tiistai 12. helmikuuta 2013

Seurakunnan ylöstempaaminen

Apostoli Paavali
Koko kristikunnalle niin rakkaassa ja olennaisen tärkeässä Ensimmäisen Korinttilaiskirjeen 15 "ylösnousemus" luvussa on merkillinen kohta
Sen sanon, veljet, ettei liha ja veri voi saada omakseen Jumalan valtakuntaa ja ettei katoava voi saada omakseen katoamattomuutta.  Nyt ilmoitan teille salaisuuden: Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme,  yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme.  Tämän katoavan on näet pukeuduttava katoamattomuuteen ja kuolevaisen kuolemattomuuteen.  Mutta kun katoava pukeutuu katoamattomuuteen ja kuolevainen kuolemattomuuteen, silloin toteutuu kirjoitusten sana:

-- Kuolema on nielty ja voitto saatu.
  Missä on voittosi, kuolema? Missä on pistimesi, kuolema?

Kuoleman pistin on synti, ja synnin voimana on laki. Mutta kiitos Jumalalle, joka antaa meille voiton meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta!

Olkaa siis vahvoja ja järkähtämättömiä, rakkaat veljeni, ja tehkää aina innokkaasti Herran työtä. Tietäkää, ettei Herra anna teidän työnne mennä hukkaan.1 Kor 15:50-58

Todellakin suuri on se salaisuus, jonka apostoli tässä kohdassa ilmoittaa

Me emme kaikki kuole, mutta kaikki me muutumme,  yhtäkkiä, silmänräpäyksessä, viimeisen pasuunan soidessa. Pasuuna soi, ja kuolleet herätetään katoamattomina ja me muut muutumme. 

Evankelista Luukas
Luukkaan evankeliumin 17 luvussa Jeesus sanoo - ei kaikelle kansalle vaan - opetuslapsilleen varsin salaperäisiä ja mahtavia asioita
"Tulee aika, jolloin te toivotte näkevänne edes yhden Ihmisen Pojan päivän mutta ette saa nähdä. Teille sanotaan silloin: 'Hän on tuolla', ja: 'Hän on täällä', mutta älkää lähtekö minnekään, älkää juosko perässä. Sillä niin kuin salama välähtää ja valaisee taivaan äärestä ääreen, niin on Ihmisen Poika oleva ilmestymisensä päivänä. Mutta sitä ennen hänen täytyy kärsiä paljon, ja tämä sukupolvi hylkää hänet.

"Niin kuin oli Nooan päivinä, niin on Ihmisen Pojan päivinä oleva. Ihmiset söivät ja joivat, menivät naimisiin ja naittivat tyttäriään aina siihen päivään asti, jona Nooa meni arkkiin, ja tulva tuli ja tuhosi heidät kaikki. On oleva niin kuin oli Lootin päivinä. Ihmiset söivät ja joivat, ostivat ja myivät, istuttivat ja rakensivat. Mutta sinä päivänä, jona Loot lähti Sodomasta, taivaasta satoi tulta ja tulikiveä, ja se tuhosi heidät kaikki.

"Samoin käy sinä päivänä, jona Ihmisen Poika ilmestyy. Jos sinä päivänä joku on katolla ja hänen tavaransa ovat sisällä talossa, hänen ei pidä mennä alas noutamaan niitä, ja jos joku on pellolla, hänen ei pidä palata kotiin. Muistakaa Lootin vaimoa! Joka yrittää turvata elämänsä, kadottaa sen, mutta joka sen kadottaa, on pelastava sen omakseen. Minä sanon teille: Sinä yönä on kaksi samalla vuoteella: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi naista on yhdessä jauhamassa: toinen otetaan, toinen jätetään. Kaksi miestä on pellolla: toinen otetaan, toinen jätetään. "Missä, Herra?" kysyivät opetuslapset. Hän sanoi: "Missä on haaska, sinne kokoontuvat korppikotkat."
Luukas 17:22-37

Vertailu
Jos luemme huolellisesti apostoli Paavalin ja evankelista Luukkaan tekstit käy selväksi, että kyse ei ole yhdestä ja samasta asiasta.

Apostoli Paavali liittää tämän ihmeellisen salaisuuden kuolleiden ylösnousemuksen päivään, jolloin ne jotka haudoissa ovat tulevat sieltä elävinä esiin ja ne jotka vielä elävät muuttuvat silmänräpäyksessä, siirtyvät uuteen ruumiiseen.

Evankelista Luukas puhuu Jeesuksen paluusta, jossa aamu-unisina nukkuvista miehistä toinen otetaan ja toinen jätetään, varhain jo jauhinkivillä aamiaseksi leipäjauhoa valmistavista kahdesta naisesta toinen otetaan ja toinen jätetään. "Jätetään" siis uinumaan pedillään ja jauhamaan viljaa, kun toiset viedään jonnekin.

Kiehtovaa ja vaikeasti ymmärrettävää lopunaikojen kuvausta.

Mutta nämä eivät siis ole yksi ja sama hetki tulevaisuudessa, Jeesuksen paluu evankeliumeissa ja kuolleiden ylösnousemus Paavalin kirjeissä, muuttuminen ja nousu Herraa vastaan pilviin.


Keskustelua
Jyrki kirjoittaa eräässä kommentissaan aiheeseta henkilökohtaisella tavalla

"Koen tärkeäksi varoittaa kanssakulkijoitani, etteivät ottaisi mahdollista mikrosirua oikeaan käteensä tai jotain muuta merkkiä otsaansa. Raamattu varoittaa. Aika on lähellä. Toki Herraan luottavat ovat turvassa, koska uskoni mukaan heidät tullaan tempaamaan Karitsan häihin ennen vaivanaikaa."
Jyrki

Evankeliumeissa ja myös apostoli Paavalin kirjeissä on todellakin puheena Jyrkin mainitsema "vaivan aika" - niin kauhea, ettei yksikään liha säästyisi, jos sitä ei lyhennettäisi.

Lopunajan tapahtumiin liittyy ajatuksia vasta-Kristuksesta, anti-Kristuksesta, joka on Hesekielin kirjan "hullu paimen" toisin kuin se Hyvä Paimen, josta Johanneksen evankeliumi puhuu.

Jyrki sanoo uskovansa sellaiseen "seurakunnan ylöstempaamiseen", jossa tapahtuu Luukkaan evankeliumissa kuvattu noutaminen ennenkuin Antikristuksen kauhea hallinto alkaa.

Vauhdikasta asiaa, ajankohtaista, jonka rinnalla kuiva tiede kalpenee...

Jyrki antaa kommenteissaan monia viitteitä näistä aiheista kertoviin sivuihin verkossa.


5 kommenttia:

 1. Moi Mikko. Kiitos hyvästä opetuksesta.

  Hmm... Mitä jos silmiemme paikalla olisi radioteleskoopit? Millaisia maisemia mahtaisi aivomme loihtia eteemme? Juu. Tosiaan. Se tärkeysjärjestys.

  - Jes 41:17 Kurjat ja köyhät etsivät vettä, eikä sitä ole; heidän kielensä kuivuu janosta. Mutta minä, Herra, kuulen heitä, minä, Israelin Jumala, en heitä hylkää.
  - Joh 6:37 Kaikki, minkä Isä antaa minulle, tulee minun tyköni; ja sitä, joka minun tyköni tulee, minä en heitä ulos.
  - Matt 28:18 Ja Jeesus tuli heidän tykönsä ja puhui heille ja sanoi: "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

  Onneksemme Jeesus ei puhu hepreaa. Ainakaan suomalaisille.

  Johanneksen evankeliumi:
  16:28 Minä olen lähtenyt Isästä ja tullut maailmaan; jälleen minä jätän maailman ja menen Isän tykö."
  16:29 Hänen opetuslapsensa sanoivat: "Katso, nyt sinä puhut avonaisesti etkä käytä mitään kuvausta.
  16:30 Nyt me tiedämme, että sinä tiedät kaikki, etkä tarvitse, että kukaan sinulta kysyy; sentähden me uskomme sinun Jumalan tyköä lähteneen."

  Roomalaiskirje:
  12:1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
  12:2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
  12:3 Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.

  Jyrki

  VastaaPoista
 2. Niille, jotka luottavat itseensä.

  Jostain syystä valo, josta olen keskustellut Mikon ja Marcuksen kanssa, jäi viipymään ajatuksiini. Valosta tuli mieleeni seuraava seikka. Moni uskoo olevansa oman elämänsä herra, mutta ei pysty muuttamaan edes silmiensä suljinnopeuksia. Enkä nyt puhu silmäluomista. Puhun laitteesta, joka estää maiseman "puuroutumisen" liikkuessamme tai liikuttaessamme päitämme ja silmiämme. Asia selviää kun tutustuu kaitafilmi- tai elokuvakameraan. Minkä ihminen keksii, sen Luojamme keksi ensin. Aikaisempi radioteleskooppisilmät-heittoni kutsuu huomaamaan, kuinka hienosti Herra on säätänyt silmämme ja aivomme vastaanottamaan ja käsittelemään tiettyä säteilyä.

  Neuvoni elämänsä herralle. Ennen kuin päätät olla uskomatta Raamattuun, vaadi pitäviä todisteita Jeesuksen herruutta vastaan. Luonnollisesti ajan säästämiseksi kannattaa ottaa Kristuksen sana vastaan lapsenuskolla. Ei kannata matkustaa Tiibetiin tapaamaan guruja. Heitä kiinnostaa mammona ja makea elämä. Kätevintä ja edullisinta on avata oma rippi- tai vihkiraamattu. Rasittuville silmille suosittelen pastori Jukka Norvannon kuuntelua. "Raamattu kannesta kanteen" -ohjelma. Radio Dei 89 MHz. Arkisin 21-21.30. Uusinnat arkisin klo 2 ja 6. Paikkakuntaiset taajuudet saa selville googlaamalla. Netissä voi kuunnella Jukkaa milloin huvittaa.

  http://www.rkk-sansa.net/raamattu-kannesta-kanteen/kirjat

  Itse kuljin suhteellisen pitkän tien. Vasta aikuisena aloin ihmetellä luomakunnan ihmeellisyyttä. Lopulta ajattelin, että luojan täytyy olla todellinen. Mutta en vielä silloin suostunut uskomaan, että se olisi Raamatun Jumala. Ymmärrettävää. Olihan koulu kyllästänyt aivoni evoluutiolla. Lopulta, monen mutkan jälkeen, huomasin lukevani Raamattua. Jeesus oli antanut minulle janon ja etsijän mielen. Kunnia Hänelle. Ollessani 70-luvun alussa pääpostin edustalla, sain äänipostia ohikulkevalta kesäturistilta: "Tsiisaslavsjuu". Ihmettelin hetken ja jatkoin matkaani. Saatuani uskon lahjan parinkymmenen vuoden kuluttua, muistin tuon tapauksen. Olisi mukavaa saada lukea muiden kokemuksia elämänsä varrelta. Tulkaa mukaan. Blogin isäntä kompannee kutsuani.

  Jyrki

  VastaaPoista
 3. Mielestäni tärkeää, koska Jeesuksen "näkymätön" tulemus on lähellä. Hänen paluunsa sisältää kaksi tulemusta. Uskovien tempaus liittyy ensimmäiseen tulemukseen.

  - Joh 14:3 Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen.
  - 1.Tess 4:17 sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.

  Malachy's Prophecies - The Last 10 Popes

  http://www.bibleprobe.com/last10popes.htm

  ‘Final pope’ already running the Vatican?

  http://raptureimminent.wordpress.com/

  Jyrki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhän Malakian profetiat ovat nyt esillä julkisuudessa paavi Benedictus XVI dramaattisen eron tähden.

   toinen sivuistasi kertoo, että Jeesuksen tulo on lähellä. Näin Kristuksen seurakunta uskoo ja rukoilee Maranata!

   eli Jeesus tulee, oletko valmis?

   Poista
  2. Moi Mikko. Ellei Jeesuksen armo riitä, ei minulla ole mitään.

   Poista