keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Vanhan näköiseksi luotu maailma - Jyrki

Moi Mikko. Voiko Raamattu kumota ajatukseni, että vastaluodut Aatami ja tähtitaivas näyttivät aikuisilta ja valmiilta?
Jyrki


Kiitos taas kysymästä, Jyrki!
Kommenttisi vievät pohdintaa luomisesta vankasti eteenpäin. Kyllä ymmärrän myös, että rakastat totuutta vähintään yhtä paljon kuin minäkin ja olet huolissasi suomalaisten hengellisestä tilasta. Ole siis kärsivällinen, vaikka vastaukseni näyttävät kulkevan kovin mutkaisia teitä...


Vanhana luotu maalma, aikuisena luotu Adam
Esittämäsi ajatus tulee usein esiin nuoren maan kreationismista puhuttaessa:

Adam ei synny äidin kohdusta, ei aloita sikiönä, vaan Jumala muovaa maasta valmiin sukukypsän miehen, joka saa samantien aikuiselle sopivaa naisseuraa.
Tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin. Siihen aikaan kun Herra Jumala teki maan ja taivaan, ei ollut vielä yhtään kedon pensasta maan päällä, eikä vielä kasvanut mitään ruohoa kedolla, koska Herra Jumala ei vielä ollut antanut sataa maan päälle eikä ollut ihmistä maata viljelemässä, vaan sumu nousi maasta ja kasteli koko maan pinnan.
Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ihmisen ja puhalsi hänen sieramiinsa elämän hengen, ja niin ihmisestä tuli elävä sielu.

Ja Herra Jumala istutti paratiisin Eedeniin, itään, ja asetti sinne ihmisen, jonka hän oli tehnyt.
1 Ms 2:4-8
Samaa ajatusta seuraten voimme sanoa, että
Kaikkivaltias Jumala on aivan hyvin voinut luoda hetkessä valmiin maailman, joka on jo miljoonien vuosien ikäisen näköinen, vaikka onkin oikeasti luotu vuonna 4004 ennen Kristuksen syntymää.


Kirjoitusten tunteminen ja totuudellisuus
Jeesuksen luo tuli saddukeuksia, joiden järkeen ei mahtunut opetus ylösnousemuksesta. He pohtivat Mooseksen lain perusteella todellista ongelmaa, jos kuolleet nousisivat taas elämään
"Keskuudessamme oli seitsemän veljestä. Ensimmäinen otti vaimon ja kuoli; ja koska hänellä ei ollut jälkeläistä, jätti hän vaimonsa veljelleen. Niin myös toinen ja kolmas, ja samoin kaikki seitsemän. Viimeiseksi kaikista kuoli vaimo. Kenen vaimo noista seitsemästä hän siis ylösnousemuksessa on oleva? Sillä kaikkien vaimona hän on ollut."

Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa."
Matteus 22:25-28
Miten niin eivät tunne kirjoituksia? Toki keskiverto saddukeus tunsi Raamattunsa vähintään yhtä hyvin ellei paremmin kuin keskiverto kirkkouskovainen tänään!

Mutta Jeesuksen vastaus jatkuu, ja Hän ottaa esiin Kirjoituksista jakeen sellaisella voimalla, että läsnäolijat kerrassaan hämmästyvät ja säikähtävät.

Jeesuksen vastaus kertoo siitä, että Hän on viipynyt Kirjoitusten äärellä, lapsesta asti niitä tutkinut, painanut mieleen, niiden sanoin rukoillut psalmeja ja saanut Pyhän Hengen voiman niiden kautta.
Mutta mitä kuolleitten ylösnousemukseen tulee, ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on puhunut teille, sanoen:
'Minä olen Aabrahamin Jumala ja Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'?
Ei hän ole kuolleitten Jumala, vaan elävien."
Ja sen kuullessaan kansa hämmästyi hänen oppiansa.
Mutta kun fariseukset kuulivat, että hän oli tukkinut saddukeuksilta suun, kokoontuivat he yhteen...
Matteus 22:31-35
Yhdellä ainoalla Raamatun jakeen osalla Jeesus tukkii saddukeusten suun! He ovat aivan äimän käkenä, sillä Jeesus viittaa Matteuksen evankeliumin kohdassa hyvin keskeiseen Raamatun kohtaan, jossa pyhä Jumala itse ilmestyy Moosekselle palavassa pensaassa.
Kun Herra näki hänen tulevan katsomaan, hän huusi pensaasta: "Mooses, Mooses!" Mooses vastasi: "Tässä olen."  Herra sanoi: "Älä tule lähemmäksi! Riisu kengät jalastasi, sillä paikka, jossa seisot, on pyhä."  Herra sanoi vielä: "Minä olen sinun isäsi Jumala, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala." Silloin Mooses peitti kasvonsa, sillä hän pelkäsi katsoa Jumalaa.
2 Ms 3:4-6 
Kenelle tulisi mieleen yhdistää Jumalan nimi tässä ylösnousemukseen?

Mutta Jeesus on viettänyt aikaa Kirjoitusten parissa ja saanut ymmärtää, että ei Jumala ole kuolleitten Jumala, vaan elävien!

Kaksi eri luomiskertomusta
Noudatetaan mekin Jeesuksen esimerkkiä, ja viivytään pyhien Kirjoitusten äärellä ja annetaan niiden puhutella meitä, miten Pyhä Henki, Totuuden Henki, hyväksi näkee.

Istu Jyrki Raamattusi äärelle, varaa aikaa itsellesi, ja lue huolellisesti, niin että opit tuntemaan Kirjoituksia paremmin

Näet silloin, että Raamatun alussa on kaksi eri luomiskertomusta. Totuus on, että niitä on mahdoton sovittaa toisiinsa saumattomasti. Silti ne täydentävät toisiaan olennaisella tavalla.

 • Seitsemän päivää: Luonnontieteellinen kertomus 1 Ms 1:1 - 2:4
 • Edenin puutarha:  Ihmisen jumalasuhdetta kuvaava kertomus 1 Ms 2:4 - 3:24 


Lukko aukeaa!
Kun olet vakuuttunut siitä, että tosiaan Raamatun alussa on kaksi aivan erilaista luomiskertomusta olet löytänyt totuuden Raamatusta. (Jos et vakuutu, olet kuitenkin tutkinut asiaa ja tiedät, mistä puhun.)

Ei ole aivan helppo totuus, että on kaksi kertomusta ja että on neljä evankeliumia ... Raamattu ei anna vain yksinkertaisia vastauksia vaan johtaa meitä pohtimaan, kysymään, oppimaan ja miettimään ja rukoilemaan valoa Pyhältä Hengeltä.

Totuus vapauttaa, sillä kun kristitty oivaltaa, että Raamatun alussa on kaksi eri luomiskertomusta, hän vapautuu sukutaulujen antamasta järjen vankilasta, jossa sukupolvet Adamista Jeesukseen määräävät Jumalan luomakunnan iän.

Tämä lukko, 7 luomisen päivää, Edenin puutarha - sukupolvet Jeesukseen

on nuoren maan eli 6000 vuoden kreationismin perusta. Vertaan sitä Jehovan todistajien opetuksiin.


Jumala väärän rahan lyöjäksi
6000 vuoden järkeily on myös syynä ajatukseen, että koska Kaikkivaltias on luonut aikuisen Adamin Hän on voinut myös lyödä aikuisen vanhan näköisen maailman hetkessä.

Näin he tekevät Jumalasta väärän rahan lyöjän, jonka luomistyöt ovat valhetta ja vääristelyä.

En heitä Edenin kertomusta sivuun, vaan pidän sitä äärimmäisen tärkeänä pyhän Raamatun tekstinä.

6000 vuoden arvo!
Voin arkeologina todistaa, että vuoden 4000 tuntumassa alkaa tapahtua suuria asioita Lähi-idän kulttuurihistoriassa, joilla on valtava merkitys.

Mutta mitä auttaa ihmisiä kaikki tämä TOTUUS, jota historiatieteet ja arkeologia ja luonnontieteet niin runsain mitoin tarjoavat, kun se kansan mielissä sekaantuu kreationismin SÖSSÖÖN niin, että pyhän Jumalan majesteettiset luomistyöt ja Hänen pyhä nimensä tulevat Jumalan lasten tähden pilkatuiksi.

Pois se!


9 kommenttia:

 1. Ok. Mistä taivaasta on kysymys?

  1:6 Ja Jumala sanoi: "Tulkoon TAIVAANvahvuus vetten välille erottamaan vedet vesistä."

  1:7 Ja Jumala teki taivaanvahvuuden ja erotti vedet, jotka olivat taivaanvahvuuden alla, vesistä, jotka olivat taivaanvahvuuden päällä; ja tapahtui niin.

  1:8 Ja Jumala kutsui VAHVUUDEN TAIVAAKSI. Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, toinen päivä.

  1:20 Ja Jumala sanoi: "Viliskööt vedet eläviä olentoja, ja lentäkööt linnut maan päällä, TAIVAANvahvuuden alla."

  2:4 Tämä on kertomus taivaan ja maan synnystä, kun ne luotiin. Siihen aikaan, kun Herra Jumala teki maan ja TAIVAAN,

  2:19 Ja Herra Jumala teki maasta kaikki metsän eläimet ja kaikki TAIVAAN LINNUT ja toi ne ihmisen eteen nähdäkseen, kuinka hän ne nimittäisi; ja niinkuin ihminen nimitti kunkin elävän olennon, niin oli sen nimi oleva.

  Tiedätkö onko kellään täsmällisiä alkukielen suomennoksia?

  Jyrki

  VastaaPoista
 2. En rupea väittelemään Jyrkin kanssa hänen teeseistään vaan suren sitä, että tuo valtava tietomäärä minkä hän on hankkinut on väärää tietoa. Arvaan ,että hän haluaa puolustaa Raamatun arvovaltaa olettaen, että se romahtaa jos Raamattu ei pidä kirjaimellisesti paikkansa.

  Surkuttelen sitä, että jos hän olisi käyttänyt saman energian tutustumalla siihen mitä tiede todella on, niin hän olisi jo aika pitkällä todellisen tieteen ymmärtämisessä.

  Perimmältään en kuitenkaan ymmärrä niin monen vastaavaa ponnistelua tehdä luonnontieteet tyhjäksi mukamas hyvän asian takia. Kuitenkaan en ole kuullut tapauksesta jossa asianomainen kieltäytyisi käyttämästä hyväkseen halveksimansa luonnontieteen saavutuksia.

  Tietokoneen olemassaolon ja toimimisen edellytys on kvanttifysiikka, joka toimii juuri niinkuin teoria sanoo. Jos kvaanttifysiikka olisi vain todistamaton teoria niin tietokoneet eivät toimisi.
  Jos kvanttifysiikka on totta niin maailmankaikkeus on alkuräjähdyksen seuraus ja ca 13 ja puoli miljaardia vuotta vanha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marcus. Mitä jos tähtiavaruus onkin hologrammi? Alistun vajavaisuuteeni. Ehkä vasta taivaassa tulemme ymmärtämään kaiken.

   http://www.youtube.com/watch?v=D4xLxWzsvFA

   http://nyxstory.wordpress.com/2011/05/29/chemtrails-hologram-deception-connection/

   Jyrki

   Poista
  2. Valoon liittyvää. Oletetaan, että valon nopeus on vakio. Järkeni ei ymmärrä miten Maa on voinut ehtiä asemiinsa ennen Big Bangin alkuvaiheilta lähteneitä fotoneja. Jos voimme nähdä niin vanhaa valoa, täytyy globomme olla aika vikkelä jaloistaan. Olen nimittäin aina luullut, että muu materia liikkuu hitaammin kuin fotoni.

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Lene_Hau

   http://www.evoluutio.com/?o=52&a=0&st=0

   - Valo on saatu labrotarorio-olosuhteissa kulkemaan 300 kertaista nopeutta. *(Jonathan Leaks; Science editor Sunday Times June 4, 2000 US.) (eli n. 899 377 50 km/s. eli n. 2838 biljoonaa kilometriä vuodessa eli n.17, 028 000 miljoonaa biljoonaa kilometriä 6000 vuodessa.) Valo on myös pystytty seisauttamaan ja päästämään taas liikkeelle. Valon nopeuteen vaikuttavat niin magneettikentät, gravitaatio kuin kaasutkin. Raamatun mukaan maa luotiin ennen tähtiä, joten sen puolesta ei ole ongelmaa, etenkin kun alkukieliset tekstit puhuvat 17 kertaa avaruuden venyttämisestä.

   - Tietenkin on hankala todistaa, että havaintolaitteidemme ja kaukaisimpien taivaankappaleiden välissä olisi jotain cesium kaasun tyyppistä kaasua, mutta se antaa aihetta ajatella. Ja jos ongelmia tahdotaan jonoon, niin toisaalta on laskettu, että tarvitaan 20 supernovaa yhden tähden syntymiseen. Ihmisen historian aikana on havaittu yli 300 tähtikuolemaa, mutta ei yhtään faktuaalista syntymää. Valon nopeus ei ole vakio kuin häiriöttömässä tyhjiössä, mm. lasi ja vesi hidastaa sitä. Gravitaatio voi vetää valoa itseensä. Valo voi myös väsyä. Toisaalta mitä on ylipäätään valonnopeus, sen arvo on muuttunut yli 150 kertaa ihmisen historian aikana, ja nyt sen arvoa tarkastellaan viimekädessä atomikelloilla, joka taas kalibroidaan valonnopeudella. Tämänhetkisellä valonnopeudella, ei sillä mikä se alkujaan oli.

   - Tähtien syntyminen on muutonkin kiinnostavaa, sillä jos maailmankaikkeus olisi vaikka 20 miljardia vuotta vanha, niin tähtiä olisi synnyttävä jokaisena minuuttina 6,655 miljoonaa kappaletta, jotta saavutettaisiin nykyarvio n. 70 000 000 000 000 000 000. Sen sijaan, että edes jossain tuolla ulkona havaittaisiin tähden syntymiä, kuolemia nähdään senkin edestä. Joskus niitä havaitaan 2-3 kolme per vuosi, joskus kuluu kymmeniä vuosia, mutta yhtä kaikki, ne ovat tähtien kuolemia (supernovia).

   Ikien määrittely on vaikeaa.

   http://www.evoluutio.com/?o=52&a=0&st=0

   - James P. Dawson (Chief of Engineering and Operations for the Lunar and Earth Science Division at the Manned Spacecraft Center NASA in Houston.) Kertoi 1.6.1999, että kuusta tuodut kivinäytteet antoivat ajoituksissa kuukivelle iäksi 10 tuhannesta vuodesta useaan miljardiin vuoteen.

   - Cambridgen yliopiston Lucasin professuurin suurin haltija Stephen Hawking kumosi omat musta aukko -teoriansa pitkältä aikajänteeltä. Asia on siinä mielessä merkityksellinen, että vuoteen 2004 asti kumotut seikat olivat monen väitöskirjan, tutkimuksen ja totuuden julistuksen kulmakiviä. Hänen uuden olettamuksen johtolangan päässä on selkeästi se kvanttiteorian olettamus / näkemys, jonka mukaan informaatio ei voi kadota universumista.

   - Mat 24:35 ”Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät koskaan katoa.”
   1.Piet 1:25 ”mutta Herran sana pysyy iankaikkisesti.”
   Jes 40:8 ”Ruoho kuivuu, kukkanen lakastuu, mutta meidän Jumalamme sana pysyy iankaikkisesti.”

   - "Avaruudessa matkanneen fotonin on havaittu saapuneen perille jopa minuutin myöhemmin kuin sen samaan aikaan lähtenyt kumppani. Magic teleskoopin merkillinen havainto julkistettiin marraskuussa Dortmundissa pidetyssä kokouksessa. Mikäli löytö on aito, valonnopeus ei ehkä olekaan vakio."

   Jyrki

   Poista
 3. En taida ryhtyä keskustelemaan kanssasi yksityiskohdista koska koko asetelmasi ja lähtökohtasi paljastaa perustavien tietojen puutteen. Mikko Louhivuorella on mainio kuvaus aikaisemmalla blogilla siitä miten tähdet ja planeetat syntyvät. Lue se ensin niin sitten palataan asiaan.

  Et ehkä tiedä sitä , mutta lähteesi siteeraavat tunnettuja tiedemiehiä niinkuin piru Raaamattua.Luotat liikaa niihin.

  VastaaPoista
 4. Lisään valon nopeudesta kuitenkin sen , että valon nopeus tyhjiössä ON vakio. Tiedemiehet ovat itse huomioineet missä tilassa näin ei ole. Valon nopeuden muuttuminen vastuksessa johtuu siitä että valolla on massa.Maailmankaikkeuden pitkän iän vahvistaa juuri se että voimme havannoida valoa galakseista jotka ovat 13 miljardin vuoden päässä meistä.

  CERNin 2011 koe valon ylinopeudesta todettiin virheellisesti mitatuksi tieteentekijöiden harmiksi. He olisivat mielellään havainneet jotakin sellaista joka panisi tekemään teoriat uusiksi mutta nykyiset kokeet ovat vain vahvistaneet vanhat teoriat.

  VastaaPoista
 5. Ok. Tämä arvoitus ei ratkennut.

  Valoon liittyvää. Oletetaan, että valon nopeus on vakio. Järkeni ei ymmärrä miten Maa on voinut ehtiä asemiinsa ennen Big Bangin alkuvaiheilta lähteneitä fotoneja. Jos voimme nähdä niin vanhaa valoa, täytyy globomme olla aika vikkelä jaloistaan. Olen nimittäin aina luullut, että muu materia liikkuu hitaammin kuin fotoni.

  VastaaPoista
 6. No jatketaampa kuskustelua. Valo edellyttää energialähdettä ollakseen olemassa.Ilman energialähdettä ei valoa. Tähdet ovat sellaisia energialähteitä.

  Meidän linnunrataamme lähinnä oleva galaxi on 2miljoonan valovuoden päässä. Siis se valo joka tekee mhdolliseksi nähdä tuon galaxin on matkannut 2 milj vuotta sen energian lataamana mikä Andromedean galaxista lähtee . Eli se on ollut olemassa jo vähintään 2 milj vuotta sitten .

  Tämähän ei ole mahdollista jos maailmankaikkeus on 6000 vuoden ikäinen. Olisiko selitystä tähän?

  Maa on vakiintunut n 4.5 miljardia vuotta sitten eli sen ikä on n kolmasosa maailmankaikkeuden iästä.Eli maa ei syntynyt massana Big Bagistä vaan tähtisumuista jotka painovoiman vaikutuksesta kasaanutivat Mikko Louhivuoren kuvaamalla tavalla tähdiksi ja planeetoiksi.

  En tietenkään usko, että sinua voi käännyttä uskomuksistasi ja valittelen edelleenkin, että et käytä huomattavia voimiasi todellisen tieteen opiskeluun vaan hävinneen asian puolusteluun.

  VastaaPoista
 7. Hei Jyrki ja Marcus sr
  laitan tähtien valoon liittyvän kuvan ja tekstin uuteen viestiin "kymmenen miljoonaa sanaa"

  VastaaPoista