tiistai 5. helmikuuta 2013

Rakkaus totuuteen

Vääryyden salainen vaikutus on jo olemassa. Sen, joka sitä on vielä pidättämässä, on vain ensin poistuttava tieltä; silloin ilmestyy tuo vääryyden ihminen, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemisensa kirkkaudella.

Vääryyden ihminen tulee Saatanan vaikutuksesta suurella voimalla, tehden petollisia tunnustekoja ja ihmeitä. Hänen vääryytensä pettää ne, jotka joutuvat kadotukseen, koska he eivät ole rakastaneet totuutta, joka olisi pelastanut heidät.

Siksi Jumala lähettää rajun eksytyksen, jotta he uskoisivat valheeseen, ja niin saavat tuomionsa kaikki ne, jotka eivät ole uskoneet totuuteen vaan ovat valinneet vääryyden.
2 Tess 2:7-12
Apostoli Paavali korostaa tässä totuudellisuutta hurjalla tavalla. Rakkaus totuuteen on niin merkittävä asia, että Jumala itse lähettää eksytyksen.

Mites tämä olisi muka reilua?

Se on reilua, koska rakkaus totuuteen on Jumalan lahja. Ihmiset, jotka eivät ota sitä vastaan, joutuvat helposti eksyttäjän saaliiksi.Johanneksen evankeliumissa Jeesus kutsuu ystäväämme kauniisti nimellä Totuuden Henki.


"En ole aikaisemmin puhunut teille tästä, koska olen itse ollut kanssanne. Mutta nyt minä menen hänen luokseen, joka on minut lähettänyt. Kukaan teistä ei kysy minulta, minne minä menen, vaan sydämenne on täynnä murhetta sen johdosta, mitä teille sanoin.

Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, ja hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua,  ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu.

"Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan.

Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva.

Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa. Vielä vähän aikaa, ettekä te näe minua, taas vähän aikaa, ja te näette minut jälleen."
Joh 16:4-16

Totuuden Henki johdattaa tuntemaan koko totuuden.


2 kommenttia:

 1. Moi Mikko. Tekisitkö tästä otsikon? Voiko Raamattu kumota ajatukseni, että vastaluodut Aatami ja tähtitaivas näyttivät aikuisilta ja valmiilta?

  Jyrki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laitan tästä ajatuksesta oman tekstin.

   Poista