sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Dinot, kristityt lapset ja koulu

eikös tämän "Vanha saarnamies ja lapset" kirjoittaja tiedä, ettei mitään tällaista tapahdu esikoisten seurakunnassa?

Totta kai tietää


LAPIN BEETLEHEM

Ruotsin Lapista ei ole näinä viime vuosina tullut sydämellisiä, rohkaisevia ja huumorintajuisia kirjeitä, joissa tämän meidän kristillisyytemme lampaita lähetetään henkisesti ja hengellisesti reippaasti seikkailemaan maailman turuille ja toreille Kristuksen voimaan luottaen.

pelkästään mitättömiä kehoituksia "niiatkaa nätisti meille niin teille käy hyvin ajassa ja iankaikkisuudessa"YLEISEN ILMOITUKSEN LUKEMISTA VAROTAAN

itse asiassa mikään suomalainen herätysliike - ei edes Suomen ev.lut. kirkko - tietääkseni tarjoa lapsille ja nuorille tervettä Luomisen teologiaa jossa esihistorialliset elämänmuodot ja elämän pitkä historia olisi kivasti esitetty osana Jumalan maailmaa.

"Raamattu ei ole luonnontieteen oppikirja" he hokevat ikäänkuin se merkitsisi, että kristityn ei tule lukea Yleisen Ilmoituksen kirjaa ja koettaa sitä ymmärtää uskon silmin katseltuna. Taitaa meillä olla sen verran huonot muistot menneiltä ajoilta, että olemme nostaneet valkoisen lipun ja luovuttaneet tantereen ateisteille.

on toki hienoja poikkeuksia, esimerkiksi Tampereen emeritus piispa Juha Pihkalan reipas ja syvällinen keskustelu Esko Valtaojan kanssa nurkkaan ajetusta Jumalasta joka valittiin vuoden 2004 kristilliseksi kirjaksi. Tämä osoittaa, että tarvetta toki on tällaiselle keskustelulle.Mutta erityisesti hyvää kristillistä lastenkirjallisuutta dinosauruksista kaivataan!

Ilman tervettä opetusta Jumalan lapset ajautuvat kaikenlaisten kreationistien puoskaroitaviksi kuvitellen siten puolustavansa Totuutta ja saattaen pyhän Jumalan valehtelijaksi ja väärän rahan lyöjäksi (vanhan näköinen maailma).


BIBLE BELT


Bible Belt University rehtori ja evankelista Richard Roberts, kuuluisan Oral Robertsin poika, on joutunut oikeuteen ylellisten elämäntapojensa rahoituksen tähden, mutta "Jumala on käskenyt puolustautumaan" kuten "Jumala on käskenyt" kolmea professoria syyttämään.


Amerikka on iso maa ja siellä on kristittyjä aivan laidasta laitaan.

Mutta etenkin nuo rakkaat Bible belt seudun baptistit ovat minusta suuressa vaarassa sen tähden, että eivät kouluissa saa kunnollista kristillistä opetusta.

Valtio ja kirkko on erotettu siten, että koulu ei tarjoa minkään uskonnon näkemyksiä.

Baptistien oma opetus juurtuu syvälle tuohon järkevään uskoon, että Raamatun joka kirjain on totta, etenkin jos se on tuo ainoa oikea käännös, King James versio, joka on joidenkin mielestä siellä alkutekstiäkin pyhempi Pyhän Hengen tuottama virheetön Jumalan sana koska on englanniksi!KRISTILLISEN MAAILMANKATSOMUKSEN OPETUKSEN ANEMIA


Suomessa uhkaa nyt samalla tavoin kristillisen maailmankatsomuksen anemia koska kirkko vanhastaan vielä luottaa kouluun, joka tahtoo kirkosta ja sen tunnustuksellisesta uskonnonopetuksesta eroon.

ikään kuin lapsen ja nuoren usko Jumalaan ja pyhään Raamattuun olisi hänelle jotenkin vahingollista.

Kelloa ei voi pyörittää takaisin.

Kristittyjen vanhempien on itse otettava vastuu kirkkonsa kanssa lasten hengellisestä opettamisesta.

On surkeaa, jos Suomessakin kristillisen koulun luonnontiede lopsahtaa kreationismin valheisiin ja aivan onnettomaan hermeneutiikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti