lauantai 23. helmikuuta 2013

Pentti Hoikkala - Lopunaikojen opetusta Suomessa

Isä poikansa kanssa Raamatun äärellä
todella kaunis ja puhutteleva kuva! Pentti Hoikkala

Pentti Hoikkala Lohjalta on kirjoittanut verkossa luettavana olevan tutkielman

TUHATVUOTINEN VALTAKUNTA, Augustino – luterilainen tulkinta 

Hoikkala käy siinä huolellisesti ja rauhallisesti lähteisiin vedoten läpi aineistoa, joka auttaa ymmärtämään lopunaikojen opetuksen piirteitä ja taustoja Suomesssa.

Millennialismi, eli oppi tuhatvuotisesta valtakunnasta on eräällä lailla avain lopun aikoihin. Mikäli tulkinta Ilmestyskirjan kertomasta tuhatvuotisesta aikajaksosta (valtakunnasta) ja sen suhteesta Jeesuksen tulemukseen on virheellinen, niin opetus lopun ajoista saa vääristyneitä muotoja. Tässä tutkielmassa on tarkoitus tutkia keskeisimpiä lopun aikoihin liittyviä käsitteitä ja niiden opetusta. Tutkielma on tiivistetty esitys laajoista asiakokonaisuuksista ja saadakseen monipuolisen kuvan lukijan tulee tutkia Raamattua ja selityskirjallisuutta laajemmin.

Suosittelen lämpimästi Pentti Hoikkalan tekstiin tutustumista olitpa itse asioista sitten mitä mieltä hyvänsä!

2 kommenttia:

 1. Moi Mikko. Annat paljon pohdittavaa. Onneksi olen yksinkertaisella uskolla varustettu yksinkertainen mies, joka saa luottaa Hyvän Paimenen huolenpitoon.

  - Ilm 3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

  http://www.raptureready.com/rr-pre-trib-rapture.html

  En voi uskoa Jumalan vihan kohdistuvan lapsiinsa. Kristityt ovat jo olleet noin 2000 vuotta saatanan kiusattavina.

  http://www.stefanus.fi/marttyyrienaani.html

  - Alkuseurakunta kuitenkin odotti ehdottomasti Herraansa eikä Antikristusta: ”Ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi” (Fil. 3:20); ”ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa” (1.Ts. 1:10); ”on toistamiseen ilman syntiä ilmestyvä pelastukseksi niille, jotka häntä odottavat” (Hepr. 9:28) jne.

  http://saarnaindexi.net/tempaus-ahdistuksen-keskelta/

  MUUTA

  Pitkätukkainen Jeesus ja jumalankuva.

  - Oletko koskaan ihmetellyt ristiriitaa Paavalin kirjoituksen ja Jeesuksesta, juutalaisena miehenä, annetun kuvan välillä. Paavali kirjoittaa 1.Kor.11:14: "Eikö itse luontokin opeta teille, että jos miehellä on pitkät hiukset, se on hänelle häpeäksi?". Paavali oli juutalainen mies. Vaikuttaa hyvin perustellulta, että Jeesuksen aikaan, kuten muinakin aikoina, juutalaisen miehen hiukset olivat tavallisen lyhyet ja siistit. Kuitenkin meille esitetyissä kuvissa Jeesus tavallisesti kuvataan poikkeuksetta pitkätukkaisena "hippimuodin" edustajana. Oliko Jeesus aikansa radikaali, joka kapinoi juutalaisia normeja vastaan? Ei tietenkään. Päinvastoin. Jeesus noudatti juutalaisten kirjoitusten mukaista lakia ja juutalaista perinnettä. Pitkätukkaisen Jeesuksen tarina lienee alkanut keisari Konstantinuksen ajoista. Tarkemmin sanottuna joitakin vuosia sen jälkeen. Konstantinuksen toimin pakanauskontojen perinteitä sulautettiin kristilliseen uskontoon. Se tuli mahdolliseksi, kun kristillisen uskon juutalainen tausta hylättiin. Kreikan ja Rooman jumaltarustossa jumalat kuvattiin pitkätukkaisina.

  http://www.kristitynfoorumi.fi/pitkatukka.html

  - Raamattu on maailman luetuin kirja – ja luotettavin. Huolimatta siitä vaikka sitä vastaan historian aikana on hyökätty monin tavoin. Raamatun kirjoitukset on pyritty osoittamaan vääriksi ja kuvitteelliseksi milloin "tieteen", milloin jonkun muun auktoriteetin nimissä. Satojen vuosien saatossa Raamattu ei ole menettänyt arvovaltaansa. Sen sijaan sitä vastaan esitetyt väitteet ovat osoittautuneet vääriksi ja kestämättömiksi.

  http://www.kristitynfoorumi.fi/raamatunluotettavuus1.htm

  - Painotamme Raamatun asemaa Jumalan ainoana ja täydellisenä ilmoituksena aikamme ihmisille. Sana on kristillisen elämän ylin ohje ja auktoriteetti. Sen valossa pitää jokainen kristilliseksi mainittu opetus tutkia. Ajassamme on paljon sellaista kristillisyyden nimellä kulkevaa opetusta ja käytäntöä, joka ei kestä, kun sitä tutkitaan Raamatun valossa.

  http://www.kristitynfoorumi.fi/mikaonkristitynfoorumi.htm

  Jyrki

  VastaaPoista
 2. Monet jäävät koukkuun raamatun salaisuuksiin. Monia kiehtoo ajatus niiden selvittämisestä ja siitä vallasta, jonka jumalallisten ennustusten avaaminen antaa. Jos ennustukset olisi kirjoitettu selkokielillä, oltaisiin varmaan jo aikaa sitten huomattu että eihän ne pidä paikkaansa.

  Toisekseen ennustuksiin uskovilla on taipumus toteuttaa ennustuksia. Olihan Jeesuskin täällä "jotta kirjoitukset kävisivät toteen".

  Se tässä touhussa onkin kaikkein surullisinta. Maailmalla on paljon huomattavassa valta-asemassa olevia ihmisiä, jotka katsovat tehtäväkseen toteuttaa nuo karmeat ennustukset!

  VastaaPoista