perjantai 13. marraskuuta 2009

Kings kids!

Lord Jesus, I could say humbly that "if it means anything to you" but it would not be honest humility.

I know that it means you much when I say how much I love you.

And I can say this because it is true what is written by John that we love, because you have loved us first.

In recent years you have let me learn to know more about you and to tell the truth this has been the most significant thing in my entire life.

You are actually so much more and so much bigger than I ever even imagined. You are truly the King of the Kings and God, your Father, has given you all the power upon earth and in heavens.

and yet you know so exactly my little problems, the things going on in my family life, what my heart yearns, even my most secret sins. So big you are that you care about every single hair in my head.

I am amazed by the skill of your leadership.

when things began to happen I was first a bit annoyed why you only give a command, something to do now and here, without explaining that tomorrow it this or that will follow my obedience. That you need me to do this little thing and to trust on your leadership.

But now I respect you as the General, the Wonderful Counselor, who knows exactly what he is doing and uses power, does not discuss with me and ask my advice.

For as such you, Jesus, also take full responsibility of the consequences. I have understood that my job is to obey and you take care of the rest. It is not always easy and you know, Lord, how doubts and lack of faith are near me.

Well, there are so many things to say, Dear Jesus, but one thing has been so overwhelmignly beautiful.

How you bring us together when we come close to you. I am far away from many of your other kids geographically but they are closer to me sometimes than my own sisters and brother. This mutual love brings joy and strength to my days and is a gift from you.

and we all experiecen the same, that onderful thing about you. Even you have all the power and are mightier than the mightiest men or spirits upon this earth, you do not force yourself on us.

you respect our personality and do not crash our will with your power, forcing yourself in or making us to obey you against our will. you are so sensitive and so polite that I am often ashamed of my own behavior with people trying to convince them.

in fact, Lord, you often make us to ask and search your will and hide from us. to see that we really really want it. this is so beautiful and you never fail to answer - always in your own way that sometimes we do not immediately appreciate or understand.

I have searched for hymns in your praise in the Finnihs hymnal and it is surprising how many of them start by praising you - and then immediately turn into "selfish" requests - give me, give us, give me.

but there are many, there is Amazing Grace and others, that just simply praise you and tell you how much we love you Jesus.

There is this one simple hymn that I think expresses well my feelings towards you at the moment:

He is Lord,
He is Lord
He has risen from the death, and He is Lord!
Every knee shall bow
Every tongue confess
that Jesus Christ is Lord.


kirjoita Herrallemme tähän lisää, millä kielellä ja millä sanoilla tahdot.

kuten Mikael Agricola viisaasti sanoi, Hän, joka on luonut kaikkien mielen, ymmärtää myös Suomen kielen.
(ulkosuomalaisena omat yksityiset rukoukseni ja yhdessä perheeni kanssa ovat englanniksi ja arabiaksi)Kirjoittanut: mama

Kiitos, mikko että jaoit kanssamme nämä sanasi Jeesukselle.

Tuo on niin häkellyttävän kauniisti ja vilpittömästi kirjoitettu rakkauden tunnustus Kuninkaalle, että laittaa hiljaiseksi.

Ehkäpä uskaltaudun Lutherin sanoin ihmettelemään:

Hänellä on nyt kaikki voima, hän on luonut ja ylläpitää kaiken. Jos uskova sydämessään tätä ajattelisi ja käsittäisi tämän, ei ihme, jos hän suuresta ilostaan kuolisi ja ilosta jälleen heräisi henkiin.

Mikä ihme onkaan, että Jumala on ihminen, puhuu ja elää ihmisten kanssa, vieläpä kuolee meidän edestämme!


------------
suomennos:
------------

Herra Jeesus, voisin nöyrästi sanoa että "jos se merkitsee sinulle mitään" mutta se ei olisi aitoa nöyryyttä.

Tiedän että Sinulle merkitsee paljon, kun sanon että rakastan Sinua.

Ja voin sanoa niin, koska on totta mitä Johannes kirjoittaa - me rakastamme, koska Sinä rakastit meitä ensin.

Viime vuosina olet antanut minun oppia tuntemaan Sinua enemmän, ja sanoakseni totuuden, tämä on ollut elämäni merkittävintä aikaa.

Olet niin paljon enemmän ja niin paljon suurempi kuin olin koskaan edes kuvitellut. Olet todellakin kuninkaiden Kuningas ja Jumala, sinun Isäsi, on antanut Sinulle kaiken vallan maan päällä ja taivaassa.

ja kuitenkin sinä tiedät niin tarkasti minun pienet vaikeuteni, perheeni tapahtumat, mitä sydämeni kaipaa, salaisimmat syntini. Olet niin suuri että välität jokaisesta hiuksestakin päässäni.

Olen hämmästynyt Sinun johtajan taidoistasi.

kun asioita alkoi tapahtua olin hieman närkästynyt että annoit vain komentoja, jotain tehdä siellä tai täällä, selittämättä mitä huomenna seuraisi kuuliasuudestani. Sanoit että haluat minun tekevän tämän pienen asian ja luottavan johtoosi.

Mutta nyt kunnioitan sinua Kenraalina, Ihmeellisenä Neuvonantanajana, joka tietää tarkalleen mitä tekee ja käyttää valtaa, ei keskustele kanssan ja kysy minun neuvoani.

Koska näin tehdessäsi, Jeesus, sinä myös otat täyden vastuun seurauksista. Olen ymmärtänyt että tehtäväni on totella ja Sinä hoidat loput. Se ei ole aina helppoa ja Herra sinä tiedä, kuinka epäilys ja epäusko ovat lähellä minua.

Olisi niin paljon sanottavaa, rakas Jeesus, mutta yksi asia on ollut niin ylitsekäyvän kaunista.

Kuinka tuot meidät lähelle toisiamme, kun tulemme lähelle Sinua. Olen kaukana maantieteellisesti monista lapsistasi, mutta he ovat minulle joskus läheisempiä kuin omat sisareni ja veljeni. Tämä keskinäinen rakkaus tuo iloa ja voimaa päiviini ja on lahja Sinulta.

ja me kaikki saamme kokea samaa, tuon ihanan asian Sinusta. Vaikka Sinulla on kaikki valta ja olet mahtavampi kuin mahtavimmat ihmiset tai henkivallat tämän maapallon päällä, et pakota itseäsi meille.

Sinä kunnioitat persoonallisuuttamme etkä murskaa meitä voimallasi, pakottaen itsesi sisään tai tottelemaan Sinua vasten tahtoamme. Olet niin hienotuntinen ja kohtelias että usein minua hävettää oma käytökseni yrittäessäni vakuuttaa ihmisiä jostain.

Todellisuudessa, Herra, annat meidän etsiä Sinua ja kätkeydyt meitlä, nähdäksesi että todella tahdomme sitä. Tämä on niin kaunista etkä koskaan jätä vastaamatta - aina omalla tavallasi, jota emme aina osaa heti arvostaa tai edes ymmärtää.

olen etsinyt Sinua ylistäviä virsiä suomalaisesta virsikirjasta ja olen yllättynyt kuinka moni niistä alkaa ylistää sinua - ja sitten heti alkaa pyytää ja anoa sinulta "itsekkäitä" asioita - Herra anna, Herra anna...

onhan monia, Amazing Grace ja muita, jotka yksinkertaisesti vain ylistävät Sinua ja kertovat kuinka rakastamme Sinua, Jeesus.

On yksi hengellinen laulu joka kuvaa hyvin tuntojani Sinua kohtaan tällä hetkellä:

Jeesus on Herramme
nousi kuolleista ja nyt Hän hallitsee
Kaikki kerran nähdä saa
joka huuli tunnustaa
että Jeesus Herra on!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti