maanantai 9. maaliskuuta 2015

Konsta sarjan päätössanat

Kristuksen ja Lohikäärmeen taistelun nimi tulee Ilmestyskirjan luvusta 12. Patmos saarella nähty visio on hengellinen, mutta olemme seuranneet kuinka hengellinen todellisuus koskee nimenomaan tätä ajallista todellisuutta, ihmisten arkea ja juhlaa.

Kyse ei ole henkien taistelusta jossain taivaan avaruuksissa, vaan kyse on siitä, kuka on meidän Herramme ja Jumalamme.

Lohikäärme kävi ja käy Jeesuksen todistajien kimppuun kahdella tavalla, kuin ärjyvä jalopeura etsien kenet hän saisi niellä ja viekkaana valkeuden enkelinä, etsien, kenet hän saisi eksyttää. Isä Jumala on hänet tähän tehtävään asettanut, maanpäälle heitetyn kapinan lietsojan Korkeinta vastaan..

Ristillä käärmeen päätä ei sillä tavoin murskattu, että se olisi kuollut pois pelistä. Se murskattiin sillä tavoin, että Jeesuksen omat voivat Perkeleen voittaa Kristuksen avulla ja voimalla. Lohikäärmeen ja väärän profeetan tuomion hetki on vielä edessä, Ilmestyskirja kertoo.

Olemme tässä seuranneet käytännössä, kuinka Kristus, jolle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, voittaa Lohikäärmeen oman ja omiensa kärsimyksen kautta.


Fyysinen kamppailu henkeen ja vereen:

Keisari Deciuksen aloittamat valtakunnalliset vainot kiihtyvät Suureen vainoon 303-311, jonka aikana suurin osa Kristuksen kirkon muistamista Rooman pyhistä marttyyreistä kutsutaan taivaan kotiin. Mutta toinen toisensa jälkeen maanpäällistä valtaa pitävät kukistuvat ja viimeisenä tuskallisen kuoleman kokenut lohikäärmeen papittaren poika, mhatava keisari Galerius, nöyrtyy Kristuksen edessä ja pyytää Jeesuksen omia rukoilemaan valtakunnan puolesta. Keisari Konstantinus I Suuren saama loistava voitto Milvian sillalla Italiassa on Kristus-auringon voitto, kun sen aika oli tullut pitkän kärsimyksen ja taistelun jälkeen.


Hengellinen kamppailu hengen ja sielun niveliin ja ytimiin:

Vainotun Kristuksen kirkon keskuuteen leviää vaarallisia opetuksia, jotka väärentävät Jeesuksen opin ja eksyttävät monet Jumalan lapset pois totuudesta. Keisari Konstantinus I Suuri otti neuvosta vaarin ja antoi kutsua kaikki Kristuksen kirkon johtajat, piispat ja vanhimmat, koolle Nikean kaupunkiin. Siellä, vuonna 325, Pyhän Hengen johtamat kirkon isät laativat uskontunnustuksen, joka paljastaa ja torjuu Saatanan valheet ja tuo kirkkaasti esiin sen yhden ja tärkeimmän asian.

Jeesus on Herra


Mitä tähän sanomme?
Ettäkö Jeesus tuli alas, kärsi, nousi kuolleista ja astui ylös taivaisiin lähtien pois luotamme kauas tähtitarhojen taakse, kuten runollisesti sanotaan?

Ei suinkaan.

Marttyyrien verinen historia Rooman valtakunnassa on jatkuvaa todistusta siitä, että Kristus oli heissä, kärsi heissä ja taisteli heidän kanssaan. Pyhä Henki puhui ja puhuu Jeesuksen veritodistajien suun kautta ja ihmeellisesti Herramme Jeesus Kristus johdattaa kaikkea, vastustajiaankin, saavuttaen tavoitteensa.

Mites näin?

No siten, että ymmärrämme missä se taivas on. Ylhäällä, kirkkaudessa, Isän Jumalan valtaistuin siellä, kaukana meidän arjestamme?

Ei. Kyse ei ole jostain taivaan avaruuksissa valovuosien takana olevasta paikasta, vaan taivas on meiltä salattu, kaiken olemisen keskuksessa oleva todellisuus. Aivan tässä lähellä, niin että jokainen hiuksemmekin on luettu.

Yhdessä Jeesuksen omien kanssa saamme kokea "taivasta jo maanpäällä" ja veisata, kuinka iankaikkinen elämä alkaa täällä jo maanpäällä ja jatkuu iäti taivaassa.

Herra on lähellä. Herran paluu on lähellä.

Emme me Häntä taivaasta tänne luoksemme hae emmekä hakeneet, vaan pakenemme puskaan senkun ennätämme Hänen katsettaan. Hän itse tulee meidän luoksemme, kuin eksyneen lampaan luo, ja kantaa meidät kotiin, jossa Hän on meille sijan valmistanut.

Amen. Tule Herra Jeesus, tule Sanan saarnassa, tule kasteessa ja ehtoollisessa, tule missä kaksi tai kolme on Sinun nimessäsi koolla, tule ja puhdista sydämemme synnistä ja saastasta asunnoksesi, tule Kunnian Kuningas ja tuo ihmeellinen Jumalan valtakunta mukanasi!
Minä kuulin, kuinka taivaassa sanottiin kovalla äänellä:
-- Nyt on pelastus tullut,
meidän Jumalallamme on kuninkuus ja mahti
ja hänen Voidellullaan valta.
Nyt on Syyttäjä syösty alas,
tuo, joka meidän Jumalamme edessä
syytti veljiämme päivin ja öin.
He voittivat hänet,
Karitsan veri ja heidän todistuksensa
toivat heille voiton.
He eivät säästäneet henkeään
vaan olivat valmiit kuolemaankin.
Iloitkaa siis, taivaat ja te taivaiden asukkaat! Mutta voi maata ja merta -- Saatana on laskeutunut teidän luoksenne! Se on raivon vallassa, sillä se tietää, että sen aika on lyhyt.

Ilm 12:10-12


Virsi 306
1.
Jeesus, kruunun kirkkaan kannat,
Jeesus, ilo, elämä,
armon Herra, ystävä.
Sinä yksin rauhan annat.
Jeesus, olet riemuni,
aarre kallein sieluni.

2.
Ilman Jeesustani näännyn,
ilman hänen armoaan
joudun tuskaan kauheaan.
Jeesukseni puoleen käännyn,
ahdistusten tullessa
hän on itse turvana.

3.
Syntieni valtaa vastaan,
vastaan voimaa kiusaajan,
Jeesus, sinuun uskallan.
Jeesus varjella voi lastaan,
hän on minun iloni,
kallein lohdutukseni.

4.
Armoon tahdon aina luottaa,
sinuun, Jeesus, Herrani,
joka maksoit velkani.
Armo yksin avun tuottaa
elämään ja kuolemaan,
armo kantaa voimallaan.

5.
Armon lähde, Jeesukseni,
sinä elät minussa,
minä elän sinussa.
Sinusta ei sydäntäni
riistä tuska suurinkaan.
Sinun olen kokonaan.

6.
Omanasi armon tähden
ohjaa, Jeesus rakkaani,
aina askeleissasi.
Ja kun kerran täältä lähden,
ole vielä turvana,
ainoana aarteena.

7.
Jeesus, kaikki kaikessani,
Jeesus, Herra ainoa,
sydämeni valmista!
Ystäväni, auttajani,
kiitos, Jeesus, riemuni,
aarre kallein sieluni!

Säk. 1–6 Johannes Gerdessen 1664. 
Ruots. ja 7. säk. Andreas Canuti Brodinus 1671. 
Suom. virsikirjaan 1685. 
Uud. komitea 1880.

2 kommenttia:

 1. www.kotipetripaavola.com/vatikaaninvaaristamatkasikirjoitukset.html

  Vatikaani on peukaloinut raamatun käsikirjoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. blogger kone tunnistaa viestin niin että automaattinen spam filtteri poistaa sen. laitan Anonyymin kommentin 16.3. 7.33 tähän sitä varten uudelleen:

   "www.kotipetripaavola.com/vatikaaninvaaristamatkasikirjoitukset.html
   Vatikaani on peukaloinut raamatun käsikirjoituksia."

   Aihe ei suoranaisesti liity Konstantinus sarjaan, mutta on itsessään tärkeä, joten vastaan siihen uudella blogitekstillä "Petri Paavola ja Raamatun luotettava käännös"

   Poista