäsi tyhjän päälle

luottaen Jumalan voimaan.


no mites Mirjan ja Martin kävi?

Vuonna 2009 kuulemme seuraavaa;


Viisivuotias TV7 kärsii jo tekijätulvasta

Taantuma ei ole meillä näkynyt, Taivas TV7-kanavan perustaja ja isäntä Martti Ojares sanoo.

Kanavan rahoitus on hyvällä mallilla: ohjelmantekijät maksavat ohjelma-ajasta ja katsojat avustavat tärkeänä pitämäänsä kanavaa.
– Suurin ongelmamme on tällä hetkellä se, ettei illan primetimessa eli eniten katsojia keräävien tuntien joukossa enää ole tilaa. Sinnehän kaikki haluaisivat oman ohjelmansa, Ojares kertoo.

Viisivuotias kristillinen kanava on lunastanut paikkansa herätyskristillisellä kentällä. Sellaisia merkittäviä hengellisiä liikeitä ei juuri enää ole, joissa ei vähintään kaavailtaisi säännöllistä näkymistä TV7:lla.

Tulovirta on kunnossa ja yksi alaan liittyvä tärkeä kortti, mainonta, on kanavalla vielä kokonaan käyttämättä. Mainosrahalle Ojares sanoo kuitenkin kiitos ei.
–– Kanavan rahoituksen rakentaminen mainonnan varaan alkaisi jossain vaiheessa vaikuttaa ohjelmasisältöön. Sille tielle emme lähde.

lainaus Ristin Voiton jutusta on täältäAlan ammattilainen, "Markkinointi ja Mainonta" kertoo vuonna 2009 että:


TV7 tekee taivaallista tulosta

Samaan aikaan, kun lama runtelee suomalaista mediabisnestä, herätyskristillinen TV7-kanava tekee loistotulosta. TV7:n taustalla oleva Lighthouse Network teki viime vuonna puolen miljoonan euron liikevaihdolla yli 250 000 euroa voittoa. Myös kuluva vuosi vaikuttaa hyvältä.

– Liikevaihto varmasti kasvaa. Kokonaisuutena tämä toiminta on kasvanut 20-25 prosenttia vuodessa. Tätä eivät suhdanteet paljon heittele, toimitusjohtaja Martti Ojares sanoo.

Aivan markkinatalouden perinteisin pelisäännöin kanava ei tosin toimi, sillä 70 prosenttia sen tuloista on lahjoitusvaroja, joita kanavan tukiyhdistys Ristin Tuki ry kerää. Viime vuonna yhdistys tuloutti kanavalla miltei 900 000 euroa.

Lisäksi kanava saa rahaa myymällä ohjelma-aikaa seurakunnille ja yhteisöille, kauppaamalla tuotantoyhtiöpalveluita ja myymällä ilmoitustilaa.

Jumalan seitsemäs ihme - todellakin!

Martti Ojares kertoo itse:

"Tämä on ehkä maailmanhistorian ensimmäinen tapaus, että tv-kanava on kolmantena vuonna voitolla. Tiedän entisenä Sanomien johtajana, että se kestää yleensä seitsemän vuotta, Ojares sanoo."

ilman mainontaa!


TV 7 on lyhyessä ajassa ajanut kirkkaasti kaikkien kristillisten kustantajien ohi ja toiminta on laajentunut Viroon, Jerusalemiin ja suuntana on moderni netti-TV teknologia.

huomispäivän TV ja Internet ovat hyvin lähellä toisiaan - ja Suomen ainoa kristillinen TV asema on hyvissä asemissa lähteä sinne mukaan.Martti Ojares ei nimittäin tehnyt toista "uskon hyppyä" Jumalaan luottaen.

ei saa nimittäin hypätä jos ei Herra siihen käske! Vaikka Jumala onkin kaikkivaltias, Hän on myös Ihmeellinen Neuvonantaja.isosta asiasta kerrotaan näin Ristinvoiton sivullaLupaava laajakaista

Liikenne- ja viestintäministeriö antaa keväällä yhden uuden valtakunnallisen antenniverkossa näkyvän digitv-kanavapaikan. TV7 ei lähtenyt mukaan hakukilpaan, jossa on tällä hetkellä mukana suuria toimijoita kuten Sanoma ja Bonnier.
–– Lisää kustannuksia tulisi sata tuhatta euroa kuukaudessa, Martti Ojares sanoo.
Kanavan laajenemisstrategia perustuu internetpohjaiseen Maxivisioniin, jonka peruskanavapaletissa TV7 jo nyt näkyy.

– Kaikki media tulee lähitulevaisuudessa liikkumaan laajakaistayhteyksiä myöten, Ojares vuottaa.
Mediatutkija Taisto Lehikoinen vahvistaa havaintoa, vaikka pitää internetpohjaisen tv:n läpimurtoa vielä huomisen tai ylihuomisen juttuna.
– Jo nyt on ajoittain veteen piirretty viiva sen välillä mikä on nettiä ja mikä televisiota.

mitäs vanhempi veli?

no, jos joku perus-essu lukee tätä palstaa niin ensinnäkin kymmenet varotusvalot syttyvät

hei, näähän on hellareita, vapaakirkollisia, jeesustelijoita, hyppivät uskossa jyrkänteiltä, hihhuleita, varmaan rahanahneita menestyksen teologeja ja muutenkin epämääräisiä, jotka eivät Jumalan tarkoittamasta pyhästä elämästä tiedä?

tämän olen itse arvannut - voi olla että kuvaamani asenne ei pidä laisinkaan paikkaansa, ja että monet essut valitsevat TV 7 puolelta hyviä ohjelmia ja seuraavat niitä, eivät kaikkea niele purematta.

eikö yhtään herätä kateutta, miten Jeesus käyttää, antaa tuulta purjeisiin, bensaa tankkiin ja evankeliumi leviää?

no ei.

kun on kerran kieltäydytty tottelemasta Jeesuksen lähetyskäskyä, niin istutaan ja uskotaan että ainoastaan me olemme oikeassa ja ainoastaan me pääsemme perille taivaaseen, ei joku taivas TV.

vai olenko väärässä?

toivon että olen.taidan kirjoittaa tuolla liian tiukasti Marttia 2004 seuraten, sillä kaupallisuutta on toki tullut mukaan ja Taivas TV tarjoaa tilaa mainostajille.

Web sivuilla on myös internetissä toimiva Taivas TV kauppa, jossa myydään DVD ym.tärkeimmän osan toiminnan monien kulujen peittämiseksi kattaa kuitenkin edelleen vapaaehtoiset lahjoitukset ja tuki.

tätä varten on perustettu julkisoikeudellisesti virallinen Ristin Tuki ry. joten siltäkin osin tilit ovat tarkastettavissa.ohjelmia kyllä valvotaan ja tarkoitus on että ne ovat koko perheelle sopivia ja ilman väkivaltaa.

tämä on mielestäni hyvä uutinen Kirkko ja Kaupunki lehdessä!

Taivas TV7 hyllyttää Pat Robertsonin 30.08.2005

Suomalainen kristillinen televisiokanava Taivas TV7 on poistanut ohjelmistostaan Klubi 700 -ohjelman. Syynä on sen keulahahmon, Pat Robertsonin, kyseenalainen lausunto.

Robertson ehdotti äskettäin ohjelmassaan Venezuelan presidentin Hugo Chavezin salamurhaamista.
– On murheellista, että kristitty keulahahmo antaa tämäntyyppisiä lausuntoja. Amerikkalaisten tyyli sekoittaa politiikka ja kristillinen usko keskenään on muutenkin suomalaiselle kulttuurille vierasta. TV7 on poliittisesti sitoutumaton kanava, jonka ainoana tavoitteena on viedä kristillistä evankeliumia eteenpäin, TV7:n toimitusjohtaja Martti Ojares toteaa.

Taivas TV7:n ohjelmistoon Robertsonin ja CBN-kanavan tuottama Klubi 700 -ohjelma on kuulunut alusta asti, tosin poliittisesta aineksesta riisuttuna versiona. Klubi 700 kuuluu Yhdysvaltojen suosituimpiin kristillisiin ohjelmiin. Se nähdään yli 200 maassa.Taivas TV 7 Ohjelmatarjonta

* Uutisia
o Israel-uutiset
o Itäraportti, IRR-TV

* elokuvia

* dokumentteja
o Ajan Fakta
o Israel puhuu
o jKr

* keskusteluohjelmia
o Isännän pöydässä, Martti Ojares
o Kirkossa keskustellaan
o Leo Meller ja ystävät, Patmos Lähetyssäätiö

* lähetystyö ja evankeliointi
o Come Home, Riku Rinne
o Aikamme Ambomaat
o Lähetyskipinä

* raamattuopetusta ja rukousta
o One Way
o Café Raamattu
o 5 leipää ja 2 kalaa, Kalevi Lehtinen
o Ajankohtaista taivaasta
o Raamattu avautuu, David Pawson
+ Vanha Testamentti avautuu
+ Uusi Testamentti avautuu
+ Paluu Uuden testamentin seurakuntaan
o Elämän virta
o Parantava rukous, Pirkko Jalovaara
o Elävä yhteys
o Iloa arkeen, Joyce Meyer

* nuortenohjelmia
o Sytkäri
o Hillsong TV
* lastenohjelmia
o Superkirja, animaatiosarja
o Come Home Kids
o Ikuisia kertomuksia
o Jänö Mustakorva
o Ruutupyhäkoulu

Oman ohjelmistonsa ulkopuolella TV7 välitti aiemmin maailmanlaajuisen brittiläisen GOD TV:n ohjelmaa. mitenkähän tuossa on kehitystä ollut, en saa oikein selvää?

nimittäin en ole missään nähnyt sellaista rahan perässä juoksemista kuin eräässä GOD TV ohjelmassa...

enkä sellaista aivan mieletöntä amerikkalaista menestyksen teologiaa kuin Trinity Broadcast Network ohjelmissa eli TBN

siellä näkyvä Benny Hinnin seurakunta tuottaa yli 100 miljoonaa dollaria vuodessa Amerikkalaisen NBC televisio-aseman tutkimuksien mukaan. Benny Hinn asuu 8,5 miljoonaa dollarin arvoisessa palatsissa.

tämä hurmaava jenkkisaarnaaja Joel Osteen jonka Houston's Lakewood Church seurakunnan tulot olivat 80 miljoonaa dollaria vuonna 2009.


toisaalta satelliittikanava TBN verkossa olen nähnyt myös suolaista ja terveellistä nuoren Billy Grahamin julistusta - Amerikan presidenttien sielunhoitaja ja kautta kristikunnan kunnioitettu mies.

iloistahan se on seurata TBN Venäjä, TBN Espanja TBN Europe evankelioivia ja opettavia ohjelmia ja kuinka valkoisessa puvussa Benny Hinn laulaa ja julistaa ja kaataa kansaa.

vaan tuo onneton dollari ... kun se on niin vahvasti siellä esillä.

no... koska en suomalaista tv:tä seuraa enkä tiedä TV 7 ohjelman ratkaisuista, otan vain esille nämä lieveilmiöt joita mediassa on.

jotenkin tuntuisi näet siltä, ettei Herra Jeesus tarvitse hirmu suurta rahankeräysten kampanjointia

kun meillä on jokapäiväinen leipämme, systeemi pyörii, tyytykäämme siihen

joka rikastua tahtoo lävistää sydämensä monella tuskalla ... sanotaan.

vaan jos Herra antaa rikkautta, niin sitä voidaan käyttää myös hyvän tekemiseen!


LAPSET!

tämä on ehkä tärkeintä - lainaus Ristin Voiton sivulta

Risteilyemännästä Lasten taivaaseen

Kolme vuotta tuotetun Lasten taivas -ohjelman vetäjä Jasmin Saari saanee TV7 -kanavan iloisimmat katsojapalautteet. Kirjeissä ja palautteissa, joita ohjelmaan tulee viikoittain kymmeniä, toistuvat adjektiivit iloinen, pirteä, hurmaava ja ihana.
–– En tietysti tiedä minkälaista palautetta muut saavat, mutta kyllä tuollainen palaute rohkaisee, Saari sanoo.
Palautetta lähettävät lapset ohjelmassa näytettävien piirrosten mukana sekä aikuiset saatekirjeissä, joissa kiitellään, että on hyvä että tv:stä tulee kristillisiä vaihtoehtoja lapsille.

Ei pelättävää
Jasmin Saari, 28, tuli uskoon neljä vuotta sitten. Saari oli opiskellut matkailualaa ja toiminut risteilyemäntänä ruotsinlaivoilla. Kokemusta oli myös lasten parissa.
–– Martti Ojares kävi seurakunnassamme joulujuhlassa puhumassa TV7:sta. Menin nykäisemään hihasta ja sanoin että voisin haluta tehdä jotain Jumalan valtakunnan hyväksi.
Aluksi Saarta kaavailtiin kanavajuontajaksi, lopulta tie vei lastenohjelmaan.
–– Parasta tässä on oikea hyvä sanoma, jota lapsille tarjotaan. Muissa lastenohjelmissa on usein noitia ja mörköjä. Lasten taivaassa ei ole mitään pelottavaa.
–– Olisi mukavaa, jos ohjelmassa olisi tuoreita animaatiosarjoja.

5 kommenttia:

 1. you are invited to follow my blog

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Olemme mieheni kanssa nyt vuoden ajan katselleet TV7:n ohjelmia televisiostamme kun kaapeliliitäntä mahdollisti sen muutettuamme asuntoa.
  En kyllä nyt tunnista kirjoituksestasi tuntemaani TV7:ää.
  Sen ohjelmien katseleminen on ollut suuri ilo meille. Ns. tavallisten ohjelmien katseleminen tämän jälkeen tuntuu niin tyhjänpäiseltä, ettei halua niitä katsella kuin uutisia ja urheilua.
  Olemme tavallisia luterilaiseen kirkkoon kuuluvia ihmisiä. Joskus voimme hämmästellä joitakin painotuksia, esim. Pyhän Hengen kasteesta, mutta kunnioituksella.
  Olemme saaneet TV7:lta paljon. Ei vaan tule lähdettyä hengellisiin tilaisuuksiin, eikä paikallinen seurakuntammekaan näytä niitä niin runsaasti tarjoavankaan.
  Kuuntelemme sanomaa omalta kotisohvalta TV7:n kautta.
  Ystävällisin terveisin Kirsti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TV7 tarjonta on laajaa, Trinity TV on vain eräs tuottajista.

   Poista
 3. Kun ei aina ehdi katsoa juuri ajallaan, olisi kiva, että voisi tallentaa mieliohjelmiaan. Meillä on Netikka-TV, mutta TV7 on ainoa, jota ei voi katsoa jälkikäteen. Harmi!

  Voisiko asialle tehdä mitään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TV7 Ohjelma-arkistosta löydät useimmat ohjelmat sinulle sopivaan aikaan

   http://www.tv7.fi/vod/

   Poista