tiistai 5. helmikuuta 2013

Jari Iivanainen ja jääkausi
Jari Iivanaisen kotisivut on laadittu hyvin ja niitä ylläpitävä palvelin on kiitettävän nopea. Sivut ovat selkeitä, teksti luettavaa, fontti suurta ja sivujen keskinäiset linkit toimivat.

Jari Iivanainen on selvästikin tehnyt lujasti työtä sivujensa kanssa. Asiat esitetään napakasti ja ymmärrettävästi. Hän kirjoittaa ajankohtaisista kristittyjä kiinnostavista aiheista. Merkillepantavaa on myös hänen avoimuutensa - etusivulla on sekä miehen nimi että kotiosoite Lahdessa. Sivuilla annetaan lupa aineiston kopsaamiseen, levittämiseen ja jopa kääntämiseen eri kielille.


Onko jääkautta ollut?
Iivanaisen sivuilla on osasto "Tutkimus ja tiede" ja siellä kahden luvun verran pohdintaa jääkaudesta.

1. Mitä jääkausi vaati syntyäkseen?
2. Lämmin ilmasto

Jari esittelee jääkauden tueksi annettuja perusteluja ja kumoaa niitä sitten ymmärrettävillä järkisyillä.

Esimerkiksi
MITÄ JÄÄKAUSI VAATII SYNTYÄKSEEN? Jos lähdetään ensin jääkauden syntymisestä, on se periaatteessa yksinkertainen asia. Se vaatii syntyäkseen vain voimakasta lämpötilan laskua sekä sademäärän kasvua.
...
Lämpötilan lasku. Jos oletamme, että lämpötila olisi laskenut edellämainitut 4-6 astetta, on todettava, ettei se juurikaan auttaisi jääkauden synnyssä, vaan lämpötilan pitäisi laskea ainakin 15-20 astetta. Sillä jos nyt vallitsee kesän aikana parin-kolmen viikon hellejakso 30 asteen lämpötiloineen, niin vaikka tästä vähennettäisiin 20 astetta, riittäisi jäljellejäänyt 10 astetta yleensä sulattamaan talven aikana kertyneet lumet pois jo parissa viikossa (Kun esim. Helsingissä on heinäkuun keskilämpötila 17 astetta sekä kesä- ja elokuussakin yli 15 astetta, ei se tarkoita, että aina olisi yhtä tasainen lämpötila. Joinakin päivinä lämpötila saattaa hyvin kohota 25-30 asteen välille.)

Iivanainen tuo näillä sivuilla esiin numeroiden ja ääneen pohtien monia eri syitä, joiden perusteella koko jääkausi-teoria tulee kyseenalaiseksi.

Mitä sitten oli, jos ei jääkautta?
Mitä tulee kuitenkin ajatukseen, että jääkausi olisi voinut vallita alueilla, jotka ovat näinkin lähellä kuumaa päiväntasaajaa, on sitä vaikea uskoa, koska ei ole muutenkaan tahdottu löytää mitään varmaa syytä jääkausien synnylle. Mikä olisi ollut se tekijä, joka olisi jäädyttänyt nämä alueet, joilla nyt on lähes 30 asteen vuotuinen keskilämpötila?
   Ehkä yksi selitys asiaan onkin se, että jääkaudeksi tulkitut merkit ovat sittenkin jonkun muun tapahtuman, esim. Raamatussa ja kansojen perimätiedossa mainitun vedenpaisumuksen, aiheuttamia. Tämä tuntuu jääkausiteoriaa paljon paremmalta vaihtoehdolta. Käsittelemme asiaa vähän myöhemmin.
Ah, se mitä väärin ymmärrämme "jääkausien" aiheuttamaksi onkin todistusta Raamatun vedenpaisumuksesta.


Lähteet puuttuvat
Vaikka joitain lähteitä Iivanainen mainitseekin, sivujen taustalla olevan materiaalin hän jättää selittämättä.

Kirjoitukset ovat kuitenkin tuttua tavaraa Luominen.fi sivuilta joiden taustalla ovat amerikkalaiset Creation Ministries ja Answers from Genesis järjestöt.


1 kommentti:

 1. Moi Mikko. Eivät aussit ole pekkaa pahempia.

  Creation Ministries International (CMI) is a non-profit young Earth creationist organisation of autonomous Christian apologetics ministries that promote a literal interpretation of the Book of Genesis.

  In 1977, the Creation Science Association (CSA) was organised in Adelaide, Australia by Dr. Carl Wieland. In 1978 the organisation began the magazine Ex Nihilo (from the Latin phrase Creatio ex nihilo, meaning "Creation out of nothing"). Soon after, the Creation Science Foundation (CSF) took over production of Ex Nihilo (later renaming it Creation Ex Nihilo, and eventually simply Creation). In 1984, CSF started the Ex Nihilo Technical Journal for more in-depth analysis of creation issues (it was later renamed Creation Ex Nihilo Technical Journal, then simply TJ, and now the Journal of Creation).

  In the mid-1990s, Ken Ham, formerly of the Creation Science Foundation and then part of the Institute for Creation Research, formed an autonomous ministry in the United States.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Creation_Ministries_International

  Jyrki

  VastaaPoista