torstai 3. helmikuuta 2011

Avainten vallasta

Rooman iso paavi ja Jällivaaran pikku paavi eksyvät molemmat, koska perustavat hengellisen tyranniansa vain yhteen valitsemaansa Raamatun kohtaan eivätkä ota huomioon molempia kohtia.

kumpikin sanoo vahtivansa taivaan portilla ja päästävänsä sisään tai sulkevansa ulos kenet tahtoo.

kumpikin perustaa julkean väitteensä Jeesuksen sanoihin.

kumpikin eksyy lahkolaiselle ominaisella Raamatusta tekstiä valikoivan lukutavan takia.


Rooman iso paavi perustaa hengellisen tyranniansa ja absoluuttisen yksinvaltansa "maallisissa ja taivaallisissa" Pietarin avaimiin, ihmiselle annettuun valtuuteen antaa synnit anteeksi tai sitoa ne.


Jeesus sanoi hänelle:
"Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa.

Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita.

Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu."

Mt 16:17-19 KR 1992


Jällivaaran pikku-paavi perustaa hengellisen tyranniansa Johanneksen evankeliumin kertomukseen Jerusalemista, jossa Jeesus ilmestyy apostoleille suljettujen ovien takana ja valtuuttaa heidät julistamaan synnit anteeksi.


Kuin siis sen sabbatin päivän ehtoo oli, ja ovet olivat suljetut, jossa opetuslapset kokoontuneet olivat Juudalaisten pelvon tähden, tuli Jesus ja seisoi heidän keskellänsä ja sanoi heille: rauha olkoon teille!

Ja kuin hän sen sanonut oli, osoitti hän heille kätensä ja kylkensä. Niin opetuslapset ihastuivat, että he näkivät Herran.

Ja Jesus taas sanoi heille: rauha olkoon teille! niinkuin Isä minun lähetti, niin minä myös lähetän teidät.

Ja kuin hän nämät sanonut oli, puhalsi hän heidän päällensä ja sanoi heille: ottakaat Pyhä Henki:
Joille te synnit anteeksi annatte, niille ne anteeksi annetaan, ja joille te ne pidätte, niille ne ovat pidetyt.

Joh 20:19-23 KR 1776Paavi istuu Roomassa "Pietarin istuimella" ja Simon Pietaria pidetään Rooman ensimmäinenä piispana.

Ihminen on vallanhaluinen, ja onhan tämä valta sielujen yli melkoinen - taivaan portinvartija, jolla on syntien päästämisen ja sitomisen valta.

Näin Rooman paavi alkoi ajan edetessä yhä enemmän vaatia itselleen yksinoikeutta Jeesuksen Pietarille antamiin avaimiin ja 1056 kirosi kirkonkiroukseen kilpailijansa, Konstantionopolin patriarkan.

Patriarkka vastasi samalla mitalla ja kirosi paavin kirkonkiroukseen.

pojat sopivat riitansa vasta tammikuun 1.-6. 1964 täällä Jerusalemissa Öljyvuorella, kun paavi Paavali VI ja patriarkka Athenagoras I tunnustivat toisensa Kristuksen kirkkoon kuuluvina.Esikoislestadiolaisten vanhimmat ovat omineet "suljettujen ovien takana" tapahtuneen itselleen ja vain heillä ja heidän valtuuttamillaan on maan päällä valta antaa syntejä anteeksi tai niihin sitoa.

Ihminen tahtoo valtaa ja näin ajan kuluessa lestadiolaisen herätyksen vanhimpaan haaraan, esikoisuuteen, on hiipinyt tuo lahkolaisuuden "vain me" henki.

Jos kysymme, ketkä ja missä siellä Ruotsin Lapissa "suljettujen ovien takana" saivat Jeesuksen puhaltamana Pyhän Hengen, emme saa vastausta.

Kun rupesin asiaa tutkimaan ja kysymään asiaa tuntevilta, milloin lestadiolaisuudessa alettiin todistaa synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä - rovastihan ei niin tiettävästi tehnyt - löysin Juhani Raattamaan oman kertomuksen.

Siinä tosin ovi ei ollut suljettu vaan apposen avoimena, Raattamaa oli katekismuskoulusta jo lähdössä ja poro oli valjastettuan, kun tuo synninhätään tullut tyttö häntä puhutteli.

"uskotkos että me olemme Jumalan miehiä" "uskon" ja niin Raattamaa ensimmäisen kerran uskalsi julistaa synnit anteeksi ja voi sitä ihmettä tytön olemuksessa!

kotona vielä Juhani Raamatusta tutki että näinkö on valta ja rovastikin asiaa paljon harkitsi ja lopulta hyväksyi.ja näin molemmat eksyvät, koska toinen lukee vain Matteusta ja toinen vain Johannesta.

jos Rooman piispa lukisi myös Johannesta, hän näkisi että Jeesus antoi tämän apostolisen etuoikeuden palvella syntisiä kaikille yhdelletoista suljettujen ovien takana.

jos esikoisten vanhimmat lukisivat Matteusta, he näkisivät että Jeesus todella antoi Pietarille taivasten valtakunnan avaimet.

jos jossia ei olisi lehmätkin lentäisivät!

vaan paavi on tainnut tehdä parannusta ja Johanneksen kirkko, Konstantinopolin patriarkka ja muut, on hänen mukaansa Kristuksen kirkkoa vaikka ei hänen tyranniaansa hyväksy.

esikoiset sen sijaan eivät ole tehneet parannusta, vaan Tauno Immonen ja Risto Laukkanen ja muut entistä selvemmin opettavat Kiirunan Beetlehemin harhaoppia.

vain meille Jeesus on antanut Pyhän Henkensä, vain meillä on taivasten valtakunnan avaimet, vain meidän luoksemme tulemalla voi saada oikeasti synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti