tiistai 8. helmikuuta 2011

Uskoville esikoisille

"Osa meistä on valinnut sen tien, että sopeutuvat seurakunnassa vallitseviin olosuhteisiin, keskittyen kuitenkin raamatulliseen sovitukseen Jeesuksessa Kristuksessa, ja Jumalan armoon joka Jeesuksen Kristuksen kautta meille lahjaksi taritaan."

Guest huoltoasemalla

--------
tämä on osa Guestin arvokasta ja hieman surumielistä puheenvuoroa.

näin kaukaa katsoen mielestäni Jeesukseen uskovien esikoisten tulisi osallistua seuroihin rukoushuoneissa, veisata mukana ja kuunnella saarnattua Sanaa odottaen niitä siunattuja murusia Elämän leivästä.

pönttöjonosta olen varoittanut siihen liittyvien ongelmien takia, mutta jos Herran henki siihen kehottaa, niin sinne vaan, kuten tapana on.

seurojen aikana uskovien esikoisten tulisi erityisesti rukouksin kantaa saarnamiehiä, että Herra hänen kauttaan puhuttelisi koolla olevaa seuraväkeä.

rukoilla rukoushuoneen ja sinne kokoontuneiden ihmisten puolesta, aikuisten ja lasten, että he saisivat kaikki kokea Kristuksen armoa ja rakkauta ja että Perkeleen, sielujemme kavalan vihollisen, pahat salakavalat juonet paljastetaan ja särjetään.

iloiten sukulaisten ja tuttavien seurasta, kertoen mitä suuria Herra on taas tehnyt -- eikä vain keskustella autojen hinnasta tai lumen pudottamisesta katoilta.

...
erityisen tärkeää on, että kuten esikoisilla on ennen aina ollut tapana, uskova esikoinen osallistuu jumalanpalvelukseen ja käy säännöllisesti ehtoollisella.

ruumis saa Jeesuksen ruumiin ja veren ihan ruumiillisesti syödäkseen ja juodakseen ja henki saa kuulla Jumalan sanan lupauksen - "sinun edestäsi annettu ja vuodatettu"

tämä on se oikea Jeesuksen veri, josta Herramme sanoo "tämä on minun vereni"

uskova esikoinen luonnostaan tahtoo olla mukana Jumalan valtakunnan työssä, eikä sen tarvitse rajoittua vain kahvinkeittoon kun se vuoro tulee tai rahankeruuseen Tapparakadun talon katon korjaamiseen.

Eiköhän Herra Jeesus näytä tietä niille omilleen, jotka sitä Häneltä kysyvät!

(norpan kokemukset Turussa on kuitenkin syytä muistaa, ettei liian ruusuisin ajatuksin saarnaajille ehdoteta lasten leiriä tai Lapin vaellusta tai tempausta Toksovan hyväksi)

täällä on moni guest vakuuttanut, että saarnaajat kyllä mielellään keskustelevat ja vastaavat kysymyksiin.

Lapin vanhimmat varoittelevat Pyhää Henkeä neuvomasta, mutta eivätköhän nämä saarnaajat ole ihan ihmisiä ja sinulla, Jeesukseen Kristukseen uskova esikoinen, on myös asuvainen Pyhä Henki!

...
Herran pyhässä ehtoollisessa on semmoinen erikoinen asia että se tuo iloa, vastustamatonta iloa kyyneltenkin keskelle!

älä laiminlyö seurakuntasi kokousta, sillä esikoisuus ei ole kirkko vaan herätysliike.

Luterilainen kirkko on kotisi, sinne vaan - kotiin - kun kirkkoon kellot kutsuvat!


Virsi 229
Saa ehtoollinen Jeesuksen
niin iloiseksi sydämen.
Hän elää ja hän lahjoillaan
käy tässä meitä siunaamaan.

Hän elämä ja autuus on,
hän lohdutus on loputon
ja sielullemme päivän koi,
se koskaan sammua ei voi.

Hän luonamme on armollaan,
lämmittää meidät paisteellaan,
ja taivasta jo päällä maan
on hetki hänen seurassaan.

Kun kiitosvirttä Karitsan
soi kuoro taivaan korkean,
niin miksi emme myöskin me,
maan multa, laula Herralle!

Siis sydän riemuun auetkoon
ja uusi toivo puhjetkoon,
rakkaus uusi, palava
ja Herran kiitos kirkkaana!

Suin, sydämin me tahdomme
yhdessä kiittää Herraamme,
jos kulkee erämaassa tie
tai keitaan kautta matka vie.

Nyt halleluja veisaamme,
taivasten kuoriin nousee se,
ja kerran luona Jeesuksen
soi kiitos iankaikkinen.

Nicolai Frederik Severin Grundtvig 1844.
Suom. Jaakko Haavio virsikirjaan 1938.



jos joku kestää sellaista vähän rankempaa asiaa kuulla, niin ehdottaisin myös määrätietoista taistelua rukouksella ja paastolla.

kaksi tai kolme voi keskenään sopia, yksikin riittää! sydämelle nousseesta aiheesta, esimerkiksi tulevista seuroista, jostain tietystä saarnaajasta tai tilanteista. ei siitä tarvitse muille kuuluttaa.

"Minä sanon teille: mitä tahansa asiaa kaksi teistä yhdessä sopien maan päällä rukoilee, sen he saavat minun Isältäni, joka on taivaissa. Sillä missä kaksi tai kolme on koolla minun nimessäni, siellä minä olen heidän keskellään."
Mt 18:19-20 KR 1992


paastoaminen taas sen tähden, että esikoisuudessa vaikuttaa nykyään erittäin salakavala ja eksyttävä henkivalta.

toisinaan se lumoaa sekä saarnaajat että seuraväen niin että koetaan aivan taivaan kirkkaan enkelin olevan läsnä siunaamassa tilaisuutta ja hiiren hiljaa kuunnellaan sen puhuttelevaa ääntä.

se sihisee just melkein Raamatun sanoilla, niin että jos ei tarkemmin kuuntele, ei huomaa pieniä eroja.

se puhuu paljon totta!

tämä on etevän valehtelijan tuntomerkki, hän saa kuulijoiden luottamuksen puhumalla totta, ja sitten ripaus valetta sinne ja valetta tänne ja pikkuisen hiljaista kuiskuttelua sydämeen

Jeesus sanoi kerran vaikeasta tapauksesta antaen neuvon!

"Kun Jeesus sitten oli mennyt sisään ja vain opetuslapset olivat paikalla, nämä kysyivät häneltä: "Miksi me emme kyenneet ajamaan sitä henkeä pojasta?"

Hän vastasi: "Tätä lajia ei saa lähtemään muulla kuin rukouksella"
Markus 9:28-29 KR 1992



teoriani on, että jos hengellisessä kokouksessa on läsnä joitain hiljaa rukoilevia Jeesuksen omia - joku ehkä aivan paastotenkin siihen valmistautuneena - koko tilaisuuden ilmapiiri muuttuu.

Saatanan enkeli sidotaan eikä se pääse niin jylläämään vapaasti, kuten usein näyttää tapahtuvan, eksyttäen sekä johtajat että johdettavat pois Jumalan sanasta.

ilmapiiri jotenkin kirkastuu ja sarnaaja voi kokea helpommaksi julistaa, Sana alkaa aivan itse elää ja sieltä temppelin kynnyksen alta alkaa virrata raikasta vettä.

missä on paljon rukousta, siellä on paljon siunausta

missä on vähän rukousta, siellä on vähän siunausta

missä ei ole lainkaan rukousta, ei ole lainkaan siunausta.

... että tämmöistä tekojen oppia!



Sillä ei Jumala ole meitä pannut vihaan, vaan autuutta omistamaan, meidän Herran Jesuksen Kristuksen kautta, Joka meidän edestämme kuollut on: että jos me valvomme eli makaamme, me ynnä hänen kanssaan eläisimme.

Sentähden neuvokaat teitänne keskenänne ja rakentakaat toinen toistanne, niinkuin te myös teette.

Mutta me rukoilemme teitä, rakkaat veljet, että te ne tuntisitte, jotka teidän seassanne työtä tekevät, ja teidän esimiehenne ovat Herrassa, ja teitä neuvovat.

Pitäkäät heitä sitä rakkaampana heidän tekonsa tähden.

Olkaat rauhalliset keskenänne.


Mutta me neuvomme teitä, rakkaat veljet: neuvokaat tavattomia, lohduttakaat heikkomielisiä, holhokaat heikkoja, olkaat kärsiväiset jokaisen kanssa,

Katsokaat, ettei joku pahaa pahalla kosta, vaan noudattakaat hyvää, sekä keskenänne, että jokaista kohtaan.

Olkaat aina iloiset.

Rukoilkaat lakkaamatta.

Kiittäkäät kaikkein edestä; sillä se on Jumalan tahto teistä Kristuksessa Jesuksessa.


1 Tess 5:9-18 Biblia 1776

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti