maanantai 28. maaliskuuta 2011

Poikkeavuus

"Oletko muuten [mama] ihan oikeasti sitä mieltä, että homous ei edusta minkäänlaista kehityshäiriötä tai rikkinäisyyttä, kun siitä on aivan sopimatonta pyytää eheytyäkään."
Haamul
...........

"Käsitteenä perversio tarkoittaa sellaista ihmisten käyttäytymistä joka merkittävällä tavalla poikkeaa siitä, mitä pidetään oikeana tai normaalina.

Vaikka sana voi viitata erilaisiin poikkeamiin, sitä käytetään useimmin seksuaalisesta käyttäytymisestä, jotka yksilö näkee epänormaalina, vastenmielisenä tai pakonomaisena.

"Perversio" sana eroaa "poikkeavasta käyttäytymisestä" (deviant behavior) siinä, että jälkimmäisellä tarkoitetaan tunnustettua sosiaalisten sääntöjen tai normien rikkomista.

Sanaa on usein pidetty alentavana ja psykologian kirjallisuudessa käytetäänkin sen sijasta ilmausta "parafilia" - jota jotkut pitävät kiistanalaisena - ja usein käytetään sanaa "poikkeava" (deviant)."

Englantilainen wikipedia
mikon käännösSeksuaalisesta poikkeavuudesta puhuttaessa ei ole kyse ensisijaisesti uskonnollisista normeista ja asenteista, vaan yksilöstä ja yhteisöstä.

Uskonto näyttelee tärkeää osaa yhteisön normeissa - tästä kertoo esimerkiksi SETA:n edustajien määrätietoinen pyrkimys saada myös kirkon kanta esiin ja kristillisten piirien hyväksyntä poikkeavalle parisuhteelle.

Jos uskonnolla ei olisi sekulaarissa Suomessa enään merkitystä, tällaista kampanjaa ja kirkosta eroamisen aaltojen syntymistä ei pidettäisi mitenkään uutisarvoisena.Minulle itselleni sukupuolisuuden poikkeavuuden luonteen ymmärtämisessä on ollut avuksi katsella asiaa aivan perustavalta luomisen tasolta.

Jumala on luonut elävän maailman "kaksineuvoiseksi" ja näemme tämän Ying ja Yang ilmiön hyönteisissä, kasveissa, ekosysteemeissä (mehiläiset ja kukat), kaloissa, linnuissa, liskoissa, dinosauruksissa ja nisäkkäissä.

Jumalan luomistyöt ovat modulaarisia hyvän tietokoneohjelman tapaan - kun joku moduli toimii hyvin ja on testattu, sitä käytetään eri yhteyksissä.


Yksinkertaisesti määritellen sukupuolisuuteen sisältyy voimakas vetovoima johonkin - mehiläistä ei kiinnosta eikä sinänsä siihen vaikuta kukan siitepöly vaan sitä himottaa mesi!

Tämä kiinnostus, vetovoima, on suomeksi hekumaa tai kiimaa.

Jumalan luomakunnassa on yleensä kiimakausi - aika jolloin sukupuolinen toiminta on vauhdikasta ja tehokasta.

Kasveilla tämä kiimakausi taitaa olla yleensä kerran vuodessa, Suomessa kevään ja alkukesän allergiset ongelmat ovat sen seurausta

Suurena ilona ovat innoissaan visertävät linnut ja heinä heilimöi ja jos ei tuule niin elokuussa pellot ovat ankean näköisiä.

Hevosten hoitajat tietävät tammojen kiimakaudet ja kissojen yöllinen mouruna on kuuluisaa.

Jumala on viisaudessaan ja rakkaudessaan antanut ihmiselle normaalisti läpi elämän kestävän 24/7 kiimakauden, joka tosin miehillä ja naisilla on hieman erilainen (kuukautiskierto)Kylmän teknisesti kuvaten seksuaaliseen vetovoimaan liittyy yksilön kohdalla sukupuolinen kiihottuminen ja laukeaminen, orgasmi.

Tuo on tietysti samaa kuin yrittäisi yhdellä lauseella kuvata Alppien kauneutta tai iltaruskoa... ei mitään loisteliasta kielenkäyttöä!

Tämän perusmekanismin Jumala on näet kietonut mitä ihmeellisimmillä taideteoksilla, kauneudella, mitä syvimmillä tunteilla, rakkaudella luomakuntaansa kohtaan.

Jumalan luomat systeemit - sukupuolisuus - toimivat niin hyvin, että maailma on ihan täynnä hedelmällisiä ihmisiä niin että alkaa kohta notkua lasten ja lastenlasten eksponentaalisesta väestöräjähdyksestä.

Erinomaisen tehokas systeemi, myös miehen ja naisen seksuaalinen suhde ja siitä syntyvä lapsi tai lapset.Raamatun alussa Jumala päivittäin katsoi luomaansa, ja se oli hyvä.

Mutta ei täydellinen.

Jumalan luomat systeemit saattavat pahan kerran häiriköidä niin, että esimerkiksi solu voi villiintyä jakautumaan aiheuttaen "kasvaimen" tai pahanlaatuisen tappavan syövän.

Maapallon pintakuori on Jumalan luomistöiden mestarinäyte, mutta mannerlaattojen liikkeet voivat aiheuttaa Jumalan luomalle ihmiselle melkoista tuskaa, kärsimystä ja kuolemaa.

Ihminen itse on saanut Jumalalta vapauden tehdä hyvää tai pahaa. Omantunnon erottamaan ne toisistaan ja yhteisön lait ja asetukset ja lainsäätäjät ja tuomarit ja lakimiehet ja pyövelit ja vankilat sitä valvomaan.

Tämä kertoo, että ihmisen systeemit eivät ole täydelliset ja voivat pahan kerran mennä vikaan.

Aggressio on erinomaisen tärkeä asia - mutta kun se yhdistyy älyttömään pseudotieteelliseen rotuoppiin ja oman porukan ylivallan etsimiseen, saamme Kolmanna valtakunnan kauheudet uljaan Saksan kansan ylle.Sukupuolinen poikkeavuus, deviaatiot ja perversiot, on siinä mielessä kiimaan liittyvää, että kysytään, mikä ihmistä kiihottaa.

(sana perversio tuli käyttöön 1896 tarkoittamaan yksilön seksuaalista käyttäytymistä, jota hän itse ei hyväksynyt).

heterosuhteissa vastakkainen sukupuoli kiihottaa seksuaalisesti.

homosuhteissa oma sukupuoli kiihottaa seksuaalisesti.

Haamulin kysymystä ajatellen, tässä tosiaan on melkoinen rajaviiva ja kielenkäytön kysymys.

SETA vaatii tasa-arvoisuutta homoseksuaalisuudelle, mutta samanlaisuudesta ei silti ole kyse.

Tajuaahan jo pieni lapsi, että poika ja tyttö ovat fyysisesti erilaisia ja jo nuori aikuinen ymmärtää, että fysiologisesti mies ja nainen on rakennettu toisiaan varten.

Sitä eivät mitkään valtion tai kansainvälisten liittojen tai kirkkojen lausunnot voi muuttaa

pultit ja mutterit ovat eri asia ja tekijänsä aivoitusten mukaan ne on tarkoitettu toisilleen.Ihmistä seksuaalisesti kiihottavia asioita on monia muitakin, ja tässä käy ilmi ihmisaivojen monimutkaisuus ja herkkyys.

Jo vanhastaan yhteiskunta on tästä ollut tietoinen, samoin uskonnot, ja erilaisia tabu-järjestelmiä, kieltoja ja lupia ja järjestelyjä on kulttuureissa voimassa.

Juutalaisuudessa on Mooseksen laissa sukupuolisiveyttä koskevaa varsin suorasanaista säädäntöä, joka on periytynyt juutalais-kristilliseen maailmaan.

Varmaan ihmiskunnan keskuudesta löytyy erilaisia järjestelmiä, mutta kyllä miehen ja naisen suhde on aina se perustava - jo tilastollisista syistä (suurin osa ihmiskuntaa on heteroseksuaalista)Seksuaalisuus on 24/7 ilmiö ja aiheuttaa paineita yksilöissä, joita ei aina ole mahdollista tyydyttää avioliitossa.

Esiaviolliset suhteet ovat iso alue ihmisten historiaa, nuorten suuri ongelma. Muistan kuinka fiksusti Kalevi Lehtinen meille Vivamossa opetti, että "seksi on kuin kaljapullo, kun sen kerran avaa niin se alkaa väljähtyä"

Onnelliset ne nuoret, jotka odottavat hääyötä!


Avioliiton ulkpuolisista suhteista Raamattu sanoo lyhyesti "älä tee huorin" ja asia on sen verran merkittävä, että Jumala itse tuomitsee huorintekijät.

Koska nykyajan ihmiselle ei ole selvä, mitä tarkoittaa "Jumala tuomitsee" voimme sanoa, että elämä tuomitsee avionrikkojat.Homoseksuaalinen akti on Raamatussa yksiselitteisesti kielletty, Mooseksen laissa siitä on säädetty kuolemantuomio ja Uudessa testamentissa sitä pidetään Jumalan hylkäämisen merkkinä.

Minun käsitykseni mukaan Raamattu ei lainkaan tunne siveää ja uskollista parisuhdetta kahden miehen tai kahden naisen välillä.

Uudessa testamentissa puhutaan heteroista, jotka ovat jo niin saaneet irstailuistaan kyllin että ovat syttyneet kokeilemaan, miltä se tuntuisi miehen tai naisen kanssa.

Vanhassa testamentissa tällaista painotusta ei näy.Patriarkaalinen moniavioisuus, että miehellä on useita vaimoja, on tuttua Raamatusta ja kuningas Salomolla oli komea haaremi naisia - taisi olla 700 jalkavaimoa.

Matriarkaalinen moniavioisuus, että naisella on useita miehiä, on tunnettua jostain Polynesian saarilta, jos oikein muistan.

Seksuaalinen irstailu, ns vapaat suhteet milloin minkäkin ihmisen kanssa, on tuttua ihmiskunnalle.

Kokemuksesta tiedetään, että sellainen on tuhoisaa ihmiselle itselleen ja muille ja jättää ihmisen sydämeen täydellisen tyhjyyden, syyllisyyden ja likaisen olon.kiihottumisen neurologinen ja psykologinen ja sosiaalinen monimutkaisuus johtaa siihen, että joskus joku ruuvi tässä koneistossa on liian tiukalla tai löysällä.

näin maallikkona määrittelisin seksuaalista poikkeavuutta varsin yksinkertaistaen.

ihmistä kiihottaa toisen viattomuus.

neitsyt - on miehelle suuri saavutus valloittaa neitsyt. Mozartin ooppera "Figaron häät" kertoo feodaalisen ajan yhteiskunnasta, jossa kartanon isännällä oli oikeus ottaa alaisensa hääyö - Figaro parka joutuisi antamaan hääyönsä Susannan kanssa isännälle.

Neitseys on Jumalan antama lahja naiselle ja se herättää miehessä kummia mielihaluja ja kiinnostusta.
Moneen kertaan käytetty tai poikia käyttänyt tyttö ei ole ihan sama juttu. Niin se vain on.

Neitseyden suojaaminen on ollut vanhemmissa yhteiskunnissa erityisen iso asia, ja edelleen täällä Lähi-idässä voidaan surmata tyttö, joka ei ole hääyönä neitsyt. (kunniamurhat)

neitseyden halveksiminen on siten sukupuolista poikkeavuutta.viattomuutta ovat tietysti nunnat ja muut selibaatissa elävät aikuiset naiset - nämä kiinnostavat miehiä ja ovat loputtomien rivojen vitsien aiheita puhtautensa takia likaisille himokkaille mielille.

lapsen viattomuus herättää hyvin voimakkaita seksuaalisia tunteita joissain ihmisissä.

Pedofilia on monimutkainen ilmiö ja ilmeisesti paljon laajempi kuin aavistamme - ovathan internetin lapsipornojen ringit aikamoisia ja siellä pyörii iso raha.

yhteiskunta, esivalta, käy pedofilian kimppuun kaikella voimallaan sen tähden, että tässä aikuisen himo ja kiihottuminen aiheuttaa pysyvää, syvää ja erittäin vaikeasti hoidettavaa ongelmaa himon kohteelle.

vaikka tyttö tai poika itse rakkaudesta suostuisi vanhempiensa pyyntöön, vammautuminen on varma.

naapurin isännän, namisedän, vieraan pahan miehen käsiin joutuva lapsi on pedofilian kohteena avuton ja puolustuskyvytön.

pedofilia on ymmärtääkseni viattomuuden ruuvin kiristymistä liikaa - kiihottumista lapsen enkelimäisestä puhtaudesta.Raamatussa ei sinänsä puhuta pedofiliasta, mutta Jeesuksen sanat ovat aika ytimekkäät ja varmaan siihen koko maailma sanoo aamen:

Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
Mt 18:6

Jeesuksen kotikaupunki Kapernaum olli Galilean myllynkivien tuotantokeskus. Sieltä on löydetty suuret määrät raskaasta karheasta basaltista tehtyjä myllynkiviä, noin metri halkaisijaltaan ja keskellä reikä kuin rinkelissä.

sinne vaan lasten viettelijät, ainakin parempi olisi Jeesuksen mielestä. mitkä lienevät siis seuraukset...vaittoman vietteleminen on kiihottavaa leikkiä, ja mielestäni heteroja viettelevä homo tai hetero tekee väärin.

painotus on sanassa "vietellä" väärässä mielessä, käyttää hyväkseen, tyydyttää himonsa.

vietellä puolisokseen, omakseen kuuluu luonnonjärjestykseen.

tilastojen pitäminen miten monta koulun poikaa on kaatanut ei ole oikein vaan kaunottaren julmaa toisten tunteilla ja elämällä leikkimistä. Cruel intentions, kuten elokuva kertoo.kiihotuskone toimii myös joidenkin kohdalla erityisen vahvasti väkivallan yhteydessä.

vaimonsa yöllä raiskaava aviomies tekee kuitenkin väärin - ei tämä ole rakkautta vaan paljasta himoa ja hekumaa.

sadismi saa nimensä markiisi de Sadesta (1740-1814), joka oli aikansa vapaamielinen "libertiini" - ylhäinen ja rikas herra, joka nautti naisten kiduttamisesta ja murhaamisesta. hänestä tällainen käyttäytyminen on saanut nimensä sadismi.

Jumala ja yhteiskunta pitivät häntä silmällä - de Sade kirjoitti kirjojaan vankilassa ja olisi ilmeisesti nykyisin mielisairaalassa.

de Saden kirjasta Salo - Sodoman sata päivää elokuvan tehyt italialainen nerokas Pierre Paolo Pasolini (1922-1975) oli monimutkainen luonne, hän teki elokuvan myös Jeesuksesta Matteuksen evankeliumin perusteella.

Pasolinin 17-vuotias homoseksuaalinen ystävä Giuseppe Pelosi murskasi hänen kallonsa ajamalla kolme kertaa Pasolinin yli hänen omalla autollaan. (2005 hän tosin perui murhan tunnustuksensa)toiset taas tahtovat tulla pahoinpidellyiksi henkisesti tai fyysisesti ja nauttivat siitä.

tämä käyttäytyminen saa nimensä puolestaan itävaltalaisesta kirjailijasta, Leopold von Sacher-Masoch (1836-1895). Etenkin hänen "Kainin perintö" kokoelmansa ja siinä "Venus turkiksissa" on johtanut sanan masokismi syntyyn.

seksuaalisen väkivallan kohteeksi joutumisesta nauttimisen lisäksi masokismilla tarkoitetaan myös sellaista persoonallisuuden ongelmaa,

Joku ihminen aivan tahallaan tahtoo tulla väärin kohdelluksi ja jopa julkisesti haukutuksi tai etsii väkivaltaisen puolison jne.

Sadistit ja masokistit löytävät toisensa, ja joskus heidän suhteensa voi olla erityisen kaunis ja luottavainen - aivan hengenvaarallisissakin leikeissä. Ruoskat viuuvat yössä.

Joskus fyysisesti ja henkisesti repivä ja todellista vahinkoa aiheuttava.

vankiloissa istuu erinäinen määrä miehiä ja naisia, joiden kiihottavat SM leikit ovat menneet liian pitkälle.Avuttomuus on kiihottavaa joillekin, ja toisen sitominen tai sidottavaksi tuleminen kuuluu kuvioihin.

Tämä korostuu silloin, kun toinen ihminen on tilanteen takia avuton - esimerkiksi sotavanki, vanki yhteisössä, jossa ei vangeilla ole oikeusturvaa, orjatyö leiri, keskitysleiri, ja muut sellaiset paikat joita ihmiset toisilleen rakentavat.

Miehen tai naisen ottamista orjaksi on nähty halki maailman aikojen ja yhä nähdään, ja tähän luonnostaan kuuluu moderni seksiorjan asema.

Itävallan Fritz on äärimmäinen esimerkki, koska hän vangitsee toisen ihmisen rakentamaansa kellarivankilaan niin pitkäksi aikaa omien himojensa kohteeksi ja koska tämä ihminen oli vielä hänen oma tyttärensä - siis insesti, sukurutsaus.

tämä kiihottuminen on jo sen verran raisua, että Fritz pelkää vankilassa muiden vankien hänet tappavan.Avuttomuudesta kiihottumisen huippu lienee sitten kuolleen ruumiin himoamininen eli nekrofilia.

se on ehkä melko harvinainen ilmiö, ruuvi on kiristynyt toisen omaan valtaan saattamisessa niin pitkälle, että kiihottuu kun tämä kuollut.

tästä varmaan laki tuomitsee hautarauhan rikkomisena, häpäisynä ja muilla nimikkeillä - en tiedä tarkemmin. Sota-aikana tätä saattaa esiintyä enemmänkin rintamilla, kun silmä välttää.


ihmisessä asuu murhan himo, ja tätä muinoin ruokkivat Roomassa gladiaattoritaistelut, keskiajan julkiset teloitukset ja nykyään lähinnä Hollywood ja Bollywood murhaavine elokuvineen.

Himomurhaaja on ihminen, joka kiihottuu vasta kun surmaa uhrinsa.

Voisimme kai kutsua tätä murhanhimon erityiseksi muodoksi, jossa on mukana tämä sukupuolinen näkökulma.

Yhteiskunta tuomitsee nämä murhaajina elinkautiseen tai joissain maissa kuolemaan. Ei ansaitse elää, kun on toiselta elämän riistänyt omia himojaan tyydyttääkseen ja todennäköisesti taas riistää, kun siltä tuntuu.Eiköhän tuossa ole jonkinlaista kuvaa siitä, millainen tämä sukupuolinen koneisto meissä on.

Sigmund Freud (1856-1939) kokolailla mullist modernin ihmisen maailmankuvan ja käsityksen itsestään osoittamalla, miten keskeinen sukupuolinen vietti on koko ihmisyydelle.

Hänen tutkimustensa ja kirjoitustensa osuus psykiatrassa on toki muuttunut ajan edetessä ja oppiessamme lisää ihmismielen monimutkaisista ja syvistä rakenteista.

Paljolti vielä tutkimatonta ja hallitsematonta on tämä ihmisyys myös psykiatrian kannalta.

Uskonto ei välttämättä suinkaan ole aina avuksi - monissa psykoterapian kuvioissa uskonto pikemminkin koetaan osaksi ongelmaa.

ja sitähän se voi ollakin.

etenkin jos kaikkea syyllisyyden tunnetta pidetään neuroottisena.mitä tähän sanomme?

Ei esivalta turhaan miekkaa kanna.

Kiittäkäämme Jumalaa Hänen suurista lahjoistaan, uskollisesta ja kärsivällisestä aviopuolisosta, joka jaksaa meitä kestää.

Luottakaamme siihen, että Herra Jeesus kyllä tietää, mistä on kysymys ja osaa ja tahtoo kaikessa auttaa.

Katsokaamme itse omaa vaellustamme ja tehkäämme parannus, ettemme joutuisi tuomittaviksi itsekkäistä ja pahoista teoistamme.

Jeesus ei ole tullut tuomitsemaan maailmaa, vaan pelastamaan sen synnin, lihan, perkeleen ja kuoleman vallasta.

Kyse ei ole jostain näpertelystä pikkuisten syntien kanssa, vaan halki koko ihmiskunnan, sen syvimpiin syövereihin ulottuvasta pelastuksesta.

Hän voi ja tahtoo auttaa.

Mutta ei väkisin.


Virsi 382

Sinuhun turvaan, Jumala,
jo vaivan alta päästä.
Minua kuule heikkoa
ja häpeästä säästä.
Armollinen,
nyt rukoilen,
armahda Kristuksessa.
Sä linnani,
saan turviisi
paeta taistellessa.

Herrani, olet toivoni
ja ainut auttajani,
hamasta nuoruudestani
väkevä vartijani.
Kun varjelit
ja suojelit
jo synnyinhetkelläni,
niin turvassa
on parhaassa
myös koko elämäni.

Jos sallit, Isä, vanhaksi
ja heikoksi mun tulla,
myös silloin ole tukeni
ja sauva vahva mulla.
Vihollinen
petollinen
kasvosi tahtoo peittää
ja kiusatun,
ahdistetun
niin epätoivoon heittää.

Voimasi anna voimaksi
tietäsi käydäkseni.
Sanasi anna oppaaksi,
valoksi vaiheitteni.
Kun pelastit
ja opetit
jo varhain nuoruudessa,
myös varjele
ja suojele
heikossa vanhuudessa.

Kirjoittanut: MikkoL, 28.03.2011 10:01

[Vastaa tähän viestiin] [Lähetä viesti kirjoittajalle]

Ken hyvyyttäsi milloinkaan
voi mitata maan päällä!
Sen tahdon muistaa ainiaan
ja kiittää siitä täällä.
Hyvyytesi,
totuutesi
nyt sydämeeni paina,
niin että myös
väkevät työs
voin julki tuoda aina.

Voimaasi tahdon julistaa
ja kiittää armostasi,
niin että lastenlapset saa
myös nähdä kunniasi.
Ei ääriä,
ei määriä
sun viisaudellasi.
Jos syvyyteen
viet hirmuiseen,
taas nostat voimallasi.

Suot suuriakin suruja,
oi Herra, minun maistaa.
Et silti ole kaukana,
suot päivän uuden paistaa.
Näin toivoni
ja voimani
uudistat armollasi.
Siis riemuitsen
ja kiitoksen
tuon pelastuksestasi.

Haqvin Spegel 1688.
Suom. virsikirjaan 1701.
Uud. Carl Gustaf von Essen 1867,
komitea 1880, 1937.nämä ovat toki aikuisten asioita, ei lapsille tarkoitettuja.

mutta jos kovin pyhäkoulumaisena pidämme uskontomme, saattaa tulla sellainen virheellinen ajatus ettei Kristus näistä tiedä.

parempi salata ne Häneltä - ja itseltämmekin, jos mahdollista.


nimittäin minun mielestäni kaikki nämä elementit, homouskin mukaanlukien, asuvat meidän sydämissämme ja aiheuttavat närää, syyllisyyttä ja tajua, mihin olemme kykeneviä, jos siihen ryhdymme.

Jeesus sanoi tästä varsin hienosti

minusta erityisesti esikoisten kannattaisi ajatella Jeesuksen sanoja, kun huomio niin usein kuitenkin kiinnitetään esiliinan tahroihin eikä sydämeen.Niin Jesus sanoi: vieläkö tekin olette ymmärtämättömät?

Ettekö te vielä ymmärrä, että kaikki, mitä suuhun sisälle menee, se menee vatsaan, ja sillä on luonnollinen uloskäyminen.

Mutta jotka suusta tulevat ulos, ne lähtevät sydämestä ulos, ja saastuttavat ihmisen.

Sillä sydämestä tulevat ulos pahat ajatukset, murhat, salavuoteudet, huoruudet, varkaudet, väärät todistukset, pilkat:

Nämät ovat ne, jotka saastuttavat ihmisen; mutta pesemättömillä käsillä syödä, ei saastuta ihmistä.


Mt 15:16-20 Biblia 1776mitenkäs teet parannusta sydämestäsi?

kyllä näiden saarnaajien syntiluetteloista on helppo tehdä parannusta, olla katsomatta elokuvia ja juomatta viinaa - kuka sitä edes haluaa.

mutta Jeesus puhuu tässä jostain paljon syvemmästä kuin käsien pesusta ennen ruokailua - mikä sinänsä on ihan hyvä tapa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti