keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Mietteitä ihmisyydestä (3)

koetin laatia kaksi aikaisempaa kirjoitustani ihmisyydestä siten, että kuka tahansa voisi sanoa "noin se suurinpiirtein nykyisen tietämyksemme valossa menee".

virheitä aina teen ja kovin epätäydellisesti asioita ymmärrän, mutta eiköhän se noin jokseenkin ole suurinpiirtein ja asiasta toiseen hypellen...

Raamattupiirissä kun olemme, mitä tähän sanomme?

joudummeko aikamme epäuskoisen kulttuurin ja modernin tiedon valossa sanomaan, että se siitä Raamatun ihmiskuvasta?

no emme tietenkään - sehän olisi silkkaa typeryyttä lupua Jumalan ilmoituksesta luomalleen ihmiselle!

epäilemättä joudumme kuitenkin tyytymään siihen, että Raamatun ilmoituksen käsittämisestä ja uskomisesta on kaksi ellei kolmekin erilaista näkemystä Jumalan luomien ihmisten keskuudessa.

puhumattakaan kaikesta siitä mielipiteiden kakofonisesta sinfoniasta, mitä ihmiset ovat omasta olemisestaan Raamatusta riippumattomasti eri aikoina ja eri paikoissa ajatelleet ja kirjoittaneet.

samaankin aikaan, samassa paikassa...Tunnemme hyvin nettiruukussa perustavan herätyskristillisen linjan "se on niinkuin se on kirjoitettu".

esikoislestadiolaiset kristityt sanovat, kuka nöyremmin kuka ylpeämmin, "me pidämme Jumalan sanasta kiinni".

kun joku mikkoL sitten kutsuu porukoita sanoutumaan irti amerikkalaisten evankelikaalisten Chicagon julistuksesta 1978, jossa todetaan että pyhä Raamattu on virheetön ja erehtymätön kaikessa, mitä siinä on kirjoitettu, niin ajallisesa kuin iankaikkisessa.

niin ei ole jono kovin pitkä - olisko yksi allekirjoittanut vastalauseeni.

muut etupäässä asettuivat Chicagon 1978 taakse, ja ymmärtävät että se on niin kuin on kirjoitettu.

selkeä ja vankka linja, joka ei väärän tiedon paisumisen ja ihmisen erehdyksen ja epäuskon silmin hämärrytä Raamatun yksiselitteistä jumalallisen ilmoituksen totuutta!tämän selkeän Chicagon 1978 julistuksen kannattajat - ja heitä on paljon - tuskin edes vaivautuvat lukemaan pientä johdantoani ihmisyyteen.

mitä soopaa tämä on? jumalatonta sotkua.

joten linjat pysyvät selkeinä eikä turhat mietteet hämmennä ajatuksia.

ihmisestä puhuessa voidaan keskittyä siihen kaikkein olennaisimpaan ja jättää turhat tieteilyt ja sekoilut pois!jos toisella suunnalla siis aikamme ihminen ammentaa modernia tietoa - ja etsii uteliaana ja kiihkeästi uutta tietoa - ihmisestä ja on nakannut Raamatun muinaismuistojen vitriiniin.

niin toisella suunnalla aikamme kristitty ammentaa Raamatun sanomaa ja potkii ruosteisen ihmistiedon tyhjän tynnyrin tieltään romuttamoon.

näin kuvakieltä käyttääkseni.

tietynlainen enemmistö taitaa kuitenkin olla tämän Raamatun vastaisen hyökkäilyn, Raamatun halveksimisen ja pilkkaamisen puolella, Jumalan ilmoitukselle sylkemisen pulella.

eikä tällä toisella siivellä ole ihan vähän syytä siihen - vaikka niin hurskaasti tahtovat Raamatun totuutta USKOSSA puolustaa.

chicagolaisilla,raamattu-fundamentalisteilla, Young Earth kreationisteilla ja monilla muilla etupäässä amerikkalaispohjaisilla Raamatun ja ihmisen todellisuuden tulkinnalla kristillisestä uskosta käsin.voi kuinka tärkeä olisi kaikille pystähtyä tämän yhden sanan eteen

TOTUUS

johtava amerikkalainen ateisti, professori D.C. Dennett, näkee ihmisen "onnekkaana sattumanvaraisten mutaatioiden tuloksena"

mutta kyllähän jo pieni lapsikin tajuaa DNA-kierrettä katsoessaan, ettei tuo ole sattumanvarainen aminohappojen kasautuma.

human genome - projekti on kartoittanut lopultakin hurjan intensiivisen kansainvälisen projektin myötä ihmisen DNA kartan.

siinä on miljoonia yhdistelmiä ja jos yksikin aminohappo on kromosomiketujissa poissa paikaltaan, seuraukset ovat merkittävät.

siis yksikin aminohappo miljoonien joukossa.

herra professori D.C. Dennett ei tätä mitenkään pysty selvittämään evoluution uusillakaan teorioilla nojaten rouva Fortunaan, sattumaan.

kyllä luonnontieteen edustajat sen myös tajuavat, eivät vain pienet lapset, ja uusia teorioita etsitään totuuden löytämiseksi.

totuuden.teiteisusko, kristillinen usko, Jehovan todistajien usko...

usko ja totuus

voidaanko niitä yhdistää?

eikö usko merkitse sitä, että on luovuttava Totuudesta - uskotaan tiettyyn totuuteen tai lennetään kuin leppäkeihäs esikoisten jalosta joukosta.

eikö tieto merkitse sitä, että on rakennettava kriittisen tieteen varaan ja heitettävä Raamattu kuuseen - tai lennetään kuin leppäkeihäs "arvostettujen tiedemiesten ja tiedenaisten" puhtaasta tiedon temppelistä.eiköhän se näin paljolti ole.

yritä kertoa uskoville tieteen totuuksista!

yritä kertoa tieteisuskovalle Raamatun totuuksista!

ei ole iisi piisi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti