torstai 28. helmikuuta 2013

Jeesus ja Timo Junkkaala

Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkala
kuva sro.fi

Timo Junkkaala tarttuu Pirkko Jalovaaran ympäillä nousseeseen kohuun tahtoen ohjata kristikansaa terveeseen ajatteluun. Näin on hyvä ja vastuullista tehdä!

Mutta koska kyseessä on Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja ja Junkkaala mainitsee sekä Raamatun että Lutherin, nostan tässä kuitenkin kysymysmerkin: mahtaako tämä aikamme kristillisyyden järkevää todellisuutta edustava kannanotto sittenkään edustaa sen enempää Raamatun kuin Lutherin näkemystä sairauksista ja niiden syistä?
”Epäusko Paholaisen aiheuttamaa – eivät sairaudet"

Ylen MOT-ohjelmassa käsiteltiin 25.2. Kallion kirkossa 27.1. pidettyä rukous- ja parantamiskokousta, jossa maallikkojulistaja Pirkko Jalovaara esitti, että syöpä taimasennus voidaan selittää demoneilla ja lääkkeet voivat olla paholaisen reitti ihmiseen.

- Jalovaraan opetus ei vastaa  luterilaisen kirkon käsitystä. On väärin ja vaarallista demonisoida sairaudet ja lääkkeiden käyttö.

- Kristillinen kirkko on aina rukoillut sairaiden puolesta ja uskonut, että Jumala voi parantaa. Mutta vielä suurempi ihme on, että ihminen saa uskossa Jumalaan voimaa kantaa vaikeimmatkin sairaudet, Junkkaala erittelee.

- Samalla kun puhumme näistä asioista, on syytä muistuttaa, että Raamatun mukaan Paholainen on todella olemassa. Sairaudet ovat pikkujuttu sen rinnalla, mihin tuo sielujemme vihollinen pyrkii. Hän aloitti kerran kysymyksellä, onko Jumala todella sanonut ja toimii yhä samalla tavalla. Jumalan sanan epäily ja kieltäminen on hänen tärkein puuhansa edelleen. Paholaisen tärkein tavoite on saada aikaan epäuskoa ja luopumista Jumalasta.
sro.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti