sunnuntai 3. helmikuuta 2013

1000 v. valtakunta - pieni kysymys suuresta aiheesta

Jeesuksen toinen tuleminen
Taiteilijan näkemys  Second Advent of Jesus

Olen koettanut houkutella Jyrkiä tutkimaan kalojen aikaa ja tutustumaan näin paleontologiaan. Olemme blogissa pohtineet maailmankaikkeudessa olevaa vetyä ja alkuaineiden luomista ja näin astrofysiikkaa.

Mutta kuiva tiede ei näytä kiinnostavan Jyrkiä eikä monia muitakaan Jeesukseen uskovia yhtä paljon kuin Raamatussa olevat mehukkaat tulevaisuudenkuvat.

Pedon merkki mikrosiruineen, Tuhatvuotinen valtakunta, Googin ja Maagogin sota...
 
näistä kansaan meneviä kirjoja julkaistaan, elokuvia tehdään, internet on täynnään toinen toistaan värikkäämpiä tekstejä siitä, mitä tuleman pitää ennenkuin ja sitten kun Jeesus tulee

paljon pohditaan milloin se pian on
paljon pohditaan Israelin merkitystä lopuajan tapahtumissa
paljon puhutaan Tuhatvuotisesta valtakunnasta ja Saatanan sitomisesta ja mitä kaikkea tapahtuu.

Isoja asioita ja Raamatusta nousevia

kun sinä nyt siis
"tiedät" että Jeesus tulee kohta
"tiedät" että Venäjä hyökkää Israeliin
"tiedät" että pian alkaa Tuhatvuotinen valtakunta (mitä se sitten onkaan)

Pieni kysymykseni on

Mitä sitten?

Mitä merkitystä on tällä kaikella itsellesi, lähimmäisillesi
Miten Raamatusta ammentamasi tieto maailman tulevaisuudesta vaikuttaa kristillisyyteesi tänään, kun tämän luet?


1 kommentti:

  1. Moi Mikko. Yritän roikkua Herrassani. Odotan Karitsan häitä. Uskon jouduttavani Jeesuksen paluuta puhumalla, kirjoittamalla ja lähettämällä sanansaattajia. Uskon myös olevan tärkeää kertoa ateisteille, että luominen on totta.

    Matt 24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

    Room 1:20 Sillä hänen näkymätön olemuksensa, hänen iankaikkinen voimansa ja jumalallisuutensa, ovat, kun niitä hänen teoissansa tarkataan, maailman luomisesta asti nähtävinä, niin etteivät he voi millään itseänsä puolustaa,

    Jos blogiasi lukevat vain uskovat ja koet minut Paavalin vastustajaksi, minun lienee aika poistua. Jostain syystä miljoonat tai miljardit luomisvuodet eivät vakuuta minua. Voisin hyväksyä korkeintaan tuhannet vuodet. Minulla on vain se Raamattu mikä minulla on.

    2.Pt:
    3:8 Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani, salassa, että "yksi päivä on Herran edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."
    3:9 Ei Herra viivytä lupauksensa täyttämistä, niinkuin muutamat pitävät sitä viivyttelemisenä, vaan hän on pitkämielinen teitä kohtaan, sillä hän ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen.

    Tiukasti ottaen tuossa viitataan vain siihen, että Jeesus palaa kolmantena vuosituhantena eikä kolmantenä päivänä. Ja ihmisen luomisesta lukien Jeesuksen paluu ajoittuu seitsemännen vuosituhannen alkuun. Ethän moiti minua, jos luotan Luojamme sanaan.

    Voiko usko ilmetä ilman koetusta? Uskon Herramme koettelevan meitä myös siten, että Hän loi vanhalta näyttävän aika-avaruuden. Uskon myös vastaluodun Aatamin olleen täysi-ikäisen näköinen. C-14 mittaukseen liittyy mielestäni liikaa epäselvyyksiä ja tulokset näyttävät riippuvan tulkitsijoista. Mene tiedä. Tiedätkö varmasti päteviä tapoja mitata miljoonia tai miljardeja vuosia?

    Jyrki

    VastaaPoista