keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Valtakunnat kuohuvasta merestä - Daniel 7

Hans Holbein Nuorempi (1497 - 1543)
kuva Wikimedia Commons

Pedot kansojen merestä
Historian kulkua kuvataan Danielin kirjan näyissä väkevällä tavalla erilaisten petojen nousuna kansojen merestä - Rooman kotka ja hakaristin Kolmas valtakunta ovat esimerkkejä samasta asiasta.
Belsassarin, Babylonian kuninkaan, ensimmäisenä hallitusvuotena Daniel näki vuoteellaan unen ja näkyjä. Hän kirjoitti ne muistiin, ja hänen kertomuksensa kuuluu näin.

Näin sanoi Daniel: Minä näin näyssäni yöllä, miten taivaan neljä tuulta panivat valtameren äkkiä kuohumaan. Merestä nousi neljä suurta eläintä, kaikki erilaisia.

Ensimmäinen oli kuin leijona, ja sillä oli kotkan siivet. Minun katsellessani siltä revittiin siivet ja se nostettiin maasta ja pantiin seisomaan kahdelle jalalle kuin ihminen, ja sille annettiin ihmisen sydän.

Ja katso, oli toinen eläin, karhun kaltainen, joka seisoi toisella suunnalla, ja sillä oli kolme kylkiluuta suussaan hampaitten välissä. Sille sanottiin: "Nouse, syö paljon lihaa."

Vielä minä näin, että oli kolmaskin eläin, kuin pantteri, jolla oli neljä linnunsiipeä selässään, ja sillä eläimellä oli neljä päätä, ja sille annettiin valta.

Ja vielä minä näin yöllisessä näyssäni, että oli neljäs eläin, pelottava, kauhistuttava ja hyvin väkevä. Sillä oli suuret rautaiset hampaat, ja se söi ja ruhjoi kaiken ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Se oli erilainen kuin aikaisemmat eläimet, ja sillä oli kymmenen sarvea. Minä katselin niitä sarvia ja näin, että niiden väliin kasvoi vielä pieni sarvi, ja entisistä sarvista kolme irtosi sen tieltä. Ja katso, sillä sarvella oli silmät, ihmisen silmien kaltaiset, ja suu, joka puhui suuria sanoja.
Daniel 7:1 - 8
Juutalaisia ja kristittyjä on kautta aikojen kiinnostanut Danielin profetia, koska neljännen pedon eli valtakunnan aikana "oikeus asettuu istumaan, ja kirjat avataan". Tämä on johtanut maailmanlopun ennusteluun.

Meille on tässä kirjoitussarjassa avuksi Danielin näky historiasta erilaisten petojen nousuna, valtakuntien ja ruhtinaiden nousuna ja tuhona.

Neljäs valtakunta
Danielin kirjan neljäs valtakunta saa Babyloniassa pakkosiirtolaisuudessa 500.luvulla eKr elävän olevan profeetan pelon valtaan ja hän pyytää selitystä
Minä, Daniel, tunsin, miten henkeni minussa tuli levottomaksi, ja pääni näyt pelottivat minua. Minä lähestyin yhtä niistä, jotka seisoivat siellä, ja pyysin häntä tarkasti selittämään kaiken tämän.

Hän vastasi ja kertoi minulle näiden asioiden selityksen: "Nuo neljä suurta eläintä tarkoittavat, että neljä valtakuntaa nousee hallitsemaan maailmaa. Mutta Korkeimman pyhät saavat vallan ja ottavat haltuunsa kuninkuuden ikuisuuksien ikuisuuteen saakka."

Sitten minä halusin saada selvän tiedon neljännestä eläimestä, joka oli erilainen kuin kaikki muut, hyvin pelottava, jonka hampaat olivat rautaa ja kynnet pronssia, joka söi ja ruhjoi kaiken ja tallasi tähteet jalkoihinsa. Halusin myös tietää niistä kymmenestä sarvesta, jotka olivat sen päässä, ja vielä siitä sarvesta, joka kasvoi esiin ja jonka tieltä putosi pois kolme sarvea, tuosta sarvesta, jolla oli silmät ja suuria sanoja puhuva suu ja joka näytti muita sarvia suuremmalta.

Minun katsellessani tuo sarvi ryhtyi sotaan pyhiä vastaan, ja se voitti heidät ja piti heitä vallassaan, kunnes Ikiaikainen saapui ja Korkeimman pyhät saivat oikeutensa ja tuli hetki, jolloin pyhät ottivat haltuunsa vallan.
Daniel 7:15 -22
Tämä selitys on aika lähellä Rooman historiaa, jos katselemme sitä tämän kirjoitussarjan valossa - Välimeren seudun neljäs valtakunta, mahtavampi kuin kaikki sen edeltäjät, joka kävi sotaa pyhiä vastaan ja hetki, jolloin pyhät ottivat haltuunsa vallan.

Kolmas valtakunta
Neljäs valtakunta tuo tietenkin nykyajan ihmisen mieleen Kolmannen valtakunnan. Kyseessä on kuitenkin Saksan lähihistoria, ei Välimeren seudun historia. Siellä on ollut kolme valtakuntaa:
 • Ensimmäinen valtakunta (Erste Reich) Pyhä saksalais-roomalainen valtakunta 800 - 1806
 • Toinen valtakunta (Zweite Reich) 1870 - 1919
 • Kolmas valtakunta (Dritte Reich) 1933 - 1945

Neljä petoa
Patsas ja neljä petoa
kuva ConfidetnFaith

Daniel näkee tässä ilmestyksessä neljä eläintä
 1. Leijona, jolla on kotkan siivet
 2. Karhu kylkiluita hampaissaan
 3. Pantteri, jolla on neljä linnunsiipeä ja neljä päätä
 4. Pelottava rautahampainen kymmensarvinen peto, jolle kasvaa sarvi jossa on silmä ja ihmisen sanoja puhuva suu.
Neljä valtakuntaa esiintyy myös Nebukadressarin unessa, Daniel 2
 1. Kultainen pää
 2. Hopeinen rinta ja käsivarret
 3. Pronssinen vatsa ja lantio
 4. Raudasta ja savesta jalat
Historialliset valtakunnat
Perinteinen tulkinta juutalaisten ja kristityjen parissa näistä on
 1. Babylonia
 2. Persia
 3. Kreikka, Aleksanteri Suuri
 4. Rooma
joka sopisi marttyyrihistorian profetiaksi, neljäs valtakunta käy sotaa pyhiä vastaan, mutta pyhät voittavat ja saavat vallan.

Ihmisen Poika
Neljännen valtakunnan aikana tulee ihmisen Poika, jolle annetaan valta ja katoamaton valtakunta
Minun yhä katsellessani se eläin surmattiin niiden suurien sanojen vuoksi, jotka sarvi oli puhunut, ja sen ruumis tuhottiin, heitettiin roihuavaan tuleen. Myös muilta eläimiltä riistettiin valta, mutta niiden annettiin jäädä eloon määrähetkeensä saakka.

Yhä minä katselin yöllisiä näkyjä
ja näin, miten taivaan pilvien keskellä
tuli eräs, näöltään kuin ihminen.
Hän saapui Ikiaikaisen luo.
Hänet saatettiin Ikiaikaisen eteen,
ja hänelle annettiin valta, kunnia ja kuninkuus, kaikkien kansojen, kansakuntien ja kielten tuli palvella häntä. Hänen valtansa on ikuinen valta, joka ei katoa, eikä hänen kuninkuutensa koskaan häviä.
Daniel 7:11-14
Herramme Jeesus Kristus luki Danielia pienestä lapsesta alkaen ja hän puhuu seitsemännen luvun tapahtumista näin
"Mutta noina päivinä, tuon ahdingon jälkeen, aurinko pimenee eikä kuu anna valoaan, tähtiä putoaa taivaalta ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin nähdään Ihmisen Pojan tulevan pilvien keskellä suuressa voimassaan ja kirkkaudessaan, ja silloin hän lähettää enkelinsä ja kokoaa valitut neljältä ilmansuunnalta, maan ja taivaan ääriä myöten."
Markus 13:24-27

Vielä dramaattisemmin hän puhuu vankina juutalaisten ylipappien ja kansan vanhimpien edessä, vihjaten olevansa Ihmisen Poika.

Tämä peloton ja majesteettinen Danielin kirjan viittaus johti Jeesuksen nopeaan kuolemantuomioon syytettynä jumalanpilkasta.Jeesus Suuren neuvoston edessä
Jeesus vietiin ylipapin luo, ja koko ylin papisto sekä vanhimmat ja lainopettajat kokoontuivat sinne. Pietari seurasi Jeesusta jonkin matkan päässä ylipapin palatsin pihaan saakka. Hän istuutui palvelusväen joukkoon ja lämmitteli tulen ääressä.

Ylipapit ja koko neuvosto etsivät todistusta Jeesusta vastaan saadakseen hänet surmatuksi. Sellaista ei kuitenkaan löytynyt. Monet kyllä todistivat valheellisesti häntä vastaan, mutta todistukset olivat ristiriitaisia. Silloin astui esiin muutamia, jotka esittivät häntä vastaan väärän todistuksen: "Me olemme kuulleet hänen sanovan: 'Minä hajotan tämän ihmiskäsin tehdyn temppelin ja rakennan kolmessa päivässä uuden, joka ei ole ihmisten tekemä.'" Mutta tässäkään asiassa todistukset eivät pitäneet yhtä.

Silloin ylipappi nousi paikaltaan, astui esiin ja kysyi Jeesukselta: "Etkö lainkaan vastaa heidän syytöksiinsä?" Mutta Jeesus pysyi vaiti, hän ei vastannut mitään.

Silloin ylipappi teki hänelle uuden kysymyksen: "Oletko Messias, ylistetyn Jumalan poika?"

"Olen", vastasi Jeesus, "ja te saatte nähdä Ihmisen Pojan istuvan Voiman oikealla puolella ja tulevan taivaan pilvien keskellä."

Silloin ylipappi repäisi vaatteensa ja sanoi: "Mitä me enää todistajia tarvitsemme! Kuulittehan, miten hän herjasi Jumalaa. Mitä ehdotatte?" Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että hän oli syyllinen ja ansaitsi kuoleman.

Muutamat alkoivat nyt sylkeä hänen päälleen. He peittivät hänen kasvonsa, iskivät häntä

nyrkillä ja sanoivat: "Profetoi nyt!" Vartijatkin löivät häntä.
Markus 14:53-65
Ei näytä menevän Danielin ennustuksen mukaan tämä Ihmisen Pojan valta neljännessä valtakunnassa.

Mutta tässä kirjoitussarjassa seuraamme, miten Ihmisen Poika käyttää salattua valtaansa kansojen meren kuohuessa ja valtkakunta-petojen noustessa ja tuhoutuessa.

Odotamme kaikkien kristittyjen kanssa tuota Jeesuksen kuoleman sinetöinyttä ennustusta toteutuvaksi, kun Jeesus Kristus tulee pilvissä tänne ihmisten maailmaan pasuunoiden soidessa ja Ihmisen Pojan merkki näkyy maanäärestä toiseen.Virsi 154
1.
Jo nouskaa, kristityt, valvokaa!
Nyt viisaat neitseetkin nukkuu.
Kun voiton Ihmisen Poika saa,
niin vanha maailma hukkuu.
Se hetki salattu meiltä on,
siis pyydä armoa Herran,
niin että tullessa tuomion
voit olla valveilla kerran.

2.
Kuin iskee idässä salama
ja nähdään lännessä asti,
niin kaikuu äkkiä pasuuna
ja kutsuu kauhistavasti.
Sen ääni elävät, kuolleetkin
nyt kutsuu multien alta,
se kuullaan mertenkin hautoihin.
On yksin Herralla valta.

3.
Hän tuomariksemme istuutuu
ja hetki totuuden koittaa.
Ei auta arvo, ei mahti muu,
vain totuus, oikeus voittaa.
Ken armoon luotti, se armon saa
ja rauhan majoissa taivaan.
Ken armon torjui, se vaikertaa,
kun astuu itkuun ja vaivaan.

4.
"Te tulkaa, Isäni siunaamat,
nyt taivaan antaa hän teille.
Te näitte pienimmät, kurjimmat
ja soitte hoivanne heille."
Vaan jotka palvellen itseään
tien armoon kielsivät kerran,
ne yksin vaipuvat pimeään
ja kauas kasvoista Herran.

5.
Nyt, Kristus, kansaasi armahda
ja vaivan kuilusta säästä!
Suo, että etsimme sinua
ja voimme luoksesi päästä.
On synti saanut jo tuomion,
ja kaiken anteeksi annat.
Nyt portti armoosi auki on
ja meidät riemuusi kannat.

Georgius Marci viim. 1613. 
Suom. virsikirjaan 1701. 
Uud. komitea 1937

"Virsi Jo nouskaa, kristityt, valvokaa tulee Ruotsista. Sen kirjoittaja Georgius Marci (n. 1540-1613) toimi Juhana III:n hovisaarnaajana ja sitten kirkkoherrana Annerstadin seurakunnassa, Smålandissa. Hänen virtensä suomennettiin Ruotsin vuoden 1695 virsikirjasta ns. Vanhaan virsikirjaan (1701)."
Tauno VäinöläEuroopan yhteisö?

kuva Ken Raggio

Laitan tähän malliksi tuoreemman tulkinnan Danielin näystä, joka ei niin historiaan ole ankkuroitu, mutta onpahan seksikkään ajankohtainen...

Euroopan Unionista maailmanvalta
Danielin kirja 7:23 23. Hän vastasi näin: "Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.

Koko maailma on hämmästellyt, koska vanha maailmanjärjestys 2.maailmansodan jälkeen on täysin muuttunut. Maailma oli jakaantunut kahden supervallan Neuvostoliiton ja USA:n kesken. Neuvostoliitto pyrki saattamaan koko maailman kommunistisen järjestelmän alle. Toisaalta USA on ollut läntisen maailman kiistaton johtaja. Nyt näemme nopeita muutoksia tapahtumassa. Jää nähtäväksi onko Venäjä todella pysyvästi muuttunut- ovatko pysyviä vai ei. Kuitenkin Venäjä on edelleen ydinasevalta, joka voi tuhota USA:n 30 minuutissa.

USA on lännen johtajana menettämässä asemaansa. Danielin kirjan profetia 7.luvussa osoittaa, että USA:n on väistyttävä (leijonan siivet repäistään pois). Uuden maailmanvallan- valtakeskuksen on synnyttävä. Kun katselemme maailmaa kirjoitusten mukaan- millainen se on ennen Kristuksen saapumista. Keskipisteenä ei ole Venäjä, joka aikanaan liitoutuu islamilaisten valtioiden kanssa Googin sodassa. Kirjoitukset eivät myöskään keskity USA:han. Sen sijaan kirjoitukset osoittavat uuteen jättiläiseen, joka nousee Rooman valtakunnan tuhkasta- Rooman ,joka oli aikansa imperiumi.

Uskon, että olemme näkemässä tuon valtakunnan uudelleen syntymisen - Euroopan Yhdysvallat, josta tulee todellisuutta vuonna 1992 (Maastrichtin sopimus). Se on tuon vallan uudelleen syntymisen perusta (kasetista:Euroopan Yhdysvallat, Hal Lindsey)
kts. www.pasuunasoi.com/euroopanunioni
kts. www.pasuunasoi.com/danielinkirja
Pasuuna soi

(Varmuudeksi sanon, että sanoudun itse jyrkästi irti tällaisesta mielivaltaisesta Danielin kirjan tulkitsemisesta, jota paljon esiintyy uskovien keskuudessa - mitäs muinaisesta Roomasta, EU on se peto!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti