torstai 5. helmikuuta 2015

Totuuden hinta

Kristityt keskustelevat pyhistä asioista
kuva InGodsImage

Herra Jumala itse tahtoo lahjoittaa lapsilleen rakkauden totuuteen, joka voi heidät pelastaa (2 Tess. 2:10)

Voisimme siis olettaa seuraavanlaisia reaktioita tässä kristillisyydessä, kun totuudenpuhuja avaa suunsa ja alkaa möläytellä virallisesta linjasta poikkeavia asioita.

Saarnaajan johtamassa raamattupiirissä "no johan kerrassaan, kuinka olenkaan ollut väärässä ja lukenut tämän jakeen aivan nurinkurisesti. Kiitos ystäväni, selityksestäsi näin, mitä apostoli tässä tarkoittaa ja painan tämän nyt kyllä mieleeni. Heh heh, kylläpä sitä helposti omaksuu luulojaan, kun ei ole tarkkana kuin porkkana Sanan äärellä"

Eikö niin.

Ja ruksalla, kun totuudenpuhuja saapuu, ystävällisiä katseita, jopa hymyn värettä seuraväeltä, aulassa sitten naulakon luona "no kyllä sinä olet meitä läksyttänyt ja tuulettanut, huh huh. Vaan miten terveellistä tuo onkaan, että asioita pengotaan ja katsotaan mitä Lutherus on sanonut eikä vain luulla. Voisit kyllä tuota vanhinten haukkumistasi vähentää, vaikka siinä on asiaa, mahtaako tuo olla paras tie. Kiitollisia olemme, että näitä eksytyksiä paljastat!"

Tietenkin.

Entä s24 forumilla.

No siellä pitää totuudenpuhujien olla äänessä, kaikkien vapaasti, vaikka olisivat ihan eri mieltä. Se on ainoa tie todelliseen totuuteen - "sinä ääliö, kuka sinua on noin harhaan johtanut" "kristillisyyden pilkkaaja, ojasta vielä itsesi löydät" "ei sinulla ole hajuakaan Lutherista" "mitä tämä tänne kuuluu?"

Näin juuri, mielipide-eroja, puolueita, lahkoja ja suuntauksia pitää Kristuksen kirkossa olla, kunhan emme toisiamme aivan palasiksi revi.

Sanotaan, että missä on kaksi juutalaista siellä on kolme mielipidettä.

Tämä on erinomainen asiantila ja missään tuskin niin railakkaasti riidellään pyhien asioiden äärellä kuin ortodoksijuutalaisten jeshiva-kouluissa Talmudin äärellä. Vanhat ovat näet huomanneet, että väitellen ja riidellen ihmiset oppivat asioita ja mielipiteet muuttuvat.

Joka ei suutu se ei muutu...

Ja iloitsemme siitä, että Rauhan Side tässä totuuden hengessä on avannut palstansa toisinajatteleville, omasta keskuudesta nouseville kriitikoille ja saarnaajat siellä väkevästi puolustavat totuutta pelkäämättä eriäviä mielipiteitä.

eikö niin!

Jos nyt kuitenkin huomaat, että raamattupiiri hiljenee ja synkistyy, kun suutasi auot, että ruksalla kylmästi selkä käännetään, että kukaan ei ota vakavasti kirjoituksiasi, joiden totuudellisuudesta olet varma...

älä huoli. Näin täytyy olla ja totuuden hinta on lisäksi valehtelu, väärät syytökset, mustamaalaus, pilkka ja suoranainen vaino - ulos Siionista tuollaiset huudetaan porukalla, että Kajaaniin asti kuuluu!


Apostoli Paavali kiistelystä
Ja, rakkaat veljet! en minä taitanut teille puhua niinkuin hengellisille, vaan niinkuin lihallisille, niinkuin lapsille Kristuksessa.
Rieskaa minä olen teille juoda antanut, ja en ruokaa; sillä ette sitä vielä voineet, ja ette vielä nytkään voi.
Sillä te olette vielä lihalliset, sillä niinkauvan kuin teidän seassanne kateus ja riita ja eripuraisuus on, ettekö te ole lihalliset+ ja vaella ihmisten tavan jälkeen?
Sillä koska joku sanoo: minä olen Paavalin, ja toinen: minä Apollon: ettekö te siis ole lihalliset?
Mitäs Paavali on ja mikä Apollo muuta kuin palveliat, joiden kautta te olette uskoneet, ja niinkuin Jumala kullekin antanut on?
Minä olen istuttanut, Apollo on kastanut mutta Jumala on kasvun antanut.
Niin ei se mitään ole, joka istuttaa, eikä se, joka kastaa, vaan Jumala, joka kasvun antaa.
Mutta se, joka istuttaa, ja se, joka kastaa, ovat yhtä: kumpikin saa palkkansa työnsä jälkeen.
Sillä me olemme Jumalan apulaiset: te olette Jumalan pelto ja Jumalan rakennus.
Sen Jumalan armon jälkeen, joka minulle annettu on, olen minä perustuksen laskenut, niinkuin taitava rakentaja, vaan toinen sen päälle rakentaa+; mutta katsokaan jokainen, kuinka hän sen päälle rakentaa.
1 Kor 3:1-10

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti