sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Avoin kirje Laestadiolaisseurakunnan jäsenille ja uskonnollisille johtajille - Harri

Olen kiitollinen omaisilta saamastani luvasta julkaista esikoislestadiolaisuutensa kanssa kamppailleen Harrin kirjoituksen, joka on häneltä eräänlainen hengellinen testamentti. Olkoon muistonsa ja kirjoituksensa siunaukseksi monelle. 

Yksin Jumalalle kunnia!
Avoin kirje Laestadiolaisseurakunnan jäsenille ja uskonnollisille johtajille

Silloin kun ylimielisesti suhtaudutaan hengen yhteyden ylläpitämiseen muualla kuin ko. lahkon temppeleissä ja aidatuissa tiloissa, sekä muokataan Jeesuksen Kristuksen opetukset koskettamaan vain omaa ’piskuista’ yhteisöä, silloin on syytä avata silmät ja korvat,

Sillä jokaisen ihmisen jumalasuhde on henkilökohtainen - siinä ei auta yhtään vaikka kuinka kokouksissa yhdessä itketään ja itketetään ihmisiä sekä syyllistetään synneistä. Mikään yhteisö ei voi käsikädessä mennä luojan eteen vaan jokainen vastaa omasta elämästään. Jumalan tarkoittama suhde on siis ihmisen henkilökohtainen, eikä siinä saa olla mitään välikäsiä, temppeleitä, saarnamiehiä eikä omia töitä.

Sitten siihen lunastukseen - Golgatalla Jeesuksen molemmilla puolilla roikkui ristillä ryövärit kuten Te kaikki olette kuulleet ja lukeneet. Toinen ryöväreistä pilkkasi meidän Herraamme ja toinen pyysi Häneltä armoa. Armoa Jeesukselta ja lunastusta pyytänyt sai lupauksen Jeesukselta pelastuksesta ja pääsi Luojan tykö taivaaseen.

Ryöväri ei ollut sillä hetkellä kristitty, ei helluntalainen, ei vapaakirkosta, ei mormoni, tuskin edes lestadiolainen - kuitenkin ryöväri uskoi Jeesuksen pelastussanomaan ilman ehtoja ja omia töitä ja niin hän sai pelastuksen ja on tälläkin hetkellä Jumalan luona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Eikö tämän ylösnousemisen alkupisteen merkittävän tapahtuman viesti olekin Teille jokaiselle päivänselvä; kuka tahansa ihminen, joka ottaa elävän Jumalan sydämeensä ja uskoo että Jeesus Kristus on kuollut hänenkin syntiensä tähden saa myös ikuisen elämän taivaissa.

Ympäri maailmaa siis missäpäin tahansa, meidän pienten ihmisten tietämättä,
pelastuu ihmissieluja joille on tullut Kristus eläväksi ja jotka uskovat Ilman mitään erilaisten 'lahkojen' asialle asettamia ehtoja!!!!!!!!!!!!!

Pelastus on siis mahdollinen KAIKILLE jotka ottavat elävän Jumalan sydämeensä.

Kukaan tai mikään taho ei voi pelastussanomaa omia itselleen sillä silloin ko. lahko tai ryhmä ihmisiä toimii vastoin Jumalan tahtoa ja Jeesuksen opetusta;

 -”Menkää ja tehkää kaikki kansat opetuslapsikseni”.

-Siis KAIKKI KANSAT, ei vain tietyn katuosoitteen kahvipöydissä sunnuntaisin istuskelevat ja itseään MEIKÄLÄISIKSI kutsuvat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pelastus on siis JEESUKSESSA KRISTUKSESSA eikä jossain tietyssä katuosoitteessa ja porukassa!!!!

-Tätä Evankeliumia me voimme kaikki viedä eteenpäin tässä Suomeksi kutsutussa pakanamaassa, missä Pyhän Jumalan kunniaa ei kehdata tuoda esiin päivittäisessä elämässä ja tiedotusvälineissä ja kristityt yhteisöt kokevat että Jumalasta voi puhua vain sunnuntaisin kokoushuoneessa saarnaajan johdolla.
Me jokainen kristityksi itseämme kutsuva – voimme kuitenkin viedä viestiä Pelastuksesta kaikille vastaantuleville ihmisille. Meidän ei tarvitse pyytää ketään mihinkään tiettyyn katuosoitteeseen vaan me voimme todistaa Jumalan olemassaoloa missä tahansa ja milloin tahansa. Samoin voimme julistaa taivaan tiestä joka on JEESUS KRISTUS. Tämän työn me voimme jokainen aloittaa nyt välittömästi keneltäkään siihen lupaa kysýmättä, sillä luvan siihen on antanut JEESUS KRISTUS – samoin lupauksen ja siunauksen.

Jumala on todennut useasssa paikassa raamatussa, että te ihmiset ette tiedä aikaa ettekä paikkaa.

Samoin hengellinen johtaja kuka selvittää ja selittää seurakunnalle, että vaan 'me pelastumme'  - pieni ja piskuinen lauma ' Meikäläisiä' 
syyllistyy hengelliseen huoruuteen - muuttamalla Jesuksen pelastuksen sanomaa omalle porukalleen sopivaksi - hallintavälineeksi, sillä;

Jeesus on sanonut, että pelastus on KAIKILLE, jotka sen haluavat ottaa vastaan!!!, ikään rotuun, ihonväriin, asumapaikkaan, maanosaan katsomatta.

Mooses aikanaan sanoi kansalle vaelluksen aikana kun oli saanut neuvon Jumalalta miten myrkkykäärmeet saatiin aisoihin - että; ' minähän laitoin käärmeetkin pois ettekö te siis usko minuun'. Tällä toteamuksellaan Mooses vei kunnian Jumalalta - ja siksi Mooses ei itsekään päässyt ikinä luvattuun maahan. Moosekselle näytettiin luvattu maa vuorelta ja siellä Mooses kuoli. Jumala siis vihastui myös Moosekselle vaikka Mooses oli Jumalan ystävä ja lopuksi Mooses pääsi Jumalan luokse, mutta ei ikinä siis päässyt luvattuun maahan.

-
Voimme siis miettiä tässä kohtaa sitä, miten paljon Jumala vihastuu niille hengellisille johtajille jotka ovat vuosikymmenten ajan uskotelleet porukalleen omaavansa armon avaimet , vain ja ainoastaan Me pelastumme kaikista ihmisistä -joita on tälläkin hetkellä 7Mrd ihmistä elossa!!!! Samalla on vuosikymmenten ajan uskoteltu tiettyjen omien tekojen ja sääntöjen olevan yhteydessä pelastukseen – radion ja Tv:n katselu, urheiluseurat, harrastukset, pyhänä työnteko – lista on loputon ja sen useimmat tuntevat. Toisilla asioilla ostetaan ja toisilla menetetään – suurta valhetta kaikki – eikä mitään tekemistä pelastuksen kanssa!!!

Kuinka Me tai jonkun lahkon hengelliset johtajat voivat määritellä minkä kokoinen on se 'pieni ja piskuinen lauma' ja onko koko toteamus edes raamatusta vai onko sekin jonkin hengellisen johtajan omaa sanomaa.

Kuitenkin - pelastuvien määrän - määrää vain ja ainoastaan ISÄ JUMALA - emme me eikä kukaan hengellinen johtaja!!!!!!!!

Niitä voi olla 1 miljoona - tai vaikka 3 Miljardia - se ei ole meidän kenenkään päätettävissä eikä spekuloitavissa.

Jos ihminen uskoo Jumalaan ja pelastukseen Jeesuksessa Kristuksessa, niin mitä lisäarvoa ihminen siitä saa kun kuuntelee raamatun sanomaa tietylle kuppikunnalle sopivaksi muokattuna.

Lisäarvon sijasta ihminen löytääkin helposti itse muokkaamiaan tapoja ja sääntöjä jotka muodostuvat yhtä arvokkaiksi asioiksi hänelle itselleen kuin Herran sana ja silloin pieni ihminen palveleekin jo epäjumalia.

Me kaikki tiedämme mihin epäjumalien palveleminen johtaa - ei ainakaan taivaaseen Jumalan tykö.

Se mikä tämän ajan 'hengellisiä' kuppikuntia hämärtää on ajan hyvyys ja arjen tasaisuus - ei eletä kriisiaikoja, ja siksi helposti omat työt ja ajatukset nousevat  tärkeälle sijalle. Samoin vinoutunutkin raamatuntulkinta toimii ja tulee hyväksytyksi kun on talot lämpöiset ja vaatteet päällä ja ruokaa pöydässä ja auto pihassa. Sosiaalihuolto maksaa ruoan ja vaatteet jos ei jaksa töissä käydä kun on tullut tehtyä liikaa lapsia omille rahkeille. Osa myös kokee että keinoja kaihtamatta omaisuuttakin hankkimalla on siunaus kunhan ei vaan jää kiinni. Maaomaisuus myös koetaan arvostetuksi asiaksi ja sitä kautta myös jaetaan hengellisten johtajien paikat paikkakunnilla.Tupakointia ei pidetä syntinä vaikka se on luokiteltava huumeeksi suuren nikotiini ja ammoniakkimäärän vuoksi. Samoin tupakointi tuhoaa Jumalan luomaa maallista temppeliämme ja altistaa lapset seuraamaan tupakoivien vanhempien jalanjälkiä. Lisäksi ihminen on sosiaalinen eläin ja tarvitsee kuppikunnan ja hyväksytyksi tulemisen tunteen. Lahkon tärkeät virat yms. toiminnot ovat tärkeämmällä sijalla kuin sanan puhtaus. Siinä omien tunteiden ja fiilisten hakemisessa sitten mennäänkin omiin raamatun tulkintoihin ja kristallin kirkas pelastussanoma alkaa hämärtymään.

Kyse ei siis ole siitä haluavatko myös tämän lahkon ihmiset pelastua vai eivät – me emme  todellakaan voi enään kukaan tinkiä siitä mikä on todellinen sydämen usko ja mikä on tämän lahkon sanelema tapauskonto syntilistoineen ja noudatettavine tapoineen. Opillisine hierarkioineen ja saarnamiehineen, joiden arvosteleminen on visusti kielletty. Varsinkin kun Jeesuksen pelastussanoman on jo vuosikymmenten ajan
kerrottu olevan VAIN Meikäläisille - ei muille, mikä on silkkaa VALHETTA ja vastoin Jeesuksen opetuksia.

Seurakunta voi, saa ja sen pitää seurata Jeesusta Kristusta - mutta seurakunta EI SAA omia itselleen pelastussanomaa, EIKÄ seurakunta saa asettaa mitään omia ehtoja ja sääntöjä pelastukselle, EIKÄ myöskään hiljaisesti tuomita muita ko. seurakuntaan kuulumattomia ihmisiä pelastuksen ulkopuolelle. Jos näin tapahtuu ja kun näin on jo tapahtunut VUOSIKYMMENTEN ajan - eli HENGELLISTÄ HUORUUTTA on harrastettu useiden sukupolvien ajan - niin viimeistään nyt viimeisten aikojen ollessa ovella olisi KAIKKIEN aika herätä siitä perkeleen asettamasta ansasta ja horrostilasta ja ottaa RAAMATUN sanoma sellaisenaan ilman niitä omia ja omalle porukalle sopivia vääristelyjä.


On myös syytä herätä lahkon perustajan nimeen vannomisesta ja hänen nostamisestaan vapahtajan asemaan lahkon sisällä. Se jos mikä on sitä suurinta epäjumalien palvelemista – toistella hänen ikivanhoja saarnojaan aivan kuin ne olisivat verrattavissa Jeesuksen opetuksiin hänen elinaikanaan. Samoin kuin jatkaa sitä samaa epäjumaluuden palvelemista nostamalla ns. lapin vanhimpia – tavallisia saarnamiehiä Ruotsin puolelta myös korokkeelle monien lahkossa mukana olevien palvonnan kohteeksi.

- Jeesus on myös sanonut; ' JOKA YHDENKIN PIENIMMISTÄ PAHENTAA - PAREMPI OLISI ETTÄ MYLLYNKIVI RIPUSTETTAISIIN HÄNEN KAULAANSA JA UPOTETTAISIIN MERTEN SYVYYKSIIN'

Älkäämme siis muuttako Jeesuksen opetuksia - älkäämme määritelkö ihmisenä kuka ja ketkä taivaaseen pääsevät - älkäämme määrittäkö mitään omia töitä ja ehtoja pelastuksen saavuttamiseksi.

Jeesus on myös sanonut ; 'Pitäkää kristityt hengenyhteyttä yllä' , samoin raamatussa sanotaan; 'Missä kaksi tai kolme teistä kokoontuu minun nimessäni siellä on läsnä Jumalan pyhähenki'.

Tätä hengenyhteyttä pitääkin pitää yllä ja siihen ei tarvita edes kokoushuonetta ja sitä voi pitää yllä paikalle menemällä tai puhelimella soittaen niille , jotka ovat ottaneet elävän Kristuksen sydämeensä.Jumalan siunausta kaikille ja heräämistä TODELLISEEN Jeesukseen Kristukseen seuraamiseen.

Harri Seppänen 52v. 

__________________________________________

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti