maanantai 11. helmikuuta 2013

Apostolien "heikko todistus"

On tähdennettävä yhä uudelleen, miten hutera, heikko, ristiriitainen ja epäuskottava on apostolinen todistus Jeesuksen ylösnousemuksesta. Tästä heikkoudsesta riittää opetusta papiksi lukeville teologisissa tiedekunnissa ja tämän maailman forumeillakin, miten surkean huteraa ja epäluotettavaa tämä kristillisen sanoman ydin onkaan. Monen usko on siihen kompastunut.

Apostolisen todistuksen heikkous uskovien joukossa helposti katoaa näkyvistä, ja yhdessä uskon liekki palaa ja ylösnousemus on joillekin käytännössä tieteellinen tosiasia.

Mutta heikkoa Jeesuksen valitsemien ja kouluttamien apostolien todistus on ollut alusta alkaen, vaikka heidän nimensä ovat tänään maailmankuulut Pietarista ja Andreaasta viimeisenä kutsuttuu Paavaliin....

Asia on vahvasti esillä Jeesuksen omassa opetuksessa ja siihen liittyy monta syvällistä ja rikasta aihetta, jotka tiivistyvät Mika Waltarin kirjan nimessä Valtakunnan salaisuus.

Näihin apostolisen todistuksen heikkoudesta kertoviin kohtiin ei silleen tahdota kiinnittää huomiota, koska se ei ole kivaa.

Paljon juhlavampaa on seuroissa, iltatilaisuuksissa, jumalanpalveluksen saarnassa julistaa apostolisen todistuksen voimaa!


Ylösnousseen todistajat
Jeesus ristiinnaulittiin Pontius Pilatuksen aikana, Hän kuoli ja haudattiin. Kolmantena päivänä Hän nousi kuolleista Kirjoitusten mukaan.

Jeesus nousi kuolleista ja kuolemalla kuoleman voitti, hallelujaa!

No niin...

Mitäs Hän sitten rupesi töppäilemään?
Ristillä Jeesus riippui kaikkien pilkattavana ja kohtasi viimeisen kiusauksensa
Oli kolmas hetki, kun he hänet ristiinnaulitsivat.
Ja päällekirjoitukseksi oli merkitty hänen syynsä: "Juutalaisten kuningas".
Ja he ristiinnaulitsivat hänen kanssaan kaksi ryöväriä, toisen hänen oikealle ja toisen hänen vasemmalle puolellensa.
Ja ne, jotka kulkivat ohitse, herjasivat häntä ja nyökyttivät päätään ja sanoivat: "Voi sinua, joka hajotat maahan temppelin ja kolmessa päivässä sen rakennat!
Auta itseäsi ja astu alas ristiltä."
Samoin ylipapitkin ynnä kirjanoppineet keskenään pilkkasivat häntä ja sanoivat: "Muita hän on auttanut, itseään ei voi auttaa.
Astukoon hän, Kristus, Israelin kuningas, nyt alas ristiltä, että me näkisimme ja uskoisimme." Myöskin ne, jotka olivat ristiinnaulitut hänen kanssaan, herjasivat häntä.
Markus 15:25-32 
Ei astunut vaan antoi henkensä, Jeesus. Kiitos siitä Hänelle, piikkikruunun kantajalle!


Heikko todistus
Vaan nyt on raskas tie kuljettu ja Isän tahtoa noudatettu kuuliaisesti viimeiseen pisaraan asti.

Eikös nyt olisi riemujuhlan aika, uusi viikko on alkanut ja Kristus on noussut haudasta!

Siitä vaan, Jeesus, astu temppelin portaille ja näytä itsesi kaikelle kansalle, kuningas Herodekselle, ylipapeille ja koko valtion kermalle, pilkkaajille.

"Tässä olen, minut surmasitte vaan Isäni herätti minut eloon ja antoi minulle ylösnousemus ruumiin. Katsokaa ja uskokaa!"

Tämä olisi vahva todistus.

Vaan Jeesus meni ihan toiselle tielle - antoi asiasta kertomisen heikolle ja mitättömälle ja arkalaiselle porukalle, jotka eivät yhtenäistä vakuuttavaa kertomusta saaneet aikaan, vaan sekavan, ristiriitaisen, hämmentyneen ja monella tavoin huteran...

kumma juttu, eikö totta!


Ent. järvikalojen kalastaja Pietari selittää
Te tiedätte, mitä on tapahtunut ensin Galileassa ja sitten kaikkialla Juudeassa* sen jälkeen kun Johannes saarnasi ja kastoi. Te olette kuulleet Jeesuksesta, nasaretilaisesta, jonka Jumala voiteli Pyhällä Hengellä ja voimalla. Hän kulki ympäri maata, teki hyvää ja paransi kaikki jotka olivat joutuneet Paholaisen valtaan, sillä Jumala oli hänen kanssaan.

Tämän me voimme vahvistaa todeksi, kaiken tämän, minkä hän teki Juudean maassa ja Jerusalemissa. Hänet he ripustivat ristinpuulle ja surmasivat, mutta Jumala herätti hänet kolmantena päivänä ja antoi hänen ilmestyä -- ei kaikelle kansalle, vaan todistajille, jotka Jumala oli ennalta valinnut, meille, jotka söimme ja joimme hänen kanssaan sen jälkeen kun hän oli noussut kuolleista.

Hän käski meidän saarnata kansalle ja todistaa, että juuri hänet Jumala on asettanut elävien ja kuolleiden tuomariksi.Hänestä kaikki profeetat todistavat, että jokainen, joka uskoo häneen, saa hänen nimensä voimasta syntinsä anteeksi."
Apt 10:37-43
Heikot todistajat vaan itse Jumalan Hengen voima!
Vaan merkillisen tehokas on profeetallinen ja apostolinen todistus ollut kaikesta huolimatta. Ei taida kohta merensaarta löytyä, minne sanoma Jeesuksen ylösnousemuksesta ja syntien sovittamisesta ei olisi jo "heikkojen todistajien" myötä ulottunut.

Sinunkin mitättömän heikko todistuksesi Jeesuksen ylösnousemuksesta voi muuttaa ihmisten elämän - kun itse Jumalan Hengen voima sanasi vahvistavat!


Kerran lausui Jeesus:"Tulta olen tullut heittämään
ja kuinka toivoisin sen syttyvän jo päälle maan".
Toivoton ihminen kun näkee tulen sen,
Uskaltautuu luokse ristin verisen.

kerto:) Hengen voimaa, sitä tarvitaan.
Hengen voimaa, yhä uudestaan.
Jumalan kansa, vyöttäydy voimaan.
Hengen voimaan Pyhän Karitsan.

Kansa tämä huutaa vapautta synnin lokahan.
He eivät ymmärrä ett' synnin tie vie vaivahan.
Hengen tuli vastaus on tähän ongelmaan,
Hengen tuli näyttää tietä taivahan.

Päivä tulee jolloin Herran joukko Henges palava,
Saa käydä taivaan riemuhun ja nähdä Karitsan.
Ystäväni ethän tahdo jäädä lokahan.
Pyydä sydämeesi tulta taivahan...


6 kommenttia:

 1. Kiitos Mikko. Vajavaiset kylvävät, mutta Täydellinen antaa sadon. Onko vilja vaalennut? Tarvitaanko työmiehiä?

  http://www.gcmediaministries.org/news

  Ihmeellinen vuosiluku 2017. Sallinet linkkini. Ne ovat mielestäni tärkeitä. Uskon monien kiinnostuvan niistä. Ajankohtaista. Kuten sadonkorjuukin.

  2017
  http://2010rapture.org/8jubilees.html

  MIKROSIRU
  http://www.youtube.com/watch?v=2L_izk5yad0

  Jyrki

  VastaaPoista
 2. Moi Mikko. Kysyinkin jo mielipidettäsi Osmosta. Mites Reino Savola?

  Vatikaanin osuus Islamin synnyssä

  http://www.reinosav.net/jesuiitta.htm

  Älä hermostu. Kysyn paljon. Olenhan lapsi. En odota kiihkeästi kenenkään vastaavan minulle. Etupäässä haluan herättää ajatuksia kristikansassa.

  VastaaPoista
 3. Hei Jyrki
  Miksi ihmeessä mikrosiru hallitsee ajatusia, tai mitä tapahtuu vuonna 2017

  Mikrosiru... Mitä sitten!

  Ei Herra Jeesus käskenyt vain ajan merkkejä seuraamaan, vaan ahkeroimaan Hänen elopelloilleen väkeä tarvitaan.

  Nostakaa päänne kun näette sen päivän lähestyvän!,

  Sinä et oikeasti puhu Jeesuksesta mitään, et ylösnousemuksen voimasta vaan jauhat vain joutavia

  VastaaPoista
 4. Moi Mikko. Totta. Pellot tarvitsevat työmiehiä. En kuitenkaan koe puhuvani puutaheinää. Edesmennyt Kalevi Lehtinen totesi: "Suomessa on neljä miljoonaa kristittyä, joiden uskonto on uuspakanuus." Uskon monen jäävän osattomaksi tempauksesta. Koen tärkeäksi varoittaa kanssakulkijoitani, etteivät ottaisi mahdollista mikrosirua oikeaan käteensä tai jotain muuta merkkiä otsaansa. Raamattu varoittaa. Aika on lähellä. Toki Herraan luottavat ovat turvassa, koska uskoni mukaan heidät tullaan tempaamaan Karitsan häihin ennen vaivanaikaa.

  Koen myös tärkeäksi kertoa valetempauksesta, koska hämmennys ja epätietoisuus tulevat valtaamaan jäljelle jääneiden mielet. Se on ymmärrettävää, koska miljoonat ihmiset ovat poistuneet silmänräpäyksessä maapallolta. Ehkä vain pois otettujen vaatteet ovat jääneet niille sijoilleen. On luonnollista, että Messiasta matkiva valemessias tulee järjestämään valetempauksen tai useampia eripuolilla maailmaa. Uskon niihin käytettävän jo olemassaolevaa ufo- ja hologrammiteknologiaa.

  Uskosta osattomat papitkin saattavat joutua kansan ahdistelun kohteeksi, koska väki tulee vaatimaan selityksiä. Siinä tilanteessa uskon monen kirjanoppineen ottavan Raamatun todesta ja osaavan kieltäytyä pedonmerkistä pelastaakseen sielunsa. He todistavat muille. Toivon ja uskon monen saavan Herralta voiman ja ymmärryksen olla liittymättä laittomaan Antikristuksen maailmanjärjestykseen.

  Mielestäni olisi hyvä, että lasta odottava pariskunta olisi ainakin kuullut tempauksesta etukäteen, sillä uskoni mukaan heidän syntymätön lapsensa tullaan niinikään tempaamaan. Ja muutkin viattomat lapset. Myös Herraan luottavat vanhemmat. Mielestäni olisi tärkeää, että uskosta osattomat vanhemmat saisivat edes kuulla Jeesuksen ottavan viattomat lapset talteen odottamaan vanhempiaan. Mitä useampi tietää, sen harvempi tulee alistumaan Antikristuksen valtaan.

  Seurakunta seuraa aikaansa ja tiedottaa maailman tapahtumista. Näin uskon. Mutta jos haluat, jätän blogisi rauhaan. Sallinet linkin hyödylliseen TV7kauppaan. Kannattaa kysyä kirjastoista ja (kristillisistä) kirjakaupoista. Kenties divareista ja nettihuutokaupoista tai vastaavista.

  http://kauppa.tv7.fi/Eurot-pois-siru-tulee

  http://www.antikvaari.fi/naytatuote.asp?id=1042458

  Jyrki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jyrki
   avaan tuosta sinulle tärkeästä seurakunnan tempaamisesta uuden palstan

   Poista
  2. Kiitos Mikko. Palataan asiaan.
   Jyrki

   Poista